Δήμος Ζίτσας

Τελευταιες ανακοινωσεις του δημου μας

Ενημερωθείτε

Στο τμήμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Αποφάσεις

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας.

Προσκλήσεις

Οι πιο πρόσφατες προσκλήσεις του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοινώσεις

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Έργα

Τα πιο πρόσφατα έργα του Δήμου Ζίτσας.

Μήνυση για τη δολιοφθορά στη δεξαμενή ύδρευσης στην Κοινότητα Ελεούσας από το Δήμαρχο Ζίτσας

Μήνυση για τη δολιοφθορά στη δεξαμενή ύδρευσης στην Κοινότητα Ελεούσας από το Δήμαρχο Ζίτσας

Σε μήνυση κατά αγνώστων προχώρησε ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος   για τη δολιοφθορά που προκλήθηκε το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα στις εγκαταστάσεις της δεξαμενής ύδρευσης στην Ελεούσα με αποτέλεσμα το πρωί της Δευτέρας τμήμα του οικισμού να μείνει για κάποιες ώρες χωρίς νερό.

 Με αφορμή το πρωτοφανές περιστατικό ο Δήμαρχος υπογράμμισε «Είμαστε εδώ, σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές (αστυνομία, εισαγγελία) να διασφαλίσουμε και να εγγυηθούμε την ασφάλεια των πολιτών. Η προσπάθεια κάποιων να προκαλέσουν πανικό και να ταλαιπωρήσουν τους κατοίκους της Ελεούσας τις ημέρες των εορτών έπεσε στο κενό. Οι υπηρεσίες είναι σε διαρκή επαγρύπνηση και ζητούμε και τη βοήθεια των πολιτών αν γνωρίζουν κάτι να ενημερώσουν έστω και ανώνυμα τους αρμόδιους για να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι  της δολιοφθοράς που θεώρησαν ότι μπορούν να βλάψουν τους πολίτες».

Να σημειωθεί πως οι άγνωστοι δράστες το βράδυ της Κυριακής αφού παραβίασαν την περίφραξη κόβοντας τα πλέγματα, εισήλθαν  στο χώρο της δεξαμενής κατέστρεψαν το ρολόι της ΔΕΗ και τον πίνακα με τις ασφάλειες που τροφοδοτούν τα αντλιοστάσια με αποτέλεσμα τη σταδιακή διακοπή υδροδότησης, για κάποιες ώρες το πρωί της Δευτέρας  τμήματος του οικισμού της Ελεούσας. Η κινητοποίηση των συνεργείων του Τμήματος ύδρευσης του Δήμου Ζίτσας ήταν άμεση και σε συνεργασία με ιδιώτες αποκαταστάθηκε έγκαιρα η ζημιά χωρίς περαιτέρω προβλήματα.

 Το πρωί της Τρίτης και αφού είχαν ολοκληρωθεί οι έρευνες και η αυτοψία του χώρου από την Αστυνομία συνεργεία του Δήμου αποκατέστησαν τις ζημιές στην περίφραξη και ασφαλίστηκε εκ νέου ο χώρος.

 

Αναρτήθηκε στις 26 Απρίλιος 2022

Πληροφορίες

Ο Δήμος Ζίτσας βρίσκεται 7 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης των Ιωαννίνων και ο πληθυσμός της περιοχής ανέρχεται σε 17.293 κατοίκους.

Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα