Δήμος Ζίτσας

Τελευταιες ανακοινωσεις του δημου μας

Ενημερωθείτε

Στο τμήμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Αποφάσεις

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας.

Προσκλήσεις

Οι πιο πρόσφατες προσκλήσεις του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοινώσεις

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Έργα

Τα πιο πρόσφατα έργα του Δήμου Ζίτσας.

Παράταση τριών (3) ετών δόθηκε στην αδειοδότηση στάβλων σε δάση

Παράταση τριών (3) ετών δόθηκε στην αδειοδότηση στάβλων σε δάση

Για επιπλέον τρία (3) έτη από τη λήξη τους παρατείνονται και οι προθεσμίες νομιμοποίησης των οριζόμενων έργων και κατασκευών (κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, υδατοκαλλιέργειες, ιεροί ναοί, χιονοδρομικά κέντρα, κατασκηνώσεις κλπ) που λειτουργούν εντός δασικών εκτάσεων χωρίς την απαιτούμενη άδεια, προκειμένου να λάβουν τη σχετική έγκριση ή την έκδοση προβλεπόμενων αδειών.

Ακόμη σύμφωνα με την τροπολογία εκτάσεις με αγροτική μορφή που διεσώθησαν, αλλά στερούνται τίτλων ιδιοκτησίας και δεν είναι δάση μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για γεωργική και δενδροκομική εκμετάλλευση.

Ακόμη,

-                      διασαφηνίζεται ότι για τη χορήγηση έγκρισης επέμβασης στα δάση, τις δασικές εκτάσεις και τις χορτολιβαδικές εκτάσεις, που εκχερσώθηκαν από 11/6/1975 εως 17/3/2007 για γεωργική εκμετάλλευση χωρίς την απαιτούμενη άδεια της οικείας δασικής αρχής και καλλιεργούνται μέχρι σήμερα, δεν απαιτείται η τήρηση των προβλεπόμενων προϋποθέσεων.

-                      Ορίζεται ότι για τις εκτάσεις με αγροτική μορφή που διεσώθησαν οι οποίες στερούνται τίτλων ιδιοκτησίας και δεν είναι δάση μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για γεωργική και δενδροκομική εκμετάλλευση χωρίς να επιτρέπεται η περαιτέρω αλλαγή χρήσης.

-                      Θεωρείται οριστικό το περιεχόμενο του αναρτημένου χάρτη για μη δασικές εκτάσεις, για τις οποίες δεν έχουν ασκηθεί αντιρρήσεις και δεν υπάγονται στις προβλεπόμενες εξαιρέσεις.

-                      παρατείνεται για 3 επιπλέον έτη η προθεσμία μετά το πέρας της οποίας καταργούνται οι διατάξεις σχετικά με δημόσιες δασικές εκτάσεις, οι οποίες είτε παραχωρήθηκαν προσωρινά σε ιδιώτες αλλά χωρίς οριστικά παραχωρητήρια είτε είχαν παραχωρηθεί με προσωρινά ή οριστικά παραχωρητήρια σε ιδιώτες για γεωργική χρήση και περιέρχονται αυτοδίκαια στο δημόσιο λόγω εγκατάλειψης.

Αναρτήθηκε στις 28 Ιούλιος 2017

Πληροφορίες

Ο Δήμος Ζίτσας βρίσκεται 7 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης των Ιωαννίνων και ο πληθυσμός της περιοχής ανέρχεται σε 17.293 κατοίκους.

Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα