Δήμος Ζίτσας

Τελευταιες ανακοινωσεις του δημου μας

Ενημερωθείτε

Στο τμήμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Αποφάσεις

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας.

Προσκλήσεις

Οι πιο πρόσφατες προσκλήσεις του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοινώσεις

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Έργα

Τα πιο πρόσφατα έργα του Δήμου Ζίτσας.

Καθορισμός διαδικασιών της δίμηνης αποστακτικής περιόδου για τους μικρούς αποσταγματοποιούς (από 17/10/2016 έως 16/12/2016)

Καθορισμός διαδικασιών της δίμηνης αποστακτικής περιόδου για τους μικρούς αποσταγματοποιούς (από 17/10/2016 έως 16/12/2016)

Η διαδικασία έκδοσης της άδειας απόσταξης είναι ίδια με το προηγούμενο έτος (2015), συγκεκριμένα:

Η υποβολής (παραστατικού) της ΔΗΛΩΣΗΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ υποχρεωτικά θα γίνεται μόνο ηλεκτρονικά(είτε από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο σε περίπτωση μιας άδειας, είτε από τον κάτοχο του άμβυκα σε περίπτωση έκδοσης ομαδικών αδειών)

Για την έκδοση της άδειας απαιτείται η προσκόμηση:

1) Βεβαίωση για την ιδιότητα του παραγωγού, τη θέση και την έκταση του κτήματος καθώς και την ποσότητα των πρώτων υλών που παρήχθησαν. Εκδίδεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ από την Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π. Ε. Ιωαννίνων (γραφείο 117)

2) Όταν η διαδικασία γίνεται από τον κάτοχο του άμβυκα θα προσκομίζεται φωτ/φο της άδειας κατοχής. Όταν γίνεται από άλλον δικαιούχο απόσταξης θα προσκομίζεται υπεύθυνη δήλωση από τον κάτοχο του άμβυκα για την παραχώρηση χρήσης.


ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ

- Η μετακίνηση του άμβυκα από τη θέση που αναγράφεται στην άδεια κατοχής.

- η απόσταξη στεμφύλων από αγορασμένα σταφύλια.

 

ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ

- Η απόσταξη σε άμβυκα που είναι εγκατεστημένος μέσα στα όρια του Δήμου που έχουν παραχθεί οι πρώτες ύλες ή σε όμορο Δήμο.

- Επιτρέπεται (κατ’εξαίρεση) με άδεια του τελωνείου, στη χωρική αρμοδιότητα του οποίου έχουν παραχθεί οι πρώτες ύλες να μεταφερθούν αυτές προς απόσταξη σε άμβυκα που είναι εγκατεστημένος και σε άλλον πλην των ανωτέρω Δήμο, αποκλειστικά στις περιπτώσεις που ο δικαιούχος απόσταξης παραγωγός είναι κάτοχος του άμβυκα αυτού.

Ακόμη:

- Ο άμβυκας θα προσκομίζεται από τον κάτοχο στο Τελωνείο Ιωαννίνων (6ο χλ.Ε.Ο. Ιωαννίνων- Αθηνών) με την έκδοση της πρώτης άδειας απόσταξης, για την διαπίστωση του αλύμαντου της μολ/δας, θα συνοδεύεται από το τελευταίο πρωτόκολλο σφράγισης, και θα αποσφραγίζεται από τον ίδιο την ημέρα της πρώτης απόσταξης.

- Οι κάτοχοι των αμβύκων αμέσως μετά τη λήξη των εργασιών θα προσκομίσουν το καπάκι στο Τελωνείο και θα ζητήσουν την σφράγισή του προσκομίζοντας υποχρεωτικά και το βιβλίο του άμβυκα ενημερωμένο για τις άδειες απόσταξης.

- Σε περίπτωση που οι άμβυκες λειτουργούν συνεχώς ή για μεγάλα χρονικά διαστήματα, θα σφραγίζονται αμέσως μετά τη λήξη της αποστακτικής περιόδου, για το διάστημα όμως που θα είναι ασφράγιστοι υπεύθυνοι για τη μη λειτουργία τους είναι οι κάτοχοι (σχετ. η αριθ.πρωτ. Φ774/534/15-9-1998 Δ.Υ.Ο.)

 

Ώρες λειτουργίας για την έκδοση αδειών απόσταξης από 08:00 πμ. μέχρι 13:00 εκτός από την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα που είναι από 08:00 μέχρι 10:00.

Αναρτήθηκε στις 22 Σεπτέμβριος 2016

Πληροφορίες

Ο Δήμος Ζίτσας βρίσκεται 7 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης των Ιωαννίνων και ο πληθυσμός της περιοχής ανέρχεται σε 17.293 κατοίκους.

Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα