Δήμος Ζίτσας

Τελευταιες ανακοινωσεις του δημου μας

Ενημερωθείτε

Στο τμήμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Αποφάσεις

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας.

Προσκλήσεις

Οι πιο πρόσφατες προσκλήσεις του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοινώσεις

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Έργα

Τα πιο πρόσφατα έργα του Δήμου Ζίτσας.

Ο Νόμος για τα δημοτικά τέλη και τους φόρους αντικείμενο συζήτησης του Δημάρχου Ζίτσας με τον Υπουργό Εσωτερικών

Ο Νόμος  για τα  δημοτικά τέλη και  τους φόρους  αντικείμενο συζήτησης  του Δημάρχου Ζίτσας με τον Υπουργό Εσωτερικών

Τη βούληση του Υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου, να προχωρήσει σε όλες τις βελτιωτικές ρυθμίσεις ώστε κανείς φορολογούμενος πολίτης να μην αισθάνεται αδικημένος από την εφαρμογή του Ν. 4647/2019, ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου στη διάρκεια της συνεδρίασης του Σώματος το μεσημέρι της Δευτέρας (30/12/2019).

Ο Δήμαρχος Ζίτσας με τον Υπουργό Εσωτερικών στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχαν, στο πλαίσιο της επίσκεψης του κ. Θεοδωρικάκου στα Ιωάννινα τις ημέρες των εορτών των Χριστουγέννων, μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν ήταν και αυτό των ευεργετικών διατάξεων του Ν. 4647/2019, σύμφωνα με τις οποίες οι φορολογούμενοι μπορούν να απαλλαγούν από αναδρομικές επιβαρύνσεις σε δημοτικούς φόρους και δημοτικά τέλη, όπως είναι ο ΤΑΠ, για τη δεκαετία 2010-2019 εφόσον προσέλθουν οικειοθελώς στους Δήμους και τα δηλώσουν μέχρι 31 Μαρτίου 2020.

Ο κ. Πλιάκος, ζήτησε από τον Υπουργό, επιδίδοντάς του και σχετική επιστολή, την υπαγωγή στις ευνοϊκές ρυθμίσεις του Νόμου και των δεκάδων ιδιοκτητών ακινήτων που είχαν σπεύσει λίγες μέρες ή και εβδομάδες πριν την ψήφισή του στους Δήμους για να δηλώσουν τα τετραγωνικά των ιδιοκτησιών τους και να πληρώσουν ή να ρυθμίσουν σε δόσεις τις οφειλές που προέκυπταν από την τακτοποίηση.

Ο κ. Θεοδωρικάκος άκουσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τους προβληματισμούς και τα ζητήματα που ανακύπτουν από την εφαρμογή του Νόμου και καλούνται να αντιμετωπίσουν οι υπάλληλοι των αρμόδιων οικονομικών υπηρεσιών των Δήμων και υποσχέθηκε πως στο αμέσως προσεχές διάστημα θα εξετάσει την κατάθεση σχετικής τροπολογίας.

Ο Δήμαρχος από την πλευρά του ενημερώνοντας τους Δημοτικούς Συμβούλους για το αποτέλεσμα της συνάντησης χαρακτήρισε θετική τη στάση του Υπουργού καθώς όπως εξήγησε « με την κατάθεση σχετικής τροπολογίας από τη μια επιτυγχάνεται ισονομία και αμβλύνονται οι όποιες αδικίες μεταξύ των πολιτών και από την άλλη οι Δήμοι θα αυξήσουν τα έσοδά τους από διαφυγόντα και ανείσπρακτα δημοτικά τέλη και φόρους».

«Ελπίζουμε, είπε ο κ. Πλιάκος, πως ήρθε η ώρα να δικαιωθεί η προσπάθεια που καταβάλαμε από διετίας για να πετύχουμε τη μείωση του ποσοστού των προστίμων από οφειλές ΤΑΠ και Δημοτικά τέλη με σχετικές επιστολές μας (20050/08-12-2017 και 861/25-01-2018), τόσο προς τον τότε Υπουργό Εσωτερικών, όσο και προς Βουλευτές Ιωαννίνων με τις οποίες τους ζητούσαμε να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την εφαρμογή σχετικού νομοθετικού πλαισίου».

 

 

 

Αναρτήθηκε στις 31 Δεκέμβριος 2019

Πληροφορίες

Ο Δήμος Ζίτσας βρίσκεται 7 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης των Ιωαννίνων και ο πληθυσμός της περιοχής ανέρχεται σε 17.293 κατοίκους.

Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα