Τελευταιες ανακοινωσεις του δημου μας

Ενημερωθείτε

Στο τμήμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Αποφάσεις

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας.

Προσκλήσεις

Οι πιο πρόσφατες προσκλήσεις του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοινώσεις

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Έργα

Τα πιο πρόσφατα έργα του Δήμου Ζίτσας.

«Χριστοβασίλεια 2019»: Τιμήθηκε ο δωρητής του λαογραφικού μουσείου, Μητς Μήτσης

«Χριστοβασίλεια 2019»: Τιμήθηκε ο  δωρητής του λαογραφικού μουσείου, Μητς Μήτσης

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν και φέτος οι εκδηλώσεις «Χριστοβασίλεια 2019» στο Μικρό Σουλόπουλο του Δήμου Ζίτσας το βράδυ της Δευτέρας (12/08/2019). Τα «Χριστοβασίλεια» οργανώνονται κάθε χρόνο στην γενέτειρα του Χρηστοβασίλη, το Σουλόπουλο (Σούλι Χρηστοβασίλη),  από το Δήμο Ζίτσας, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Αδελφοτήτων Καλαμά Ιωαννίνων, την Τοπική Κοινότητα Σουλόπουλου και την Αδελφότητα Αποδήμων Σουλόπουλου, στη μνήμη του λογοτέχνη, δημοσιογράφου και πολιτικού  Χρήστου Χρηστοβασίλη και περιλαμβάνουν τη βράβευση ενός δημότη που έχει διακριθεί  στον τομέα των γραμμάτων, του πολιτισμού και της κοινωνικής προσφοράς.

Στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης τιμήθηκε ο δωρητής του λαογραφικού μουσείου στην Τ.Κ. Καρίτσας Μητς Μήτσης,  που συγκινημένος παρέλαβε τις τιμητικές πλακέτες από το Δήμαρχο Ζίτσας Μιχάλη Πλιάκο και τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αδελφοτήτων Καλαμά, Κων/νο Στεργίου.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με επιμνημόσυνη δέηση στον τάφο του Χρήστου Χρηστοβασίλη και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στην προτομή του.

Χαιρετισμό απεύθυνε ο Δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος ο οποίος αναφέρθηκε στην πολυσχιδή προσωπικότητα του Μητς Μήτση εκφράζοντας την εκτίμησή του προς το πρόσωπο του τιμώμενου καθώς χάρη στη γενναιόδωρη  χειρονομία του ο Δήμος Ζίτσας αποκτά σύντομα το μεγαλύτερο ίσως λαογραφικό μουσείο στην Ήπειρο που στεγάζεται στο παλαιό Δημοτικό σχολείο στην Τ.Κ. Καρίτσας, όπου θα παρουσιάζονται  τα 3.500 αντικείμενα της συλλογής του.

Η βραδιά έκλεισε  με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια.

Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού & Παιδείας, ο αντιδήμαρχος Δήμου Φιλής Αττικής,  ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σουλόπουλου, Δημοτικοί Σύμβουλοι,  Πρόεδροι-Εκπρόσωποι  Τοπικών Κοινοτήτων, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων,  κάτοικοι και δημότες.

 

 

Αναρτήθηκε στις 13 Αύγουστος 2019

Πληροφορίες

Ο Δήμος Ζίτσας βρίσκεται 7 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης των Ιωαννίνων και ο πληθυσμός της περιοχής ανέρχεται σε 17.293 κατοίκους.

Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα