Δήμος Ζίτσας

Τελευταιες ανακοινωσεις του δημου μας

Ενημερωθείτε

Στο τμήμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Αποφάσεις

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας.

Προσκλήσεις

Οι πιο πρόσφατες προσκλήσεις του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοινώσεις

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Έργα

Τα πιο πρόσφατα έργα του Δήμου Ζίτσας.

Όργανα εκγύμνασης για άτομα με αναπηρίες στο υπαίθριο γυμναστήριο στην Ελεούσα

Όργανα εκγύμνασης για άτομα με αναπηρίες στο υπαίθριο γυμναστήριο στην Ελεούσα

Η πλατεία Δημαρχείου στην Ελεούσα που έχει καταστεί πλέον σημείο αναφοράς για την ευρύτερη περιοχή του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων γίνεται ακόμη πιο φιλόξενη και φιλική για συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν κάποια μορφή αναπηρίας, καθώς το υπαίθριο γυμναστήριο εμπλουτίστηκε με όργανα εκγύμνασης για άτομα με αναπηρίες ή κινητικά προβλήματα, ενώ τοποθετήθηκε και ένα τραπέζι του πινγκ- πονγκ .

Η Δημοτική Αρχή Ζίτσας σε μια προσπάθεια να δώσει τη δυνατότητα σε όλους τους πολίτες, χωρίς αποκλεισμούς, να αξιοποιήσουν ευχάριστα και δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους, προχώρησε στην αγορά και τοποθέτηση δύο  οργάνων γυμναστικής τα οποία είναι κατάλληλα και προσβάσιμα από άτομα με τροχοκάθισμα, αλλά και από άτομα με κινητικές δυσκολίες. Ειδικότερα, υπάρχει πρόβλεψη επάρκειας χώρου για πρόσβαση του αµαξιδίου έτσι ώστε ο χρήστης να έχει άμεση πρόσβαση στις λαβές των οργάνων κατά την άσκηση.

«Είναι μια πράξη αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς μια μερίδα συμπολιτών μας, που στέλνει ένα μήνυμα ότι το δικαίωμα της συμμετοχής είναι αναφαίρετο δικαίωμα για τον καθένα από  εμάς», αναφέρει ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος με αφορμή την τοποθέτηση των οργάνων και επαναλαμβάνει την έκκλησή του προς όλους να τα προσέχουν και να τα προστατεύουν   από βανδαλισμούς γιατί μόνο εκείνοι ωφελούνται όταν οι κοινόχρηστοι χώροι παραμένουν λειτουργικοί και χωρίς φθορές.

Φωτογραφικό υλικό

Όργανα εκγύμνασης για άτομα με αναπηρίες στο υπαίθριο γυμναστήριο στην Ελεούσα
Όργανα εκγύμνασης για άτομα με αναπηρίες στο υπαίθριο γυμναστήριο στην Ελεούσα
Αναρτήθηκε στις 29 Ιούλιος 2022

Πληροφορίες

Ο Δήμος Ζίτσας βρίσκεται 7 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης των Ιωαννίνων και ο πληθυσμός της περιοχής ανέρχεται σε 17.293 κατοίκους.

Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα