Δήμος Ζίτσας

Τελευταιες ανακοινωσεις του δημου μας

Ενημερωθείτε

Στο τμήμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Αποφάσεις

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας.

Προσκλήσεις

Οι πιο πρόσφατες προσκλήσεις του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοινώσεις

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Έργα

Τα πιο πρόσφατα έργα του Δήμου Ζίτσας.

5,9 εκατ. ευρώ για εκσυγχρονισμό του Δικτύου ύδρευσης εξασφάλισε ο Δήμος Ζίτσας από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»

5,9 εκατ. ευρώ για εκσυγχρονισμό του Δικτύου ύδρευσης εξασφάλισε ο Δήμος Ζίτσας από το πρόγραμμα  «Αντώνης Τρίτσης»

Την χρηματοδότηση ενός ακόμη μεγάλου έργου υποδομής που βελτιώνει και εκσυγχρονίζει  τα δίκτυα ύδρευσης εξασφάλισε  ο Δήμος Ζίτσας από το Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ».

Πρόκειται για το έργο «Αναβάθμιση δικτύου ύδρευσης Δήμου Ζίτσας συνολικού προϋπολογισμού 5.898.343,22 ευρώ που με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Στ. Πέτσα εντάχθηκε στον Άξονα Προτεραιότητας «Περιβάλλον» του προγράμματος «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ».

  Ο Δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος με αφορμή την απόφαση ένταξης επισημαίνει: «το έργο αυτό μας οδηγεί στο μέλλον και μας κάνει ως Δήμο πρωτοπόρους στον συγκεκριμένο τομέα. Με την τοποθέτηση 4.000 οικιακών καταμετρητών με ψηφιακούς αισθητήρες και τα αντικείμενα που περιλαμβάνουν τα υποέργα στοχεύουμε και εξασφαλίζουμε τη μείωση των διαρροών, την εξοικονόμηση υδάτινων πόρων, τη μείωση της κατανάλωσης της ενέργειας, καθώς και την πλήρη προστασία των δεξαμενών, των αντλιοστασίων, των γεωτρήσεων και των πηγών».

Παράλληλα ο Δήμαρχος συγχαίρει και ευχαριστεί τα στελέχη των υπηρεσιών του Δήμου ( Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών, Τμήματα Ύδρευσης και Προγραμματισμού) καθώς όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «απέδειξαν για ακόμη μία φορά, ότι μπορούν με άριστο τρόπο να υλοποιήσουν το όραμα της Δημοτικής Αρχής».

ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Το προτεινόμενο έργο αφορά στην ολοκληρωμένη διαχείριση και βελτίωση των υφιστάμενων υποδομών ύδρευσης του Δήμου Ζίτσας και το φυσικό αντικείμενο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει:

  • Αντικατάσταση των Εξωτερικών Δικτύων Ύδρευσης των Οικισμών Χίνκας, Λάλιζας και Ζόργιανης της Δ.Ε. Μολοσσών του Δήμου Ζίτσας Προϋπολογισμού 928.225,81ευρώ.
  • Προμήθεια, Εγκατάσταση και Θέση σε Λειτουργία Συστήματος Τηλεελέγχου και Τηλεχειρισμού Ανίχνευσης Διαρροών του Δικτύου Ύδρευσης του Δήμου Ζίτσας Προϋπολογισμού 3.163.091,20 ευρώ. Συγκεκριμένα, το υποέργο αφορά την προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία εξοπλισμού για την αναβάθμιση των υποδομών ύδρευσης με στόχο τη μείωση των διαρροών, την εξοικονόμηση υδάτινων πόρων, τη μείωση της κατανάλωσης της ενέργειας, την ακριβή καταγραφή του νερού που προμηθεύεται ο Δήμος από τρίτο φορέα, την παρακολούθηση και τη βελτίωση της ποιότητας του παρεχόμενου νερού  και τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης υδατικών πόρων του δικτύου ύδρευσης του Δήμου Ζίτσας. Το σύστημα περιλαμβάνει έναν (1) Κεντρικό Σταθμό Ελέγχου (Κ.Σ.Ε) που θα επεξεργάζεται  τα συλλεγόμενα από τους τριάντα οκτώ (38) Τοπικούς Σταθμούς Ελέγχου (Τ.Σ.Ε.) τους δεκατρείς (13) Τοπικούς Σταθμούς Ελέγχου Παροχής (Τ.Σ.Ε.Π). Επιπλέον, στο σύστημα περιλαμβάνεται και Φορητό Εξοπλισμό (Φ.Ε.) ανίχνευσης διαρροών και έλεγχο της ποιότητας νερού και
  • Προμήθεια, Εγκατάσταση και Θέση σε Λειτουργία Ολοκληρωμένου Ασύρματου Ψηφιακού Συστήματος Παρακολούθησης & Ελέγχου της Κατανάλωσης του Εσωτερικού Δικτύου Ύδρευσης του Δήμου Ζίτσας Προϋπολογισμού 1.782.229,68ευρώ. Ειδικότερα, το υποέργο αφορά τη συνεχή παρακολούθηση και έλεγχο της κατανάλωσης του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης των επιλεγμένων περιοχών του Δήμου Ζίτσας (ΑΝΩ ΛΑΨΙΣΤΑ – ΒΟΥΝΟΠΛΑΓΙΑ – ΓΡΑΜΜΕΝΟ – ΕΛΕΟΥΣΑ – ΡΟΔΟΤΟΠΙ), η συλλογή και αποθήκευση ιστορικών δεδομένων της κατανάλωσης, η ακριβής και συνεχής μέτρηση, και η δυνατότητα της μετέπειτα διασύνδεσής του με λογισμικό τιμολόγησης. Το προτεινόμενο σύστημα, προβλέπει την δημιουργία ενός συστήματος συγκέντρωσης πληροφοριών, εποπτικού ελέγχου της κατανάλωσης και διαχείρισης των υδάτινων πόρων, μέσω των 3.902 ψηφιακών αισθητήρων καταγραφής και αποστολής δεδομένων μέτρησης καταναλώσεων.

 

 

Αναρτήθηκε στις 08 Απρίλιος 2022

Πληροφορίες

Ο Δήμος Ζίτσας βρίσκεται 7 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης των Ιωαννίνων και ο πληθυσμός της περιοχής ανέρχεται σε 17.293 κατοίκους.

Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα