Δήμος Ζίτσας

Τελευταιες ανακοινωσεις του δημου μας

Ενημερωθείτε

Στο τμήμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Αποφάσεις

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας.

Προσκλήσεις

Οι πιο πρόσφατες προσκλήσεις του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοινώσεις

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Έργα

Τα πιο πρόσφατα έργα του Δήμου Ζίτσας.

Επιστολή του Δημάρχου Ζίτσας προς τον Πρόεδρο του Α.Σ.Δ.Σ.Α.

Επιστολή του Δημάρχου Ζίτσας  προς τον Πρόεδρο του Α.Σ.Δ.Σ.Α.

Ανοιχτή επιστολή προς τον Πρόεδρο του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΑΣΔΣΑ) Δ.Ε. Περιφέρειας Ηπείρου Νίκο Καλαντζή, απέστειλε το πρωί της Δευτέρας ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος μετά τις τελευταίες εξελίξεις που πυροδότησε η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που απορρίπτει την απόφαση του ΑΣΔΣΑ για  το διαγωνισμό (37εκατ. ευρώ) της λειτουργίας και διαχείρισης των ΣΜΑ και τη μεταφορά υπολείμματος. Στην επιστολή του  ο Δήμαρχος Ζίτσας την οποία κοινοποιεί και προς τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου αναφέρει τα εξής:

 

«Κύριε Πρόεδρε,

Μετά την ξαφνική και χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις αναβολή της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΑΣΔΣΑ) Δ.Ε. Περιφέρειας Ηπείρου που ήταν προγραμματισμένη για το μεσημέρι (13:00 μ.μ.) της Παρασκευής (05/03/2021) πληροφορηθήκαμε από δημοσιεύματα, πως το πρωί της Δευτέρας (08/03/2021)  συγκαλείτε έκτακτη δια περιφοράς συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής με μοναδικό θέμα την «Επικύρωση της αριθμ. 243/05-03-2021) Απόφασης του Προέδρου του ΑΣΔΣΑ ΔΕ Π. Ηπείρου σχετικής με τη χορήγηση ειδικής εντολής και πληρεξουσιότητας σε δικηγόρο για την άσκηση ένδικων μέσων και βοηθημάτων κατά της με αρ. πρωτ. 19162/19-02-2021 Απόφασης του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου Δυτικής Μακεδονίας, (αφορά την ακύρωση της απόφασης του ΑΣΔΣΑ για το διαγωνισμό των 37 εκατ. ευρώ για τη λειτουργία και διαχείριση  των ΣΜΑ)».

Μετά από τους παραπάνω χειρισμούς σας στο εν λόγω θέμα, σας καταθέτουμε δημόσια την άποψή μας καθώς δε μας δίνετε καμία άλλη δυνατότητα.

Εκτιμούμε ότι γι’ αυτό το τόσο σημαντικό θέμα, αρμόδιο για τη νόμιμη ανάθεση σε δικηγόρο είναι  το Διοικητικό Συμβούλιο και όχι η Εκτελεστική Επιτροπή. Αλλά ακόμα και αν αυτό είναι νόμιμο, σίγουρα δεν είναι ηθικό.

Είναι μια ενέργεια  που επιλέξατε να βαραίνει αποκλειστικά εσάς και ελπίζουμε πως αυτό δε θα οδηγήσει σε πολύμηνες καθυστερήσεις την πολυαναμενόμενη άμεση λειτουργία των Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) με ότι αυτό συνεπάγεται για τα ταμεία των Δήμων της Ηπείρου.

Βέβαια η απόφασή σας  να επιμένετε ακόμη και τώρα στη μελέτη των 37εκατ. ευρώ για να δοθεί η λειτουργία και διαχείριση των ΣΜΑ σε ιδιώτη, ξεκαθαρίζει μια και καλή ποιοι ήταν αυτοί που ήθελαν το διάλογο και ποιοι είχαν πάρει τις αποφάσεις τους, ακυρώνοντας ταυτόχρονα στην πράξη τις όποιες προσπάθειες για εξεύρεση εναλλακτικών λύσεων που μοναδικό στόχο έχουν την προάσπιση των συμφερόντων όλων των Ηπειρωτών».                                                                  

 

 

Αναρτήθηκε στις 08 Μάρτιος 2021

Πληροφορίες

Ο Δήμος Ζίτσας βρίσκεται 7 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης των Ιωαννίνων και ο πληθυσμός της περιοχής ανέρχεται σε 17.293 κατοίκους.

Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα