Δήμος Ζίτσας

Τελευταιες ανακοινωσεις του δημου μας

Ενημερωθείτε

Στο τμήμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Αποφάσεις

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας.

Προσκλήσεις

Οι πιο πρόσφατες προσκλήσεις του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοινώσεις

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Έργα

Τα πιο πρόσφατα έργα του Δήμου Ζίτσας.

Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης στις Κοινότητες Χίνκας και Γαβρισιών του Δήμου Ζίτσας

Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης στις Κοινότητες Χίνκας και Γαβρισιών του Δήμου Ζίτσας

Εκδηλώσεις μνήμης για τον ήρωα συνταγματάρχη Σωτήρη Σταύρου που τον Αύγουστο του 1974 χάθηκε μαζί με άλλους Έλληνες στρατιωτικούς στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο καθώς και για τους κατοίκους της Χίνκας που σφαγιάσθηκαν από τους Γερμανούς κατακτητές πραγματοποίησε ο Δήμος Ζίτσας στις Κοινότητες Γαβρισιών και Χίνκας. Ογδόντα χρόνια  από τη θηριωδία των Γερμανών κατακτητών  στη Χίνκα και ο Δήμος Ζίτσας με τους τοπικούς φορείς τίμησε  τη μνήμη των νεκρών δημοτών του. Στον τόπο του μαρτυρίου, στο μνημείο των σφαγιασθέντων κατοίκων, τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων παρουσία του Δημάρχου Μιχάλη Πλιάκου, του Αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Γοργόλη, της Αντιδημάρχου Κατερίνας Μπαλάφα, του Δημοτικού Συμβούλου Γεώργιου Ζιάκκα, του Προέδρου της Κοινότητας Ευάγγελου Ιωάννου, του Προέδρου  του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Ιωάννη Μήτση, του Προέδρου της Κοινότητας Γρανίτσας Άγγελου Γκουρογιάννη, του Αστυνομικού Υποδιευθυντή Ιωαννίνων Κων/νου Κοτρώτσιου, του εκπρόσωπου της VIII Ταξιαρχίας Λοχαγού πεζικού Σωτήριου  Δημητρίου,   κατοίκων και συγγενών των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας.

ΤΙΜΗΘΗΚΕ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΗΡΩΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ ΣΩΤΗΡΗ ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΤΟΥΣ ΓΑΒΡΙΣΙΟΥΣ

Τη μνήμη του αδικοχαμένου Συνταγματάρχη της ΕΛΔΥΚ Σωτήρη Σταύρου που τον Αύγουστο του 1974 μαζί με άλλους Έλληνες στρατιωτικούς  χάθηκαν κατά  τη δεύτερη τουρκική εισβολή  στην Κύπρο τίμησαν με μια σεμνή τελετή ο Δήμος και η  Κοινότητα Γαβρισιών, τόπος καταγωγής του.

 Στην πλατεία του χωριού, στο μνημείο που είναι αφιερωμένο στον ήρωα Συνταγματάρχη τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων. Στην τελετή παρέστησαν ο Δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος, η Αντιπεριφερειάρχης  Αγνή Νάκου, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Μιχάλης Τσίντας,ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Ιωαννίνων Κων/νος Κοτρώτσιος, ο Αντιστράτηγος εν αποστρατεία  Αντώνιος Βασιλείου, συγγενείς του ήρωα και κάτοικοι της περιοχής.

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης στις Κοινότητες Χίνκας και Γαβρισιών του Δήμου Ζίτσας
Αναρτήθηκε στις 25 Ιούλιος 2023

Πληροφορίες

Ο Δήμος Ζίτσας βρίσκεται 7 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης των Ιωαννίνων και ο πληθυσμός της περιοχής ανέρχεται σε 17.293 κατοίκους.

Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα