Δήμος Ζίτσας

Τελευταιες ανακοινωσεις του δημου μας

Ενημερωθείτε

Στο τμήμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Αποφάσεις

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας.

Προσκλήσεις

Οι πιο πρόσφατες προσκλήσεις του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοινώσεις

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Έργα

Τα πιο πρόσφατα έργα του Δήμου Ζίτσας.

Μιχάλης Πλιάκος: «Σημαντική έστω και τώρα η παρέμβαση της ΚΕΔΕ για το έργο Ιωάννινα –Κακαβιά»

Μιχάλης Πλιάκος: «Σημαντική έστω και τώρα η παρέμβαση της ΚΕΔΕ για το έργο Ιωάννινα –Κακαβιά»

Με αφορμή την έκδοση ψηφίσματος από την ΚΕΔΕ με το οποίο ζητά την ολοκλήρωση του ελληνικού κομματιού του οδικού άξονα της Αδριατικής Οδού  που περιλαμβάνει και το Τμήμα Ιωάννινα-Κακαβιά ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με ικανοποίηση διαπιστώνουμε πως η πολύχρονη προσπάθειά μας με αλλεπάλληλα έγγραφα, να δημιουργηθεί «μέτωπο» πίεσης προς τα αρμόδια Υπουργεία   για να δημοπρατηθεί-κατασκευαστεί ο οδικός άξονας Ιωάννινα –Κακαβιά και να συνδεθεί με την Ιόνια βρίσκει, έστω και με καθυστέρηση, συμμάχους στα συνδικαλιστικά μας όργανα.

Θα θέλαμε βέβαια η αντίδραση αυτή να είχε έρθει ως μοχλός πίεσης στην προσπάθεια εξεύρεσης χρηματοδότησης. Δεν πειράζει όμως, έστω και τώρα που οι ελπίδες αναπτερώθηκαν με το ενδεχόμενο να χρηματοδοτηθεί το εν λόγω έργο από το Ταμείο Ανάκαμψης έρχεται η ΚΕΔΕ να επισφραγίσει την προσπάθειά μας, όταν τον Οκτώβριο του 2018 μετά από πρότασή μας το θέμα είχε απασχολήσει το τότε Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ  Ηπείρου το οποίο υιοθετώντας την είχε αποφασίσει την αποστολή σχετικής επιστολής προς όλους τους εμπλεκόμενους και αρμόδιους.

Εμείς στην παρούσα φάση το μόνο που θέλουμε να ευχηθούμε είναι να έχει ευτυχή έκβαση η όλη προσπάθεια προκειμένου να μπορέσουμε κάποτε να δούμε αυτό το τόσο σημαντικό οδικό έργο για το Δήμο μας, να υλοποιείται με τους καλύτερους όρους και προϋποθέσεις».

Αναρτήθηκε στις 18 Δεκέμβριος 2020

Πληροφορίες

Ο Δήμος Ζίτσας βρίσκεται 7 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης των Ιωαννίνων και ο πληθυσμός της περιοχής ανέρχεται σε 17.293 κατοίκους.

Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα