Δήμος Ζίτσας

Τελευταιες ανακοινωσεις του δημου μας

Ενημερωθείτε

Στο τμήμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Αποφάσεις

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας.

Προσκλήσεις

Οι πιο πρόσφατες προσκλήσεις του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοινώσεις

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Έργα

Τα πιο πρόσφατα έργα του Δήμου Ζίτσας.

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΡΙΤΣΑΣ: Πόλος έλξης εκπαιδευτικών- μαθητικών εκδρομών

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΡΙΤΣΑΣ: Πόλος έλξης εκπαιδευτικών- μαθητικών εκδρομών

Με τους μικρούς μαθητές του 23ου Νηπιαγωγείου Δροσιάς – Ιωαννίνων να κάνουν ποδαρικό, το Λαογραφικό Μουσείο στην Κοινότητα Καρίτσας του Δήμου Ζίτσας  άνοιξε για πρώτη φορά, τις πόρτες του σε επισκέπτες.

Τους μικρούς μαθητές με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς τους ξενάγησε στους χώρους του μουσείου ο δωρητής της συλλογής Μητς Μήτσης, παρουσία του Δημάρχου Ζίτσας Μιχάλη Πλιάκου.

Τα παιδιά άκουσαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις περιγραφές του κ. Μήτση για τα αντικείμενα που έβλεπαν και τη χρηστικότητά τους και με τη βοήθεια της Νηπιαγωγού Ελένης Βασιλείου προσπάθησαν να κατανοήσουν τον τρόπο ζωής των προγόνων τους και να το συνδέσουν με το σήμερα.

«Υποδεχθήκαμε σήμερα το πρώτο σχολείο μετά την άρση των μέτρων για την πανδημία και είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’ αυτό. Το λαογραφικό μουσείο που σήμερα δέχθηκε τους πρώτους του επισκέπτες, με το Μουσείο Ευεργετών στο Γραμμένο, το εκθετήριο οινικών προϊόντων και την Πινακοθήκη χαρακτικής στη Ζίτσα καθιστούν το Δήμο και την ευρύτερη περιοχή σημείο αναφοράς για σχολικές εκπαιδευτικές εκδρομές», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος εκφράζοντας τις ευχαριστίες του προς τον κ. Μήτση που δώρισε την τεράστια λαογραφική συλλογή του και επιμελείται τη διαμόρφωση των χώρων του μουσείου.  

Να σημειωθεί πως το Λαογραφικό Μουσείο στεγάζεται στο κτίριο του παλαιού δημοτικού σχολείου Καρίτσας και στη συλλογή του περιλαμβάνονται αντικείμενα, εργαλεία, υφαντά, φορεσιές, παιχνίδια κ.α. που φωτίζουν πτυχές της ζωής των κατοίκων του περασμένου αιώνα. 

Φωτογραφικό υλικό

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΡΙΤΣΑΣ: Πόλος έλξης εκπαιδευτικών- μαθητικών εκδρομών
Αναρτήθηκε στις 23 Μάρτιος 2022

Πληροφορίες

Ο Δήμος Ζίτσας βρίσκεται 7 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης των Ιωαννίνων και ο πληθυσμός της περιοχής ανέρχεται σε 17.293 κατοίκους.

Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα