Δήμος Ζίτσας

Τελευταιες ανακοινωσεις του δημου μας

Ενημερωθείτε

Στο τμήμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Αποφάσεις

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας.

Προσκλήσεις

Οι πιο πρόσφατες προσκλήσεις του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοινώσεις

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Έργα

Τα πιο πρόσφατα έργα του Δήμου Ζίτσας.

Συνεδρίασε το Σ.Τ.Ο. Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ζίτσας

Συνεδρίασε το Σ.Τ.Ο. Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ζίτσας

 

Ο Σχεδιασμός και οι Δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση προβλημάτων που πιθανόν να προκύψουν στη διάρκεια του Χειμώνα, ήταν το αντικείμενο της συνεδρίασης του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ζίτσας που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής (22/10/2021), στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

 Οι συμμετέχοντες, μέλη του Συντονιστικού εξέτασαν τις δυνατότητες για μέγιστο συντονισμό δράσης καθώς και αρτιότερη συνεργασία μεταξύ τους, σε περίπτωση εμφάνισης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, πλημμύρες, χιονόπτωση – παγετός. Διαπιστώθηκε από όλους ο υψηλός βαθμός συνεργασίας καθώς και η μέγιστη δυνατή ετοιμότητα έτσι ώστε οι πολίτες να αισθάνονται ασφαλείς. Ταυτόχρονα, αξιολογώντας την αντιπυρική περίοδο εξέφρασαν την ικανοποίησή τους, καθώς τα περιστατικά πυρκαγιών,  που εκδηλώθηκαν στην Ήπειρο, αντιμετωπίστηκαν άμεσα χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ο Δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος στην τοποθέτησή του αφού ευχαρίστησε τα μέλη του Συντονιστικού που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή του,  ανέπτυξε τις προτεραιότητες του Δήμου για την αντιμετώπιση προβλημάτων που πιθανόν θα προκύψουν στη διάρκεια του Χειμώνα λόγω έντονων καιρικών φαινομένων και εξήρε τη συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς τόσο στο στάδιο της προετοιμασίας όσο και στο στάδιο της αντιμετώπισης. «Η συνεργασία και συνέργεια πάντοτε φέρνει θετικά αποτελέσματα και αυτό το απέδειξε η θερινή περίοδος που αν και ήταν δύσκολη λόγω καιρικών συνθηκών αντιμετωπίστηκε αποτελεσματικά», επεσήμανε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως και για τη χειμερινή περίοδο οι εργασίες για την αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων έγιναν οργανωμένα από τον ΤΟΕΒ την Περιφέρεια και το Δήμο. «Με υποδειγματική συνεργασία καθαρίσαμε τις λαγκάτσες και τους αύλακες προκειμένου να αποφύγουμε τα δυσάρεστα. Μόνο έτσι, με συντονισμένη προσπάθεια  μπορούμε να έχουμε θετικά αποτελέσματα και να φανούμε χρήσιμοι στους πολίτες» υπογράμμισε ο Δήμαρχος Ζίτσας.

«Έχω εμπιστοσύνη στο Δήμο Ζίτσας, καθώς η εμπειρία του Δημάρχου έχει αποδειχθεί πολύτιμη στην άμεση αντιμετώπιση προβλημάτων» ανέφερε παίρνοντας το λόγο ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου Δημήτρης Μαυρογιώργος δηλώνοντας ότι η Περιφέρεια στέκεται  έμπρακτα στο πλευρό των Δήμων και ανακοίνωσε πως την επόμενη εβδομάδα θα παραδοθούν στο Δήμο Ζίτσας αλλά και σε όλους τους Δήμους της Ηπείρου οχήματα που θα ενισχύσουν τον εξοπλισμό τους για να αντιμετωπίσουν προβλήματα φυσικών φαινομένων.

Ο αναπληρωτής Δ/της ΔΙ.ΠΥ. Ιωαννίνων Αντιπύραρχος Κων/νος Τσιώπος, έκανε αποτίμηση της αντιπυρικής περιόδου εξήρε την αποτελεσματικότητα του μηχανισμού της Πολιτικής Προστασίας στην Ήπειρο τονίζοντας πως «αποτελεί παράδειγμα καλής πρακτικής για όλη τη χώρα» και στάθηκε στη σπουδαιότητα της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για τις συνέπειες και τα μέτρα προφύλαξης από έντονα καιρικά φαινόμενα.

Από την πλευρά του ο  Διοικητής του 2ου Πυροσβεστικού Σταθμού Ιωαννίνων Αντιπύραρχος Φώτης Δεληγιάννης τόνισε πως «η εμπειρία των προηγούμενων ετών έχει αποδείξει πως η έγκαιρη ενημέρωση καθώς και οι συντονισμένες ενέργειες των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και φορέων έχουν ουσιαστικά αποτελέσματα».

Τον υψηλό βαθμό ετοιμότητας των υπηρεσιών και φορέων που εκπροσωπούν, τόνισαν επίσης ο υποδιοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Ζίτσας Κωνσταντίνος Μάντζιος, ο υποδιοικητής 8ου Λ.Α.Π. Λοχαγός Αλέξανδρος Ράπτης, η Δασοπόνος του Δασαρχείου Ιωαννίνων, Αθηνά Λεύκα και ο εκπρόσωπος της Διοίκησης του Περιφερειακού Τμήματος του Ερυθρού Σταυρού, Ιωάννης Μπισέλας.

Στη συνεδρίαση τοποθετήθηκαν επίσης ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ζίτσας Αλκιβιάδης Βότσικας και η αναπληρώτρια πολιτικής προστασίας Δημοτική Σύμβουλος, Γιαννούλα Γεωργούλη επισημαίνοντας με τη σειρά τους τη σπουδαιότητα της αγαστής συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

 

Αναρτήθηκε στις 22 Οκτώβριος 2021

Πληροφορίες

Ο Δήμος Ζίτσας βρίσκεται 7 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης των Ιωαννίνων και ο πληθυσμός της περιοχής ανέρχεται σε 17.293 κατοίκους.

Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα