Δήμος Ζίτσας

Τελευταιες ανακοινωσεις του δημου μας

Ενημερωθείτε

Στο τμήμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Αποφάσεις

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας.

Προσκλήσεις

Οι πιο πρόσφατες προσκλήσεις του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοινώσεις

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Έργα

Τα πιο πρόσφατα έργα του Δήμου Ζίτσας.

ΔΗΜΟΣ ΖΙΤΣΑΣ: Εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στο Γυμνάσιο Ελεούσας για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων ζώων

ΔΗΜΟΣ ΖΙΤΣΑΣ: Εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στο Γυμνάσιο Ελεούσας για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων ζώων

Υιοθετούμε ένα αδέσποτο με υπευθυνότητα, είναι το μήνυμα της εκδήλωσης  ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που πραγματοποίησε ο  Δήμος Ζίτσας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων ζώων το πρωί της Δευτέρας  στο Γυμνάσιο Ελεούσας.

Ο Δήμος Ζίτσας δείχνει έμπρακτα το αδιάλειπτο ενδιαφέρον του για τα αδέσποτα και αυτό καταδεικνύεται από τα στοιχεία του γραφείου διαχείρισης αδέσποτων και ανεπιτήρητων ζώων σύμφωνα με τα οποία το 2021 και το πρώτο τρίμηνο του 2022 έχει διαχειριστεί (εμβολιασμούς, στειρώσεις, αποπαρασιτώσεις, ηλεκτρονικές σημάνσεις) 250 σκυλιά από τα οποία τα 50 κινούνται στο χώρο της ΒΙ.ΠΕ. και η στείρωσή τους έχει ξεκινήσει σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Βιομηχανικής Περιοχής Ιωαννίνων και τη συνδρομή  ιδιώτη κτηνιάτρου. Ταυτόχρονα έχει προχωρήσει τις διαδικασίες και έχουν υιοθετηθεί 37 σκυλιά ενώ σε επιλεγμένα σημεία στα όρια του Δήμου Ζίτσας έχουν τοποθετηθεί ταΐστρες προκειμένου να βρίσκουν τα αδέσποτα τροφή και νερό.

«Σας ευχαριστώ πολύ για τη συμμετοχή σας», είπε ο Δήμαρχος Ζίτσας απευθυνόμενος στους μαθητές του Γυμνασίου επισημαίνοντας  τους πως θα πρέπει όταν αποφασίσουν να αποκτήσουν ένα σκύλο ή μία γάτα ότι αναλαμβάνουν και ευθύνη απέναντί του καθώς το ζώο δεν είναι ένα ακόμη παιχνίδι. Ταυτόχρονα ο Δήμαρχος προανήγγειλε πως ο Δήμος Ζίτσας προχωρά τις διαδικασίες για τη δημιουργία καταφύγιου αδέσποτων.

Από την πλευρά της η εντεταλμένη σύμβουλος, υπεύθυνη του Γραφείου Διαχείρισης Αδέσποτων και Ανεπιτήρητων Ζώων Κατερίνα Μπαλάφα ανέπτυξε συνοπτικά τις δράσεις για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς και εξήγησε τους λόγους που μπορεί κάποιος να προχωρήσει στην υιοθεσία ενός αδέσποτου. Ακολούθως, ο Πρόεδρος της  Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Φώτης Ράρρας στο χαιρετισμό του υπογράμμισε: «η σημερινή εκδήλωση αποτελεί την απαρχή δράσεων περιβαλλοντικού χαρακτήρα, εικαστικών παρεμβάσεων και ασφαλούς χρήσης διαδικτύου που θα επεκταθούν  σε όλα τα Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου» .

 Η Πρόεδρος της ΚΙ.ΔΙ.ΖΩ. Ιωαννίνων Εύα Κρυστάλλη στην ομιλία της αναφέρθηκε συνοπτικά στις δράσεις των φιλοζωικών οργανώσεων, ενώ ο Διπλωματούχος Εκπαιδευτής Σκύλων Νίκος Τσιώτας με τη συνδρομή δύο εκπαιδευμένων σκύλων παρουσίασε στους μαθητές τη συμπεριφορά των τετράποδων επισημαίνοντας πως ποτέ δεν πλησιάζουμε να αγγίξουμε ένα αδέσποτο γιατί δεν γνωρίζουμε το παρελθόν του και πως αυτό μπορεί να αντιδράσει.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης στους μαθητές διανεμήθηκε ενημερωτικό υλικό.

  

 

 

 

Φωτογραφικό υλικό

ΔΗΜΟΣ ΖΙΤΣΑΣ: Εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στο Γυμνάσιο Ελεούσας για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων ζώων
ΔΗΜΟΣ ΖΙΤΣΑΣ: Εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στο Γυμνάσιο Ελεούσας για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων ζώων
Αναρτήθηκε στις 04 Απρίλιος 2022

Πληροφορίες

Ο Δήμος Ζίτσας βρίσκεται 7 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης των Ιωαννίνων και ο πληθυσμός της περιοχής ανέρχεται σε 17.293 κατοίκους.

Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα