Τελευταιες ανακοινωσεις του δημου μας

Ενημερωθείτε

Στο τμήμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Αποφάσεις

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας.

Προσκλήσεις

Οι πιο πρόσφατες προσκλήσεις του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοινώσεις

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Έργα

Τα πιο πρόσφατα έργα του Δήμου Ζίτσας.

Έλεγχοι στον εξοπλισμό χώρων άθλησης του Δήμου Ζίτσας

Έλεγχοι στον εξοπλισμό χώρων άθλησης του Δήμου Ζίτσας

Αυτοψίες και ελέγχους στον εξοπλισμό χώρων άθλησης και αναψυχής που βρίσκονται σε Κοινότητες,  διενήργησε το τελευταίο διάστημα ο Δήμος Ζίτσας.

«Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για την ασφάλεια των παιδιών και της νεολαίας που ως επί τω πλείστον χρησιμοποιούν τους συγκεκριμένους χώρους για να αθλούνται και να αξιοποιούν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους», αναφέρει ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος εξηγώντας την απόφαση της Δημοτικής Αρχής να αναθέσει σε διαπιστευμένο φορέα από το Εθνικό Συμβούλιο Διαπίστευσης (Ε.ΣΥ.Δ.) τους ελέγχους αθλητικού εξοπλισμού.

Να σημειωθεί πως ο Δήμος Ζίτσας είναι από τους λίγους Δήμους πανελλαδικά, που έχει προχωρήσει τους συγκεκριμένους ελέγχους, βάση των οδηγιών του Υπουργείου Εσωτερικών προκειμένου ο εξοπλισμός  εξωτερικών αθλητικών χώρων να εναρμονίζεται με τα ευρωπαϊκά πρότυπα και να παρέχεται  ασφάλεια στους χρήστες.

Οι έλεγχοι περιελάμβαναν καταγραφή των προβλημάτων στο εξοπλισμό (μπασκέτες, εστίες γηπέδων) με οπτικό και διαστασιολογικό έλεγχο για εμφανείς φθορές και κατασκευαστικές αποκλίσεις από τους κανονισμούς καθώς και δοκιμές με φορτία για να ελεγχθεί η επάρκεια των βάσεων ειδικά στις μπασκέτες.

 «Είμαστε εδώ για να διασφαλίσουμε ότι σύντομα θα παραμείνουν σε λειτουργία μόνο οι χώροι που πληρούν απόλυτα τις προδιαγραφές και τις σχετικές αδειοδοτήσεις», επισημαίνει ο Δήμαρχος Ζίτσας και ξεκαθαρίζει: «Η ασφάλεια της νεολαίας και των αθλούμενων είναι αυτό που προέχει. Έχουν περάσει ανεπιστρεπτί  οι εποχές που τοποθετούνταν οτιδήποτε, οπουδήποτε χωρίς έλεγχο. Σε θέματα υγείας και ασφάλειας προτιμούμε να είμαστε χρήσιμοι και όχι ευχάριστοι. Ζητάμε τη συνεννόηση και τη συνεργασία τόσο των αιρετών όσο και των δημοτών στην προσπάθειά μας  να μειώνουμε καθημερινά τους χώρους που θα μπορούσαν να μετατραπούν σε εστίες πρόκλησης ατυχημάτων».

Φωτογραφικό υλικό

Έλεγχοι στον εξοπλισμό χώρων άθλησης του Δήμου Ζίτσας
Έλεγχοι στον εξοπλισμό χώρων άθλησης του Δήμου Ζίτσας
Έλεγχοι στον εξοπλισμό χώρων άθλησης του Δήμου Ζίτσας
Έλεγχοι στον εξοπλισμό χώρων άθλησης του Δήμου Ζίτσας
Αναρτήθηκε στις 04 Αύγουστος 2020

Πληροφορίες

Ο Δήμος Ζίτσας βρίσκεται 7 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης των Ιωαννίνων και ο πληθυσμός της περιοχής ανέρχεται σε 17.293 κατοίκους.

Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα