Δήμος Ζίτσας

Τελευταιες ανακοινωσεις του δημου μας

Ενημερωθείτε

Στο τμήμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Αποφάσεις

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας.

Προσκλήσεις

Οι πιο πρόσφατες προσκλήσεις του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοινώσεις

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Έργα

Τα πιο πρόσφατα έργα του Δήμου Ζίτσας.

Δελτία Τύπου

Ο Δήμαρχος Ζίτσας νέος πρόεδρος του Συνδέσμου Παρακαλάμιων Δήμων

Ο Δήμαρχος Ζίτσας, Μιχάλης Πλιάκος εκλέχθηκε νέος Πρόεδρος στο Σύνδεσμο Παρακαλάμιων Δήμων για την Ανάπτυξη & Αξιοποίηση του Ποταμού Καλαμά. Ειδικότερα, το απόγευμα της  Τρίτης 26/05/2015 στην έδρα του Συνδέσμου, την Κληματιά, οι εκπρόσωποι των Δήμων (Ζίτσας, Πωγωνίου, Ηγουμενίτσας, Σουλίου και Φιλιατών) που συγκροτούν το Σύνδεσμο  συνεδρίασαν για την εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβούλιου.

Αναρτήθηκε στις 27 Μάιος 2015 Περισσότερα »
Ο Δήμος Ζίτσας στην άσκηση ετοιμότητας της πυροσβεστικής για τις πυρκαγιές

Ο Δήμος Ζίτσας στα πλαίσια της καλύτερης προετοιμασίας για τη φετινή αντιπυρική περίοδο  συμμετείχε στην άσκηση ετοιμότητας που οργάνωσε η ΠΕ.ΠΥ.Δ. Ηπείρου το πρωί της Τετάρτης (20/5/2015) σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου. Το σενάριο της άσκησης με την κωδική ονομασία «ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2015»,  προέβλεπε δασική  πυρκαγιά μεγάλης έκτασης (άνω των 1.500 στρεμμάτων), σε περιοχή του Δήμου Ζίτσας μεταξύ των Τ.Κ. Παλιουρής,. Κοκκινοχώματος και Δελβινακόπουλου.

Αναρτήθηκε στις 20 Μάιος 2015 Περισσότερα »
«Παντρολογήματα» από την ερασιτεχνική θεατρική ομάδα του Δήμου Ζίτσας

Την κωμωδία του Νικολάι Γκόγκολ «Παντρολογήματα» παρουσιάζει φέτος το καλοκαίρι  η ερασιτεχνική θεατρική ομάδα «Επί Σκηνής» του Δήμου Ζίτσας.    Η πρώτη παράσταση την Παρασκευή (22/5/2015) στο Σουφαρί Σεράι στις 8.30 το βράδυ θα δοθεί για φιλανθρωπικούς σκοπούς καθώς τα έσοδά της θα διατεθούν στο   Τμήμα Ιωαννίνων του Ερυθρού Σταυρού. Θα ακολουθήσει η παράσταση της Κυριακής (24/5/2015) στο «Καμπέρειο» στις 9.15 το βράδυ στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ερασιτεχνικών θιάσων της ευρύτερης περιοχής των Ιωαννίνων με δωρεάν είσοδο για το κοινό και έπετα...

Αναρτήθηκε στις 20 Μάιος 2015 Περισσότερα »
ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΖΙΤΣΑΣ

Ενημερώνουμε όλους τους/τις ενδιαφερόμενους/ες ότι η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στα εκπαιδευτικά προγράμματα της Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων με εκπαιδευτικές δράσεις ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ &  ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ έχει λήξει, λόγω του τέλους της εκπαιδευτικής περιόδου  τον Ιούνιο.

Αναρτήθηκε στις 20 Μάιος 2015 Περισσότερα »
«ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ 2015»

Δυναμική είναι η παρουσία του Δήμου Ζίτσας στην έκθεση «ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ 2015» που διοργανώνεται έως τις 24 Μαΐου στο Πανηπειρωτικό στάδιο Ιωαννίνων.  Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν τo Σάββατο (16/5/2015) παρουσία όλων των τοπικών φορέων της Ηπείρου και πλήθους κόσμου. «Συμμετέχουμε ως εκθέτες, προβάλλοντας  τα προϊόντα της περιοχής και το τουριστικό της προϊόν» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Ζίτσας, Μιχάλης Πλιάκος, σηματοδοτώντας τις προτεραιότητες της Δημοτικής αρχής, που με τη σύμφωνη γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου, συμμετέχ...

Αναρτήθηκε στις 18 Μάιος 2015 Περισσότερα »
Πρόληψη και μείωση κινδύνου πυρκαγιών στο Δήμο

Στα πλαίσια της νέας αντιπυρικής περιόδου και των ενεργειών που αφορούν την πρόληψη των πυρκαγιών συγκαταλέγεται και η υποχρέωση των πολιτών για τον καθαρισμό των οικοπέδων τους από ξερά χόρτα και απορρίμματα που μπορούν να αποτελέσουν αιτία ανάφλεξης. Από το Δήμο Ζίτσας ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με το άρθρο 94 του Ν.3852/2010 και στα πλαίσια της πρόληψης και μείωσης κινδύνου πυρκαγιών στο Δήμο, καλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται εντός της πόλης και των οικισμών και σε α...

Αναρτήθηκε στις 18 Μάιος 2015 Περισσότερα »
Μήνυμα του Δημάρχου Ζίτσας για τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων

Με αφορμή την έναρξη των Πανελλαδικών εξετάσεων τη Δευτέρα (18/5/2015), ο Δήμαρχος Ζίτσας, Μιχάλης Πλιάκος σε γραπτό μήνυμά του αναφέρει: «Αγαπητές μαθήτριες και αγαπητοί μαθητές εύχομαι σε όλους σας καλή δύναμη και καλή επιτυχία στον αγώνα που ξεκινάτε από σήμερα για την κατάκτηση των ονείρων σας. Ένας αγώνας και μια δοκιμασία που θα οδηγήσουν τους  περισσότερους από εσάς σε νέα μονοπάτια γνώσης και μάθησης με στόχο να αποτελέσετε τους αυριανούς επιστήμονες που θα κληθούν να υπηρετήσουν το κοινωνικό σύνολο. Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις είνα...

Αναρτήθηκε στις 18 Μάιος 2015 Περισσότερα »
Η εκδήλωση, «η Πασσαρώνα στο χρόνο και το χώρο»

Μια όμορφη εκδήλωση αφιερωμένη στην αρχαία Πασσαρώνα είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι παρευρέθηκαν το πρωί της  Τετάρτης (6.5.2015) στην αίθουσα εκδηλώσεων «Καρβούνης» στην Ελεούσα. Ο Δήμος Ζίτσας, η σχολική Επιτροπή Β/βαθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ζίτσας, το Γενικό Λύκειο Ελεούσας και η Εταιρεία Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου οργάνωσαν την εκδήλωση με τίτλο, «Η Πασσαρώνα στο χρόνο και το χώρο». Με συντονιστή το μέλος του Δ.Σ. της Εταιρείας Λογοτεχνών & Συγγραφέων Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Φαρμάκη ο Δ/ντης Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαν...

Αναρτήθηκε στις 12 Μάιος 2015 Περισσότερα »
Ο Δήμος Ζίτσας ευχαριστεί τις επιχειρήσεις που ανταποκρίθηκαν και στήριξαν το κοινωνικό παντοπώλειο του Δήμου.

Ο ΔΗΜΟΣ ΖΙΤΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΗΚΑΝ, ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥΣ, ΜΕΣΑ Σ΄ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΚΛΗΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΓΚΥΡΙΑ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΟΥΝ ΟΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΑΔΥΝΑΜΟΙ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΓΙΟΡΤΙΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ:

Αναρτήθηκε στις 05 Μάιος 2015 Περισσότερα »
Η Πασσαρώνα στο χρόνο και το χώρο

«Η Πασσαρώνα στο χρόνο και το χώρο», είναι ο τίτλος της εκδήλωσης που οργανώνουν ο Δήμος Ζίτσας, η σχολική Επιτροπή Β/βαθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ζίτσας, το Γενικό Λύκειο Ελεούσας και η Εταιρεία Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί  την Τετάρτη 6 Μαΐου στις 11.00 το πρωί στην αίθουσα εκδηλώσεων «Καρβούνης» στην Ελεούσα. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης οι διοργανωτές θα παραχωρήσουν συνέντευξη τύπου  την Τρίτη 5 Μαΐου στις 13.00 μ.μ. στο δημαρχείο, στην Ελεούσα.

Αναρτήθηκε στις 04 Μάιος 2015 Περισσότερα »

Ο καιρός στην περιοχή

14,98° Υγρασία: 62% Άνεμος: 2,06 χμ/ώ
Αποστολή Φωτογραφίας

Γραφείο Υποστήριξης - Ενίσχυσης Αγροτικής Παραγωγής

Στο Δήμο λειτουργεί Γραφείο Υποστήριξης - Ενίσχυσης Αγροτικής Παραγωγής. Ενημερωθείτε σωστά για την καλύτερη οργάνωση των γεωργικών σας εκμεταλλεύσεων και της κτηνοτροφικής σας παραγωγής.

Περισσότερα »
Χρήσιμα Έγγραφα

Οδηγός δημότη

Βρείτε πληροφορίες που χρειάζεστε για τις συναλλαγές σας με το Δήμο Ζίτσας. Χρήσιμα έγγραφα, πιστοποιητικά και οδηγοί χωρισμένα σε κατηγορίες ώστε να βρείτε εύκολα και γρήγορα τον τομέα που σας ενδιαφέρει.

Περισσότερα »
Χρήσιμα Τηλέφωνα

Χρήσιμα Τηλέφωνα

Βρείτε τα τηλέφωνα των υπηρεσιών του Δήμου Ζίτσας καθώς και άλλα χρήσιμα τηλέφωνα όπως φαρμακεία, ιατρεία κοκ.

Περισσότερα »
Οικισμοί

Οικισμοί

Ανακαλύψτε όλους τους οικισμούς του Δήμου Ζίτσας και γνωρίστε χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την πρόσβαση, τα αξιοθεατα και τις δραστηριότητες στον καθένα από αυτούς.

Γνωρίστε τον »
Διαδραστικός Χάρτης

Διαδραστικός Χάρτης

Ανακαλύψτε όλα τα αξιοθέατα του Δήμου στο χάρτη και μάθετε πώς θα φτάσετε εκεί.

Περισσότερα »
Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα