Δήμος Ζίτσας

Τελευταιες ανακοινωσεις του δημου μας

Ενημερωθείτε

Στο τμήμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Αποφάσεις

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας.

Προσκλήσεις

Οι πιο πρόσφατες προσκλήσεις του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοινώσεις

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Έργα

Τα πιο πρόσφατα έργα του Δήμου Ζίτσας.

Διαδικτυακή Συνάντηση Ενημέρωσης- Ευαισθητοποίησης στο πλαίσιο του έργου «Social Agribusiness and Farmworkers Cooperatives – AGRIFARM»

Διαδικτυακή Συνάντηση Ενημέρωσης- Ευαισθητοποίησης στο πλαίσιο του έργου «Social Agribusiness and Farmworkers Cooperatives – AGRIFARM»

Την Τετάρτη 03/11/2021 και ώρα 20:00 διοργανώνεται από τον Δήμο Ζίτσας η δεύτερη Διαδικτυακή τοπική Συνάντηση Ενημέρωσης- Ευαισθητοποίησης στο πλαίσιο του έργου «Social Agribusiness and Farmworkers Cooperatives – AGRIFARM» (INTERREG Ελλάδα – Ιταλία 2014 – 2020).
Στόχος της Συνάντησης θα είναι η ενημέρωση των παραγωγών Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών σχετικά με την τριήμερη Διαδικτυακή Έκθεση που θα διοργανώσει ο Δήμος Ζίτσας και πώς θα μπορέσουν να συμμετάσχουν σε αυτή. Στην δεύτερη Τοπική Συνάντηση Ενημέρωσης – Ευαισθητοποίησης οι παραγωγοί θα λάβουν αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής της Διαδικτυακής Έκθεσης καθώς και πως θα γίνει η προώθηση των προϊόντων τους μέσω αυτής. Η ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί από το στελέχη των εταίρων αλλά και από τον κύριο Αλέξανδρο Τασίνα ο οποίος θα τους αναλύσει διεξοδικά πως θα γίνει η διαφήμισή τους μέσω των Διαδικτυακών Περιπτέρων της Έκθεσης.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συνάντηση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο
26510 62819 ή στο e-mail apostolos.geitonas@stratis.com.gr.
Παράλληλα, εκδήλωση ενδιαφέροντος μπορεί να γίνει μέσω του παρακάτω υπερσυνδέσμου:
https://docs.google.com/forms/d/1ZhujiihhD7fbipOCEknHhRgc7v2t2LBWtNcNdSDniLY/edit
Λίγα λόγια για το έργο
Το έργο «Social Agribusiness and Farmworkers Cooperatives – AGRIFARM» στοχεύει στην υποστήριξη, μέσω δράσεων συμβουλευτικής, εκπαίδευσης, δικτύωσης και προώθησης, της δημιουργίας νέων συνεταιριστικών / συνεργατικών σχημάτων, τα οποία θα δραστηριοποιηθούν σε δυναμικές αγροτικές καλλιέργειες (π.χ. Αρωματικά και Φαρμακευτικά Φυτά) τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ιταλία. Ειδικότερα επιδιώκεται η ανάπτυξη της Κοινωνικής Αγροτικής Επιχειρηματικότητας, σύμφωνα με το πλαίσιο και τις συνθήκες μέσα στις οποίες λειτουργεί η Κοινωνική Οικονομία, ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και να διαμορφωθεί ένα φιλικό και ευνοϊκό περιβάλλον για την συνεργασία των απασχολούμενων στον πρωτογενή τομέα, διευκολύνοντας έτσι τη διανομή των Αγροτικών Προϊόντων, την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και την από κοινού παρουσία στο χώρο του Branding και της Σήμανσης (Labeling).

Στο πλαίσιο του έργου προβλέπονται:
 Πρότυπα επιχειρηματικά σχέδια για τη δημιουργία συνεργατικών / συνεταιριστικών σχημάτων στον αγροτικό τομέα
 Καινοτόμα σχέδια προώθησης και Marketing
 Αναλυτικοί οδηγοί (manuals) με προδιαγραφές καλλιέργειας, επεξεργασίας, τυποποίησης και συσκευασίας αναφορικά με νέες καλλιέργειες αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών
 Προώθηση της συνεργασίας των παραγωγών με δίκτυα καταναλωτών
 Δράσεις πληροφόρησης, δικτύωσης, συμβουλευτικής, προώθησης και εκπαίδευσης
 Δημιουργία ενός Ελληνο-Ιταλικού Επιστημονικού Κέντρου για τoν συνεργατισμό στον αγροτικό τομέα. Στο πλαίσιο του έργου, το Κέντρο αυτό, θα παρέχει καθημερινή υποστήριξη, με εξειδικευμένους επιστήμονες, στους αγρότες των περιοχών παρέμβασης.
Το εταιρικό σχήμα του έργου αποτελείται από τους εξής φορείς:
 ΔΗΜΟΣ ΖΙΤΣΑΣ – Επικεφαλής Εταίρος (Ελλάδα)
 ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ (Ελλάδα)
 ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΡΙΩΝ ΤΡΙΤΩΝ ΑΜΚΕ (Ελλάδα)
 Δήμος TORRE SANTA SUSANNA (Ιταλία)
 Συνομοσπονδία Ιταλών Αγροτών Απουλίας – CIA Apulia (Ιταλία).
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο θα βρείτε στην ιστοσελίδα του έργου https://project-agrifarm.eu/

Αναρτήθηκε στις 03 Νοέμβριος 2021

Πληροφορίες

Ο Δήμος Ζίτσας βρίσκεται 7 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης των Ιωαννίνων και ο πληθυσμός της περιοχής ανέρχεται σε 17.293 κατοίκους.

Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα