Δήμος Ζίτσας

Τελευταιες ανακοινωσεις του δημου μας

Ενημερωθείτε

Στο τμήμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Αποφάσεις

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας.

Προσκλήσεις

Οι πιο πρόσφατες προσκλήσεις του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοινώσεις

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Έργα

Τα πιο πρόσφατα έργα του Δήμου Ζίτσας.

Ο Δήμος Ζίτσας βράβευσε τους αριστούχους μαθητές των σχολείων του και τους επιτυχόντες στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Ο Δήμος Ζίτσας βράβευσε τους αριστούχους  μαθητές των σχολείων του και τους επιτυχόντες στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

 

Τους αριστούχους μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων, τους απόφοιτους που εισήχθησαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση καθώς και  τους μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που διακρίθηκαν σε μαθητικούς διαγωνισμούς κατά το σχολικό έτος 2022-23, βράβευσε ο Δήμος Ζίτσας σε μια όμορφη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής (18/02/2024), στην αίθουσα εκδηλώσεων του Λυκείου Ελεούσας, παρουσία των τοπικών αρχών και γονέων.

Την εκδήλωση, άνοιξε με ομιλία της η αρμόδια  αντιδήμαρχος για θέματα Παιδείας Κατερίνα Μπαλάφα, η οποία μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο σκοπό της διοργάνωσης και απευθυνόμενη προς τους βραβευθέντες τόνισε : «Σήμερα συγκεντρωθήκαμε όλοι εδώ για να τιμήσουμε τον ακούραστο αγώνα που κάνετε με τη βοήθεια των καθηγητών σας και τη συμπαράσταση των οικογενειών σας για να κατακτήσετε μια θέση στην κοινωνία της γνώσης. Να ξέρετε ότι ο Δήμος μας είναι συνοδοιπόρος σας. Τα βραβεία αυτά είναι μόνο η αρχή. Ο κόσμος, σας περιμένει και είμαστε βέβαιοι ότι θα τον κατακτήσετε. Το «αιέν αριστεύειν» ας γίνει η κινητήρια δύναμή σας για να αλλάξετε τον κόσμο αυτό και να τον κάνετε καλύτερο».

Ακολούθως το λόγο πήρε ο Δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος ο οποίος στο χαιρετισμό του αφού συνεχάρη τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, μεταξύ άλλων υπογράμμισε: «Όλα αυτά τα χρόνια προσπαθούμε ως Δήμος να φανούμε αντάξιοι στον αγώνα και τις επιτυχίες σας. Συνεχίστε να μας κάνετε υπερήφανους. Να κατακτήσετε όσες κορυφές επιθυμείτε. Να ξέρετε πως δε θα σας χαριστεί τίποτε. Θέλει αγώνα και προσπάθεια για να κατακτήσετε τα όνειρά σας».

Χαιρετισμό απεύθυναν επίσης ο Βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. Γιάννης Τσίμαρης, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Χάρης Λαζάνης και ο Διοικητής της 8ης Ταξιαρχίας Γεώργιος Παππάς, οι οποίοι συνεχάρησαν τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων του Δήμου Ζίτσας για τις επιτυχίες τους επισημαίνοντας πως για να πετύχει αυτό χρειάζεται κοινός αγώνας και  προσπάθεια από όλους.

Ακολούθησε ομιλία από τη Διδάκτορα Ιστορίας, Σύμβουλο Εκπαίδευσης Φιλολόγων Ιωαννίνων, Αναπληρώτρια Οργανωτική Συντονίστρια του Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕΣΕΚ) Ηπείρου, Μαρούλα Παπαευσταθίου-Τσάγκα η οποία αναφέρθηκε στη διαχρονική αξία της αριστείας και του ήθους και στο ρόλο που διαδραματίζουν στην ανάδειξη των ανθρώπων σε προσωπικό, κοινωνικό και επαγγελματικό επίπεδο. Απευθυνόμενη δε, προς τους μαθητές τόνισε: « Είστε το μέλλον του Δήμου Ζίτσας και όχι μόνον. Όλα τα παιδιά είναι η ελπίδα μας. Θα παραλάβετε τη σκυτάλη από μας για να συνεχίσετε το δρόμο της ζωής, τη ζωή την ίδια, εσείς αλλά και τα παιδιά που δεν παρευρίσκονται σήμερα εδώ. Αλλά εσείς που διακριθήκατε ως προς τα μαθήματα, έχετε και μεγαλύτερο φορτίο.  Να γίνετε διαρκώς φως που λάμπει και για τους άλλους συμμαθητές σας. Να σας βλέπουν και να χαίρονται να είναι δίπλα σας. Καθώς θα προηγείστε θα έλκετε τους άλλους προς τα πάνω. Σε μια ζωή με ιδανικά».

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή των επαίνων και των αναμνηστικών δώρων στους 90 μαθητές και απόφοιτους των σχολείων του Δήμου Ζίτσας που αρίστευσαν και διακρίθηκαν την περασμένη σχολική χρονιά.

Ο Δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος και ο Βουλευτής Γιάννης Τσίμαρης βράβευσαν τους μαθητές, τις μαθήτριες και τις εκπαιδευτικούς Μαρίνα Πιπίκου και  Δήμητρα Γούση του Γυμνασίου Ελεούσας για τις διακρίσεις τους στον Πανελλήνιο διαγωνισμό Στατιστικής και στο διαγωνισμό δημιουργίας βίντεο με θέμα την Ανακύκλωση και την  προστασία του Περιβάλλοντος.

Επίσης, επαίνους και αναμνηστικά επέδωσαν  οι Αντιπεριφερειάρχες, Αγνή Νάκου, Χάρης Λαζάνης, Κων/νος Κίτσιος, ο Διοικητής 8ης Ταξιαρχίας Γεώργιος Παππάς, ο Διοικητής Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ηπείρου Κων/νος Τσιώπος, οι  Αντιδήμαρχοι Γιώργος Σιαφάκας, Χριστίνα Παπαδημητρίου, Βασίλης Χαρλάς, Δημήτρης Δημητρίου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Σπύρος Πάικας, Σπυριδούλα Δαρδάνη, η ομιλήτρια Μαρούλα Παπαευσταθίου –Τσάγκα, ο Πρόεδρος της Β/θμιας Σχολικής Επιτροπής Φώτης Ράρρας και ο εφημέριος του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Ελεούσας πατέρας Δημήτριος.  

Φωτογραφικό υλικό

Ο Δήμος Ζίτσας βράβευσε τους αριστούχους  μαθητές των σχολείων του και τους επιτυχόντες στην τριτοβάθμια εκπαίδευση
Αναρτήθηκε στις 19 Φεβρουάριος 2024

Πληροφορίες

Ο Δήμος Ζίτσας βρίσκεται 7 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης των Ιωαννίνων και ο πληθυσμός της περιοχής ανέρχεται σε 17.293 κατοίκους.

Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα