Δήμος Ζίτσας

Τελευταιες ανακοινωσεις του δημου μας

Ενημερωθείτε

Στο τμήμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Αποφάσεις

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας.

Προσκλήσεις

Οι πιο πρόσφατες προσκλήσεις του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοινώσεις

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Έργα

Τα πιο πρόσφατα έργα του Δήμου Ζίτσας.

Παιδόπολη "Αγία Ελένη"

Στο πολύκροτο σίριαλ με τίτλο ‘’ΠΑΙΔΟΠΟΛΗ ΑΓΙΑ ΕΛΕΝΗ’’ παίχτηκε ακόμη ένα επεισόδιο που καθήλωσε όχι μόνο τους δημότες του Δήμου Ζίτσας αλλά και σύσσωμη την κοινωνία των Ιωαννίνων. 

Επειδή όμως το εν λόγω σίριαλ έχει κουράσει τους τηλεθεατές του και κυρίως τους δημότες του Δήμου Ζίτσας, οφείλουμε προς αποκατάσταση της αλήθειας και κυρίως προς αποκατάσταση της αξιοπιστίας της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου να κάνουμε γνωστά τα εξής αδιαμφισβήτητα:                

Α) Η στάση και η τοποθέτηση του Δημάρχου Ζίτσας για το ζήτημα της φιλοξενίας των αστέγων ήταν, είναι και παραμένει σταθερή και γνωστή και δεν συνδέεται με την συνολική αξιοποίηση της πρώην Παιδόπολης. Εξάλλου ο Δήμος Ιωαννίνων έχει ζητήσει από το Υπουργείο Υγείας την παραχώρηση της χρήσης ενός κτιρίου από το σύνολο των εγκαταστάσεων για την φιλοξενία των αστέγων.  

Άλλοι ήταν αυτοί που στη συγκεκριμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΑΝ να αποδεχθούν την πρόταση του Δημάρχου να τεθεί σε ψηφοφορία το ζήτημα της φιλοξενίας των αστέγων. Γιατί άραγε;

 Τους προκαλούμε λοιπόν να τοποθετηθούν δημόσια για το εάν αποδέχονται ή όχι την φιλοξενία των αστέγων στο συγκεκριμένο χώρο της πρώην ΠΑΙΔΟΠΟΛΗΣ. Επιτέλους ας δοθεί μια ξεκάθαρη απάντηση.

  Ας αναλογιστούν όλοι όμως ποια είναι η παρέμβαση σήμερα σε άλλες περιοχές της Ελλάδας για το μείζον αυτό κοινωνικό ζήτημα της φιλοξενίας αστέγων από φορείς όπως οι Δήμοι, η Εκκλησία, εθελοντικές οργανώσεις πολιτών και ποιες οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν.

 Το πλέον σίγουρο είναι ότι πουθενά δεν υψώθηκαν γεωγραφικά τείχη και αποκλεισμοί.       

Β) Στην ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου της 22ας Φεβρουαρίου 2012 το θέμα 14 είχε τίτλο: Ενημέρωση – συζήτηση για την αξιοποίηση των κτηριακών εγκαταστάσεων της πρώην Παιδόπολης «ΑΓΙΑ ΕΛΕΝΗ» με εισηγητή τον Δήμαρχο Ζίτσας, ο οποίος και έβαλε το πλαίσιο για την αξιοποίηση των εν λόγω εγκαταστάσεων.

Αναρτήθηκε στις 01 Μάρτιος 2012

Πληροφορίες

Ο Δήμος Ζίτσας βρίσκεται 7 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης των Ιωαννίνων και ο πληθυσμός της περιοχής ανέρχεται σε 17.293 κατοίκους.

Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα