Δήμος Ζίτσας

Τελευταιες ανακοινωσεις του δημου μας

Ενημερωθείτε

Στο τμήμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Αποφάσεις

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας.

Προσκλήσεις

Οι πιο πρόσφατες προσκλήσεις του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοινώσεις

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Έργα

Τα πιο πρόσφατα έργα του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοίνωση-Πρόσκληση υποβολής δήλωσης ακινήτων & τυχών μεταβολών για το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ)

Ανακοίνωση-Πρόσκληση υποβολής δήλωσης ακινήτων & τυχών μεταβολών για το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ)

Προς τους κατοίκους του Δήμου Ζίτσας

Μετά τη διαπίστωση ότι πολλοί εκ των κατοίκων του Δήμου μας δηλώνουν άγνοια του Ν.2130/23-04-1993 (Φ.Ε.Κ. Α’) που αφορά το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (Τ.Α.Π.) και το οποίο εισπράττεται από τον οικείο Δήμο για τα  ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα  μέσω του λογαριασμού της Δ.Ε.Η. για τα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα από την ταμειακή υπηρεσία του Δήμου και λαμβανομένου υπόψη:

  1. Την αριθ.:332/2018 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου  περί Καθορισμού τιμής ζώνης για τον προσδιορισμό της αξίας των ακινήτων σε περιοχές που δεν ισχύει το σύστημα αντικειμενικού προσδιορισμού (εκτός σχεδίου) για την επιβολή του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας (Τ.Α.Π.) για το 2019
  2. Την αριθ.: 331/2018 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου περί καθορισμού συντελεστή ΤΑΠ για το 2019  
  3. Την εφαρμογή δηλώσεων  κτηματολογίου στην ευρύτερη περιοχή του  Δήμου μας και τυχόν τροποποιήσεις-διαφορές (χρήσεων , τετραγωνικών μέτρων κ.α.) των περιουσιακών στοιχείων των υπόχρεων τις οποίες οφείλουν να δηλώσουν και στο Γραφείο Εσόδων του Δήμου μας,

4.      Το γεγονός ότι το ΤΑΠ επιβάλλεται υποχρεωτικά από το νόμο και δεν αφήνεται στη διακριτική ευχέρεια του δημοτικού ή κοινοτικού συμβουλίου. Ο συντελεστής του καθορίζεται με απόφαση του δημοτικού ή κοινοτικού συμβουλίου και είναι ενιαίος για όλη τη διοικητική περιφέρεια του Δήμου.

5.      Το γεγονός ότι στη νομοθεσία προβλέπεται η υποχρέωση των ιδιοκτητών, επικαρπωτών ή νομέων ακινήτων, ότι έπρεπε να είχαν προβεί στη δήλωση του ακινήτου τους ήδη από το 1993 και μάλιστα μέσα σε ένα μήνα από τη δημοσίευση της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου για τον καθορισμό του συντελεστή του τέλους ακίνητης περιουσίας.

6.      Το γεγονός ότι για τα επόμενα  έτη υποβάλλεται δήλωση εντός διμήνου από τη μεταβολή (άρθρο 24 παρ. 5 Ν. 2130/93)μόνο για τα ακίνητα εκείνα στα οποία έχει επέλθει μεταβολή στα στοιχεία της αρχικής δήλωσης.

κρίθηκε σκόπιμο -για την καλύτερη δική σας εξυπηρέτηση- να σας ενημερώσουμε για τα εξής:

 

 

Στο τέλος ακίνητης περιουσίας υπόκεινται:

α. τα πάσης φύσεως ακίνητα που βρίσκονται εντός εγκεκριμένου σχεδίου πόλεως ή εντός των ορίων οικισμών υφισταμένων προς του έτους  1923 ή εντός ορίων οικισμών με πληθυσμό κάτω από 2000 κατοίκους,

β. τα κάθε είδους κτίσματα που βρίσκονται εκτός του εγκεκριμένου σχεδίου πόλεως ή εκτός ορίων οικισμών υφισταμένων προς του έτους 1923 ή εκτός ορίων οικισμών με πληθυσμό κάτω από 2000 κατοίκους.

γ.  Και τα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα (οικόπεδα, αποθήκες &  κτίσματα πάσης φύσεως αποπερατωμένα) οφείλουν να δηλώνονται στο Δήμο, διότι υπόκεινται σε Τέλος Ακίνητης Περιουσίας ( Τ.Α.Π).

Μετά την πάροδο της επταετίας (7ετίας) από την έκδοση της οικοδομικής άδειας, κάθε ακίνητο (αποπερατωμένο) υποχρεούται σε καταβολή Τ.Α.Π. Εάν μετά την πάροδο της επταετίας (7ετίας) η οικοδομή δεν έχει αποπερατωθεί και τα κτίσματα παραμένουν ημιτελή  στο ΤΑΠ εξακολουθεί να υπόκειται μόνο το οικόπεδο.

Ο Δήμος μας με την παρούσα ανακοίνωση-πρόσκληση  

ΚΑΛΕΙ

όλους τους πολίτες του Δήμου μας να προσέρχονται στο Γραφείο Εσόδων του Δήμου κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, να υποβάλουν δήλωση (σε περίπτωση που δεν τα έχουν ήδη δηλώσει) καθώς και δήλωση μεταβολής  στα στοιχεία της αρχικής δήλωσης, σε περίπτωση που εντοπίζουν τυχόν τροποποιήσεις (π.χ. διαφορές τετραγωνικών, μεταβιβάσεις ακινήτων,  κ.α.).

Πληροφορίες- εξυπηρέτηση κοινού:

Παρακαλώ επικοινωνήστε τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά, με το Γραφείο Εσόδων και Περιουσίας του Δήμου Ζίτσας ή απευθυνθείτε στην αρμόδια υπάλληλο Μάγκου Κωνσταντίνα, τηλ.: 2653360002 & email: kmagkou@zitsa.gov.gr , προκειμένου να ενημερωθείτε για όλα τα απαιτούμενα έγγραφα- δικαιολογητικά– αίτηση, για την ταχύτερη διεκπεραίωση της υπόθεσής σας.

Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε πρόσθετη διευκρίνιση.

Ανακοίνωση-Πρόσκληση υποβολής δήλωσης ακινήτων & τυχών μεταβολών για το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ)

Αναρτήθηκε στις 14 Ιανουάριος 2019

Πληροφορίες

Ο Δήμος Ζίτσας βρίσκεται 7 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης των Ιωαννίνων και ο πληθυσμός της περιοχής ανέρχεται σε 17.293 κατοίκους.

Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα