Τελευταιες ανακοινωσεις του δημου μας

Ενημερωθείτε

Στο τμήμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Αποφάσεις

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας.

Προσκλήσεις

Οι πιο πρόσφατες προσκλήσεις του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοινώσεις

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Έργα

Τα πιο πρόσφατα έργα του Δήμου Ζίτσας.

Εναέρια ρίψη εμβολίων-δολωμάτων κατά της λύσσας

Εναέρια ρίψη εμβολίων-δολωμάτων κατά της λύσσας

Ενημερώνουμε ότι στα πλαίσια της υλοποίησης του προγράμματος της 'εναέριας ρίψης - διανομής εμβολίων-δολωμάτων κατά της λύσσας, για την από του στόματος ανοσοποίηση των άγριων ζώων'  από  05/10/2020 έως και 10/10/2020, θα πραγματοποιηθούν  ρίψεις εμβολίων – δολωμάτων από το αεροδρόμιο του Αγρινίου σε περιοχές της Π.Ε. Ιωαννίνων, συμπεριλαμβανομένων και των Κοινοτήτων του Δήμου μας.

Το εμβολιακό δόλωμα περιέχει ζωντανό ιό ελαττωμένης λοιμογόνου δύναμης και σε περίπτωση επαφής με αυτό πρέπει να ακολουθήσει άμεσα επίσκεψη στο γιατρό. Τα ζώα π.χ. κυνηγετικοί σκύλοι δεν κινδυνεύουν από την κατάποση του εμβολίου – δολώματος.

Σε περίπτωση εύρεσης τέτοιων δολωμάτων σε αγροτικές και δασώδεις περιοχές (μικροί κύβοι χρώματος λαδί-καφέ με οσμή ψαριού) ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΑΚΟΥΜΠΟΥΜΕ  Ή ΝΑ ΤΑ ΠΑΤΟΥΜΕ, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΕΡΘΟΥΜΕ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΑΥΤΑ, ενώ επιβάλλεται σχετική ενημέρωση των τοπικών κτηνιατρικών αρχών.

ΑΝ ΚΡΙΝΕΤΑΙ AΠAPAITHTH Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΩΝ ΔΟΛΩΜΑΤΩΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΓΑΝΤΙΑ Ή ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΣΑΚΟΥΛΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΑ ΑΚΟΥΜΠΑΜΕ ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ .

 Αρμόδια για το πρόγραμμα και για οποιαδήποτε διευκρίνιση είναι η Κτηνιατρική Υπηρεσία της Περιφέρειας Ηπείρου, τηλ. 26510 72016, 26510 87159, 26510 87148.

Αναρτήθηκε στις 07 Οκτώβριος 2020

Πληροφορίες

Ο Δήμος Ζίτσας βρίσκεται 7 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης των Ιωαννίνων και ο πληθυσμός της περιοχής ανέρχεται σε 17.293 κατοίκους.

Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα