Δήμος Ζίτσας

Τελευταιες ανακοινωσεις του δημου μας

Ενημερωθείτε

Στο τμήμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Αποφάσεις

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας.

Προσκλήσεις

Οι πιο πρόσφατες προσκλήσεις του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοινώσεις

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Έργα

Τα πιο πρόσφατα έργα του Δήμου Ζίτσας.

Ημερίδα ενημέρωσης-διαβούλευσης για το σχεδιασμό του προγράμματος “Leader” στο Δήμο Ζίτσας

Ημερίδα ενημέρωσης-διαβούλευσης για το σχεδιασμό του προγράμματος “Leader”  στο Δήμο Ζίτσας

Το ενδιαφέρον δεκάδων επαγγελματιών, εκπροσώπων φορέων και αιρετών προσέλκυσε η ημερίδα ενημέρωσης – διαβούλευσης για το σχεδιασμό του νέου τοπικού προγράμματος “Leader”   που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (13-02-2023) στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ζίτσας, στην Ελεούσα.

Την εκδήλωση πραγματοποίησαν ο Δήμος Ζίτσας  και η  ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ «ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.», με στόχο την ενημέρωση καθώς και την ανταλλαγή απόψεων με τον τοπικό πληθυσμό προκειμένου στη συνέχεια η «ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.» να διαμορφώσει και να υποβάλει ολοκληρωμένη πρόταση για τη διεκδίκηση χρηματοδότησης στο νέο πρόγραμμα “Leader”.

«Είναι σημαντικό να καταθέσετε τις απόψεις και προτάσεις σας γιατί τώρα σχεδιάζεται το πρόγραμμα», ανέφερε ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους υπογραμμίζοντας πως το  “Leader”  «δεν είναι ουτοπία αλλά κάτι χειροπιαστό», όπως αποδεικνύουν και τα αποτελέσματα της προηγούμενης προγραμματικής περιόδου. «Είδαμε επιτυχημένες προσπάθειες την προηγούμενη φορά και από ιδιωτικές πρωτοβουλίες αλλά και τα έργα που υλοποιήσαμε εμείς ως Δήμος» ανέφερε χαρακτηριστικά.  

Στο πρόγραμμα αλλά και τους στόχους του σχεδιασμού αναφέρθηκε επιγραμματικά ο Γενικός Διευθυντής της «ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.» Γεώργιος Θεοχάρης επισημαίνοντας πως είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται η διαμόρφωση της πρότασης μετά από διαβούλευση με τους εν δυνάμει επενδυτές πριν κατατεθεί για χρηματοδότηση στο Υπουργείο. Ταυτόχρονα υπογράμμισε το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι ενημερωτικές εκδηλώσεις που προγραμματίζονται κατά τόπους στους Δήμους Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας ευχαριστώντας το Δήμο Ζίτσας για τη μέχρι τώρα αγαστή συνεργασία και την προσπάθεια που κατέβαλε προκειμένου να ενημερωθούν  και να συμμετέχουν στην εκδήλωση όσο το δυνατό περισσότεροι ενδιαφερόμενοι.

«Είναι σημαντική η παρουσία σας απόψε εδώ και αναδεικνύει το επενδυτικό σας ενδιαφέρον» ανέφερε το στέλεχος της «ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.» Ηλίας Μώκος, απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους αναλύοντας στη συνέχεια τους θεματικούς στόχους καθώς και τις δράσεις ανά κατηγορία που περιλαμβάνονται στο τοπικό πρόγραμμα “Leader” και μπορούν να καταθέσουν τα επενδυτικά τους σχέδια έως 20 Μαρτίου.    

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με υποβολή ερωτημάτων και ανταλλαγή απόψεων με τους παρευρισκόμενους.

 

Αναρτήθηκε στις 14 Φεβρουάριος 2023

Πληροφορίες

Ο Δήμος Ζίτσας βρίσκεται 7 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης των Ιωαννίνων και ο πληθυσμός της περιοχής ανέρχεται σε 17.293 κατοίκους.

Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα