Δήμος Ζίτσας

Τελευταιες ανακοινωσεις του δημου μας

Ενημερωθείτε

Στο τμήμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Αποφάσεις

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας.

Προσκλήσεις

Οι πιο πρόσφατες προσκλήσεις του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοινώσεις

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Έργα

Τα πιο πρόσφατα έργα του Δήμου Ζίτσας.

Δήλωση των τετραγωνικών μέτρων για τα ακίνητα

Ο Δήμος Ζίτσας ύστερα από σχετικό έλεγχο που διενήργησε διά μέσω των σχετικών παραστατικών στοιχείων της Δ.Ε.Η., διαπίστωσε ότι πολλές Τοπικές Κοινότητες του Δήμου έχουν μηδενική χρέωση τετραγωνικών μέτρων τόσο για τις οικίες όσο και για τις επιχειρήσεις.

Επίσης από την υποβολή των σχετικών υπεύθυνων δηλώσεων καταναλωτών ηλεκτρικού ρεύματος των υπολοίπων Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου, έως σήμερα, έχει μεταβληθεί σε πολλά ακίνητα το εμβαδό τους, με πιθανές προσθήκες και επεκτάσεις χωρίς να έχει ενημερωθεί η ΔΕΗ προκειμένου να προβεί στην επιπλέον χρέωση τετραγωνικών μέτρων.

Κατ’ επέκταση και εξαιτίας αυτής της διαμορφωμένης κατάστασης ο Δήμος Ζίτσας στερείται πολύτιμων εσόδων τα οποία έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα, δηλαδή επιστρέφονται στους δημότες με την παροχή υπηρεσιών στην ύδρευση, αποχέτευση, ηλεκτροφωτισμό, καθαριότητα κτλ.

Αυτό συνεπάγεται ότι η πρόσληψη εποχικού προσωπικού που προσφέρει στους δημότες τις εν λόγω υπηρεσίες εξαρτάται άμεσα από τα έσοδα που αποκομίζει ο Δήμος μέσω της ΔΕΗ και τα οποία προκύπτουν από τα δηλωμένα τετραγωνικά μέτρα των οικιών και των επιχειρήσεων.

Πρέπει λοιπόν να γίνει κατανοητό σε όλους τους δημότες ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί η υφιστάμενη κατάσταση. Να μη συνεισφέρουν δηλαδή όλοι οι δημότες σε ότι πραγματικά τους αντιστοιχεί αλλά ο Δήμος να υποχρεούται να παρέχει ανταποδοτικού περιεχομένου υπηρεσίες.       

Για τους λόγους αυτούς καλούνται όσοι δημότες δεν έχουν δηλώσει τα τετραγωνικά μέτρα των ακινήτων τους ή έχουν τροποποιήσεις στα τετραγωνικά μέτρα των ακινήτων τους (οικίες, καταστήματα, βιοτεχνίες, βιομηχανίες, εργοστάσια κ.λ.π.) όπως προσέλθουν μέχρι 02-03-2012 στο Δήμο Ζίτσας και δηλώσουν τα πραγματικά τετραγωνικά μέτρα των ακινήτων τους τα οποία στη συνέχεια θα δοθούν στη Δ.Ε.Η. προκειμένου κατόπιν των σχετικών διορθώσεων, όπου αυτό απαιτηθεί, να αποκατασταθούν οι υφιστάμενες αδικίες ούτως ώστε ο Δήμος να εισπράξει τα αναλογούντα πραγματικά τέλη και να αναπτύξει καλύτερες και ποιοτικότερες υπηρεσίες στο σύνολο των Τοπικών Κοινοτήτων.

Μετά την παρέλευση της ως άνω καταληκτικής ημερομηνίας ο Δήμος Ζίτσας ως οφείλει και προς αποκατάσταση των αδικιών θα ενεργοποιήσει την επιτροπή καταγραφής τετραγωνικών μέτρων οικιών και επιχειρήσεων του Δήμου, η οποία έχει συσταθεί με την υπ’ αριθ. 259/2011 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ζίτσας και η οποία ως έργο της έχει τη διενέργεια σχετικών ελέγχων και την καταγραφή των πραγματικών τετραγωνικών μέτρων οικιών και επιχειρήσεων σε κάθε Τοπική Κοινότητα του Δήμου.  

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΡΟΓΚΟΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Αναρτήθηκε στις 31 Ιανουάριος 2012

Πληροφορίες

Ο Δήμος Ζίτσας βρίσκεται 7 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης των Ιωαννίνων και ο πληθυσμός της περιοχής ανέρχεται σε 17.293 κατοίκους.

Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα