Δήμος Ζίτσας

Τελευταιες ανακοινωσεις του δημου μας

Ενημερωθείτε

Στο τμήμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Αποφάσεις

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας.

Προσκλήσεις

Οι πιο πρόσφατες προσκλήσεις του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοινώσεις

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Έργα

Τα πιο πρόσφατα έργα του Δήμου Ζίτσας.

Αγιασμοί και ευχές για καλή χρονιά στα σχολεία του Δήμου Ζίτσας

Αγιασμοί και ευχές για καλή χρονιά στα σχολεία του Δήμου Ζίτσας

 

Με αναβαθμισμένες κτιριακές υποδομές σε τέσσερα δημοτικά σχολεία ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά στο Δήμο Ζίτσας. Το πρώτο κουδούνι για τη φετινή σχολική χρονιά βρήκε τους 600 μαθητές και τους εκπαιδευτικούς τους σε ενεργειακά αναβαθμισμένα κτίρια καθώς μέσα στο καλοκαίρι προχώρησαν και βρίσκονται στο τελικό στάδιο τα έργα, προϋπολογισμού 930.000ευρώ, που αφορούν στην αναβάθμιση και βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης τεσσάρων (4) σχολικών συγκροτημάτων του Δήμου.

Το πρωί της Δευτέρας (13/09/2021) στις καθιερωμένες τελετές αγιασμού στις σχολικές μονάδες του Δήμου Ζίτσας παρέστησαν ο Δήμαρχος, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών Εκπαίδευσης του Δήμου, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων οι οποίοι ευχήθηκαν στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς καλή σχολική χρονιά.

Ο Δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος παρευρέθη στις τελετές αγιασμού του Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Ροδοτοπίου καθώς και του Γυμνασίου με Λυκειακές τάξεις Ζίτσας. Απευθυνόμενος στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά και τους ζήτησε να λαμβάνουν όλα τα μέτρα προστασίας για την πανδημία.

Με αφορμή τα έργα ενεργειακής αναβάθμισης στα τέσσερα κτίρια των  Δημοτικών Σχολείων Ροδοτοπίου, Βουνοπλαγιάς και Ελεούσας, ο Δήμαρχος υπογράμμισε, « η Δημοτική Αρχή σταθερή στις προτεραιότητες που έχει θέσει υλοποιεί έργα και δράσεις που θα έχουν ως αποτέλεσμα τα σχολεία μας να αποτελούν πρότυπα» και ζήτησε τη συνδρομή όλων (εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων) για να επιτευχθεί ο στόχος. Ταυτόχρονα, συνεχάρη τους αναδόχους των έργων  καθώς και τους επιβλέποντες μηχανικούς της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου «για την άψογη όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, και γρήγορη εκτέλεση των εργασιών  πριν ακόμη χτυπήσει το πρώτο κουδούνι για την έναρξη της σχολικής χρονιάς», ενώ παρότρυνε τους μαθητές να σέβονται και να αγαπούν τους χώρους των διδακτηρίων.

Από την πλευρά τους οι Δ/ντες των σχολείων κ.κ. Ευάγγελος Παπουτσής και Χρυσούλα Γεωργοπούλου εξήραν τις προσπάθειες που καταβάλει η Δημοτική Αρχή καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς για να καλύψει τις ανάγκες και τα ζητήματα που προκύπτουν, ώστε τα σχολεία να λειτουργούν απρόσκοπτα.

Ο Δ/ντης του Δημοτικού σχολείου Ροδοτοπίου Ευ. Παπουτσής στάθηκε στα έργα ενεργειακής αναβάθμισης που έγιναν στο σχολείο υπογραμμίζοντας, «φέτος χάρη στην άοκνη προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής και του Δήμου είμαστε στην ευχάριστη θέση να κάνουμε μαθήματα σε ένα κτίριο περισσότερο φιλικό, με αναβαθμισμένες παροχές και ευνοϊκότερες  συνθήκες».

Η Δ/ντρια του Γυμνασίου με Λυκειακές τάξεις Ζίτσας Χρ. Γεωργοπούλου, χαρακτήρισε άριστες τις συνθήκες διδασκαλίας και στάθηκε ιδιαιτέρως στην κατασκευή ενός πρότυπου ανοιχτού θεάτρου στο σχολικό συγκρότημα της Ζίτσας, γεγονός που το καθιστά όπως τόνισε, «μοναδικό στα εκπαιδευτικά δεδομένα».

Φωτογραφικό υλικό

Αγιασμοί και ευχές για καλή χρονιά στα σχολεία του Δήμου Ζίτσας
Αναρτήθηκε στις 13 Σεπτέμβριος 2021

Πληροφορίες

Ο Δήμος Ζίτσας βρίσκεται 7 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης των Ιωαννίνων και ο πληθυσμός της περιοχής ανέρχεται σε 17.293 κατοίκους.

Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα