Δήμος Ζίτσας

Τελευταιες ανακοινωσεις του δημου μας

Ενημερωθείτε

Στο τμήμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Αποφάσεις

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας.

Προσκλήσεις

Οι πιο πρόσφατες προσκλήσεις του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοινώσεις

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Έργα

Τα πιο πρόσφατα έργα του Δήμου Ζίτσας.

3,3 εκατ. ευρώ τα έργα αποχέτευσης ομβρίων σε Ζωοδόχο & Ελεούσα που εντάχθηκαν στο Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020»

3,3 εκατ. ευρώ τα έργα αποχέτευσης ομβρίων σε Ζωοδόχο & Ελεούσα   που εντάχθηκαν στο Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020»

«Ο Δήμος μας αποδεικνύει για ακόμη μια φορά πως μόλις ανοίγουν Άξονες χρηματοδοτικών προγραμμάτων καταθέτει ώριμες και τεκμηριωμένες μελέτες   πετυχαίνοντας την ένταξη και χρηματοδότησή τους» σχολιάζει η Δημοτική Αρχή Ζίτσας σε γραπτή δήλωσή της με αφορμή την ένταξη   στο Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020» των έργων αποχέτευσης ομβρίων σε Ζωοδόχο και Ελεούσα συνολικού προϋπολογισμού 3,3 εκατ. ευρώ.  

Ειδικότερα, οι μελέτες των εν λόγω έργων ανατέθηκαν από την παρούσα Δημοτική Αρχή, ωρίμασαν από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου, κατατέθηκαν  από το Τμήμα Προγραμματισμού και εντάχθηκαν με απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη στον Άξονα Προτεραιότητας «Προστασία του Περιβάλλοντος και Αειφόρος Ανάπτυξη» του Επιχειρησιακού Προγράμματος. Πρόκειται για  τα έργα:

  • Αποχέτευση ομβρίων υδάτων οικισμού Τ.Κ. Ζωοδόχου με προϋπολογισμό 2.180.000 ευρώ. Το συνολικό μήκος του δικτύου είναι 3.610 μ. περίπου, από τα οποία τα 2.540 μ. αφορούν δίκτυα με φρεάτια υδροσυλλογής και τα 1.070 μ. αφορούν δίκτυο αποχέτευσης προς τον τελικό αποδέκτη.
  • Κατασκευή δικτύου συλλογής και αποχέτευσης όμβριων υδάτων σε τμήματα του οικισμού της Δ.Κ. Ελεούσας, και συγκεκριμένα στις οδούς: Γρ. Λαμπράκη, Ναπ. Ζέρβα, Γ. Παπανδρέου, Ηρούς Κωνσταντοπούλου, Μ. Κοτοπούλη, Π. Μελά, Βεργίνας, Άρη Βελουχιώτη, Σουρή, Ευτ. Πρίντζου, 21ης Φεβρουαρίου, Φιλίππου, το υπόλοιπο τμήμα της Σ. Σιάπκα καθώς επίσης και τμήματα των οδών 25ης Μαρτίου, 28ης Οκτωβρίου, Σουλίου και Σκουφά. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 850.000 ευρώ.

Με την κατασκευή των εν λόγω έργων θωρακίζονται από πλημμυρικά φαινόμενα τόσο ο οικισμός της Τ.Κ. Ζωοδόχου, όσο και πολεοδομικά τετράγωνα της Δ.Κ. Ελεούσας που μέχρι σήμερα αντιμετωπίζουν προβλήματα από τα λιμνάζοντα όμβρια νερά. Να σημειωθεί πως, στις προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής Ζίτσας με τη νέα θητεία είναι η κατασκευή ανάλογων έργων αποχέτευσης σε οικισμούς όπως η Βουνοπλαγιά, η Πρωτόπαππα καθώς και η Μεταμόρφωση, για τους οποίους έχουν ξεκινήσει ήδη οι σχετικές μελέτες, με στόχο να θωρακιστεί οριστικά  από πλημμυρικά φαινόμενα όλη η επικίνδυνη «λεκάνη» σύμφωνα και με σχετικό χάρτη του Υπουργείου.

 

Αναρτήθηκε στις 30 Απρίλιος 2019

Πληροφορίες

Ο Δήμος Ζίτσας βρίσκεται 7 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης των Ιωαννίνων και ο πληθυσμός της περιοχής ανέρχεται σε 17.293 κατοίκους.

Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα