Δήμος Ζίτσας

Τελευταιες ανακοινωσεις του δημου μας

Ενημερωθείτε

Στο τμήμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Αποφάσεις

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας.

Προσκλήσεις

Οι πιο πρόσφατες προσκλήσεις του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοινώσεις

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Έργα

Τα πιο πρόσφατα έργα του Δήμου Ζίτσας.

Είκοσι τρείς πιστοποιημένες παιδικές χαρές σε όλες τις Δ.Ε. λειτουργεί ο Δήμος Ζίτσας

Είκοσι τρείς πιστοποιημένες  παιδικές χαρές σε όλες τις Δ.Ε. λειτουργεί ο Δήμος Ζίτσας

Σε είκοσι τρείς (23) άρτιες και πιστοποιημένες παιδικές χαρές που βρίσκονται και στις πέντε Δημοτικές  Ενότητες του Δήμου Ζίτσας μπορούν να χαίρονται το παιχνίδι τους τα παιδιά του Δήμου καθώς και εκείνα που έρχονται ως επισκέπτες.

Ο Δήμος Ζίτσας είναι από τους Δήμους που από το 2016  αξιοποίησε κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο που είχε στη διάθεσή του (“Πράσινο Ταμείο”, “ΦιλόΔημος”), αλλά και με ίδιους πόρους, προχώρησε σταδιακά στην αναβάθμιση και ανακατασκευή παιδικών χαρών σε Κοινότητες με στόχο τη δημιουργία ασφαλών δημόσιων χώρων αναψυχής και παιχνιδιού των παιδιών και των οικογενειών τους.   

Έτσι σήμερα έχει καταφέρει να έχει είκοσι τρείς παιδικές χαρές με εγκεκριμένα από το Υπουργείο Εσωτερικών τα ειδικά σήματα καταλληλότητας. «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που συνεχίζουμε να πρωτοπορούμε, καθώς έχουμε καταφέρει να διατηρούμε μεγάλο αριθμό πιστοποιημένων παιδικών χαρών, παρόλο που οι διαδικασίες για την πιστοποίηση, πρακτικά δεν είναι καθόλου εύκολες. Δίνουμε έτσι τη δυνατότητα στα παιδιά μας να απολαμβάνουν ανέμελα το παιχνίδι τους με σύγχρονα και καλαίσθητα όργανα σε χώρους προφυλαγμένους και περιποιημένους», τονίζει ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος με αφορμή την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανανέωσης της πιστοποίησης καταλληλότητας λειτουργίας των είκοσι τριών παιδικών χαρών. Ταυτόχρονα ζητά από όλους, μικρούς και μεγάλους, να σταθούν αρωγοί στην προσπάθεια αυτή του Δήμου και να προσέχουν τους χώρους και τα όργανα, να μην προκαλούν φθορές, για να μπορούν να  χαίρονται το παιχνίδι σε αυτούς χωρίς να αναγκάζεται ο Δήμος να τους σφραγίσει όταν χάνουν την πιστοποίησή τους λόγω ζημιών. «Οι δημοτικοί χώροι είναι κτήμα όλων των δημοτών και έτσι θα πρέπει να αντιμετωπίζονται» επισημαίνει χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.

Αναρτήθηκε στις 11 Μάρτιος 2022

Πληροφορίες

Ο Δήμος Ζίτσας βρίσκεται 7 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης των Ιωαννίνων και ο πληθυσμός της περιοχής ανέρχεται σε 17.293 κατοίκους.

Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα