Δήμος Ζίτσας

Τελευταιες ανακοινωσεις του δημου μας

Ενημερωθείτε

Στο τμήμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Αποφάσεις

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας.

Προσκλήσεις

Οι πιο πρόσφατες προσκλήσεις του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοινώσεις

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Έργα

Τα πιο πρόσφατα έργα του Δήμου Ζίτσας.

Διαψεύστηκαν οι «Κασσάνδρες» για τη μίσθωση του καφενείου στο Πολύδωρο

Διαψεύστηκαν οι «Κασσάνδρες» για τη μίσθωση του καφενείου στο Πολύδωρο

Με το ποσό των 150ευρώ μηνιαίως  εκμισθώθηκε το δημοτικό ακίνητο – καφενείο στην Κοινότητα Πολυδώρου διαψεύδοντας για ακόμη μία φορά τις «Κασσάνδρες» που έκριναν αυθαίρετα πως  το ελάχιστο όριο της πρώτης προσφοράς των 85 ευρώ που όριζε η δημοπρασία ήταν υπερβολικό.

Πριν καλά-καλά στεγνώσει το μελάνι της ανακοίνωσης  της παράταξης «Αυτοδιοικητικής Συνεργασίας» με την οποία επέκρινε σφόδρα τη Δημοτική Αρχή γιατί θεωρούσε υπερβολικό το ελάχιστο όριο πρώτης προσφοράς κατηγορώντας τη πως «με τις επιλογές της δε θέλει να λειτουργήσει καφενείο σε κανένα μικρό και απομακρυσμένο χωριό του Δήμου μας», η πραγματικότητα τη διέψευσε. 

Η παράταξη του κ. Γαρδίκου με τη στείρα αντιπολιτευτική της τακτική αποδεικνύει για ακόμη μία φορά ή ότι είναι ταυτόσημη με το λαϊκισμό ή ότι θεωρεί δεδομένο πως μπορούμε υπερβαίνοντας κάθε νόμιμη διαδικασία να διαχειριζόμαστε και να ενεργούμε για λογαριασμό του Δήμου.

Είχε πρότεινει με την ανακοίνωσή του ο κ. Γαρδίκος για την εκμίσθωση του συγκεκριμένου καφενείου ελάχιστο συμβολικό ποσό 50ευρώ δείχνοντας λέει έτσι ενδιαφέρον για τους κατοίκους των απομακρυσμένων χωριών της Δ.Ε. Μολοσσών, που σημειωτέον επί  των ημερών τους, στη διοίκηση του Δήμου, δεν είχαν ούτε νερό να πιούν. (Άλλωστε ο Δήμαρχος έχει δηλώσει δημοσίως σε συνεδριάσεις Δημοτικών Συμβουλίων από την αρχή της θητείας του πως, αν ήταν στη δικαιοδοσία του θα ζητούσε μίσθιο 5 ευρώ μηνιαίως για τα καφενεία  των απομακρυσμένων χωριών του Δήμου μας). 

Σήμερα όμως που ο εκμισθωτής, μετά από όλες τις νόμιμες διαδικασίες που ακολουθήθηκαν (Διενέργεια Δημοπρασίας, έγκριση πρακτικών από την Οικονομική Επιτροπή, Υπογραφή σύμβασης), θα καταβάλει μηνιαίο μίσθιο 150ευρω για το καφενείο στο Πολύδωρο μπορεί η παράταξη του κ. Γαρδίκου να μας απαντήσει: Έχει επίγνωση της πραγματικότητας και της νομιμότητας ή εθελοτυφλεί εσκεμμένα για να δημιουργεί απλά και μόνο εντυπώσεις;  

Αναρτήθηκε στις 28 Ιανουάριος 2021

Πληροφορίες

Ο Δήμος Ζίτσας βρίσκεται 7 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης των Ιωαννίνων και ο πληθυσμός της περιοχής ανέρχεται σε 17.293 κατοίκους.

Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα