Δήμος Ζίτσας

Τελευταιες ανακοινωσεις του δημου μας

Ενημερωθείτε

Στο τμήμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Αποφάσεις

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας.

Προσκλήσεις

Οι πιο πρόσφατες προσκλήσεις του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοινώσεις

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Έργα

Τα πιο πρόσφατα έργα του Δήμου Ζίτσας.

Ξεκινά το έργο που θα επιλύσει τα προβλήματα ύδρευσης στην Τ.Κ. Λιθίνου προϋπολογισμού 343.000 ευρώ

Ξεκινά το έργο που θα επιλύσει τα προβλήματα ύδρευσης στην Τ.Κ. Λιθίνου  προϋπολογισμού 343.000 ευρώ

Άλλο ένα σημαντικό έργο υποδομής έρχεται να προστεθεί στα δεκάδες που υλοποιούνται αυτό το διάστημα στο Δήμο Ζίτσας. Πρόκειται για την κατασκευή του έργου «Εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης Τ.Κ. Λιθίνου» προϋπολογισμού 342.741,94 ευρώ, για το οποίο ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος υπέγραψε τη σύμβαση κατασκευής με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας.

Η υλοποίησή του θα εξασφαλίσει για τους κατοίκους άριστη ποιότητα νερού και επάρκεια καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους καθώς μέχρι σήμερα, η Τοπική Κοινότητα Λιθίνου υδρεύεται εδώ και δεκαετίες από υδρομάστευση Τοπικής Κοινότητας του γειτονικού Δήμου Πωγωνίου. Ταυτόχρονα από το συγκεκριμένο δίκτυο θα υδροδοτηθούν και κατοικίες σε συνοικισμό της Τ. Κ. Λιθίνου που μέχρι τώρα δεν είχαν πρόσβαση στο κεντρικό δίκτυο ύδρευσης.

Εντάσσεται δε, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλει η Δημοτική Αρχή Ζίτσας με παρεμβάσεις και έργα, συνολικού προϋπολογισμού που ξεπερνούν τα 4 εκατ. Ευρώ, να επιλύσει τα προβλήματα ύδρευσης που αντιμετωπίζουν εδώ και δεκαετίες Τοπικές Κοινότητες του Δήμου.

Το έργο «Εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης Τ.Κ. Λιθίνου»,  περιλαμβάνει την κατασκευή εξωτερικού δικτύου ύδρευσης και συγκεκριμένα αγωγό μεταφοράς πόσιμου ύδατος από το δίκτυο του ΣΥΔΛΙ στη δεξαμενή Λιθίνου και ως προθεσμία εκτέλεσής του ορίζονται οι 300 μέρες από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης.

Η δρομολόγηση του εν λόγω έργου αποτελούσε ένα μεγάλο στοίχημα για τη Δημοτική Αρχή που με συνεχείς παρεμβάσεις της στο Υπουργείο Εσωτερικών κατάφερε να εξασφαλίσει από τον πρώην Υπουργό Παν. Σκουρλέτη τη  χρηματοδότησή του. 

Αναρτήθηκε στις 22 Απρίλιος 2019

Πληροφορίες

Ο Δήμος Ζίτσας βρίσκεται 7 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης των Ιωαννίνων και ο πληθυσμός της περιοχής ανέρχεται σε 17.293 κατοίκους.

Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα