Τελευταιες ανακοινωσεις του δημου μας

Ενημερωθείτε

Στο τμήμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Αποφάσεις

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας.

Προσκλήσεις

Οι πιο πρόσφατες προσκλήσεις του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοινώσεις

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Έργα

Τα πιο πρόσφατα έργα του Δήμου Ζίτσας.

Αυστηρά μέτρα για να θωρακιστεί η δομή στέγασης προσφύγων «Αγία Ελένη» ζητά ο Δήμαρχος Ζίτσας

Αυστηρά μέτρα για να θωρακιστεί η δομή στέγασης προσφύγων «Αγία Ελένη» ζητά ο Δήμαρχος Ζίτσας

Ειδικότερα, στην τοποθέτηση του ο Δήμαρχος κατέστησε σαφές πως για να «θωρακιστεί» η δομή στέγασης θα πρέπει:

  • ·        Το Υπουργείο να σταματήσει την εισαγωγή νέων προσφύγων για το επόμενο δίμηνο και για όσο διάστημα διαρκέσουν τα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας και
  • ·        Οι διαχειριστές  να ελέγχουν αυστηρά την έξοδο των φιλοξενούμενων τηρώντας τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί για τις μετακινήσεις των πολιτών, δηλαδή ένα άτομο ανά οικογένεια ή ομάδα και μόνο για την αγορά βασικών ειδών πρώτης ανάγκης ή για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Επίσης, προτάθηκε στους διαχειριστές της δομής, στο πλαίσιο του σχεδιασμού της Πολιτικής Προστασίας και της προετοιμασίας για το ενδεχόμενο εμφάνισης πιθανού κρούσματος κορωναϊού, να βρουν χώρο εντός της δομής (κτίριο απομακρυσμένο από τα υπόλοιπα) το οποίο να διαμορφώσουν έτσι ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει πιθανό κρούσμα που θα τεθεί σε καραντίνα.

«Η κατάσταση είναι κρίσιμη και απαιτείται η λήψη δύσκολων αποφάσεων, υπογράμμισε ο Δήμαρχος Ζίτσας και πρόσθεσε, « Η λειτουργία και τα μέτρα στις δομές προσφύγων δε μπορεί να διαφέρει από τη λειτουργία άλλων κλειστών δομών, όπως γηροκομεία κ.α. Δεν είναι η ώρα να είμαστε ευχάριστοι αλλά χρήσιμοι. Δεν θέλουμε να σκεφτόμαστε τι θα συμβεί στο Εθνικό Σύστημα Υγείας αν η εμφάνιση ενός κρούσματος σε μια δομή προσφύγων - μεταναστών πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Δεν είναι εποχές για να εφησυχάζουμε πρέπει όλοι μας να βρισκόμαστε σε διαρκή συνεργασία και όσοι αυτά τα χρόνια λειτουργούν τις δομές να τελούν σε επαγρύπνηση και να εφαρμόζουν κάθε φορά όσα επιτάσσουν οι συνθήκες».

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν και αντάλλαξαν απόψεις και προτάσεις ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου Δημήτρης Μαυρογιώργος, ο Υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ Ιωάννης Νικόπουλος και εκπρόσωποι του ΕΟΔΥ, της Ύπατης Αρμοστείας και της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας   INTERSOS Hellas.

Αναρτήθηκε στις 30 Μάρτιος 2020

Πληροφορίες

Ο Δήμος Ζίτσας βρίσκεται 7 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης των Ιωαννίνων και ο πληθυσμός της περιοχής ανέρχεται σε 17.293 κατοίκους.

Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα