Δήμος Ζίτσας

Τελευταιες ανακοινωσεις του δημου μας

Ενημερωθείτε

Στο τμήμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Αποφάσεις

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας.

Προσκλήσεις

Οι πιο πρόσφατες προσκλήσεις του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοινώσεις

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Έργα

Τα πιο πρόσφατα έργα του Δήμου Ζίτσας.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα κατάρτισης για την ανάπτυξη του κλάδου των αρωματικών-φαρμακευτικών φυτών

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα κατάρτισης για την ανάπτυξη του κλάδου των αρωματικών-φαρμακευτικών φυτών

Με την απονομή των βεβαιώσεων πιστοποίησης στους καταρτιζόμενους ολοκληρώθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υλοποίησε ο Δήμος Ζίτσας σε συνεργασία με το ΚΕΚ ΟΑΕΔ Ιωαννίνων με στόχο τη στήριξη και ενίσχυση της καλλιέργειας αρωματικών-φαρμακευτικών φυτών.

Στο εκπαιδευτικό σεμινάριο διάρκειας 295 ωρών οι 15 καταρτιζόμενοι που συμμετείχαν είχαν την ευκαιρία μέσα από τη θεωρητική αλλά και την πρακτική κατάρτιση, όσοι ασχολούνται για πρώτη φορά να μυηθούν και εκείνοι που ήδη καλλιεργούν να επεκτείνουν τις γνώσεις τους, στην παραγωγή και διάθεση αρωματικών-φαρμακευτικών φυτών.

Ειδικότερα, μέσα από τις θεματικές ενότητες του προγράμματος έλαβαν θεωρητικές γνώσεις για την καλλιέργεια, συλλογή, επεξεργασία και μεταποίηση,  την τυποποίηση, την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και του ηλεκτρονικού εμπορίου, και ταυτόχρονα στο πλαίσιο της πρακτικής τους άσκησης προχώρησαν σε φύτευση αρωματικών-φαρμακευτικών φυτών σε κτήμα στον κάμπο της Κοινότητας Ελεούσας και στον περιβάλλοντα χώρο του Δημαρχείου, ενώ εκπαιδεύτηκαν  στην απόσταξη αιθέριων ελαίων με αποστακτήρα.

Με αφορμή την απονομή των βεβαιώσεων πιστοποίησης στους καταρτιζόμενους η δημοτική σύμβουλος Κατερίνα Μπαλάφα η οποία είχε την επίβλεψη του συγκεκριμένου προγράμματος από την πλευρά του Δήμου Ζίτσας, καθώς ξεκίνησε η υλοποίησή του όσο η ίδια ήταν αρμόδια αντιδήμαρχος σε θέματα αγροτικής ανάπτυξης επεσήμανε: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τη συμμετοχή και το επίπεδο κατάρτισης. Προσπαθήσαμε και ελπίζουμε να τα καταφέραμε στο μέτρο του δυνατού, να δώσουμε διέξοδο σε νέους ανθρώπους που είτε θέλουν να έχουν ένα βασικό εισόδημα από την ενασχόλησή τους με το συγκεκριμένο τομέα, είτε συμπληρωματικό. Ο κλάδος των αρωματικών-φαρμακευτικών φυτών μπορεί υπό προϋποθέσεις να αποτελέσει ισχυρό κομμάτι στην αγροτική παραγωγή του Δήμου Ζίτσας».

Να σημειωθεί πως το εν λόγω πρόγραμμα υλοποιήθηκε στο πλαίσιο μιας σειράς άλλων δράσεων και πρωτοβουλιών που έχει αναπτύξει την τελευταία πενταετία η Δημοτική Αρχή Ζίτσας με στόχο να προσελκύσει το ενδιαφέρον κυρίως νέων αγροτών, να ασχοληθούν με την παραγωγή των αρωματικών –φαρμακευτικών φυτών καθώς αποτελεί ένα κλάδο του πρωτογενούς τομέα με δυναμική.

 

Φωτογραφικό υλικό

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα κατάρτισης για την ανάπτυξη του κλάδου των αρωματικών-φαρμακευτικών φυτών
Αναρτήθηκε στις 15 Μάρτιος 2022

Πληροφορίες

Ο Δήμος Ζίτσας βρίσκεται 7 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης των Ιωαννίνων και ο πληθυσμός της περιοχής ανέρχεται σε 17.293 κατοίκους.

Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα