Δήμος Ζίτσας

Τελευταιες ανακοινωσεις του δημου μας

Ενημερωθείτε

Στο τμήμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Αποφάσεις

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας.

Προσκλήσεις

Οι πιο πρόσφατες προσκλήσεις του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοινώσεις

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Έργα

Τα πιο πρόσφατα έργα του Δήμου Ζίτσας.

Συγχαρητήρια στην Αδελφότητα Αετόπετρας για τη βράβευσή της από την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία

Συγχαρητήρια στην Αδελφότητα Αετόπετρας για τη βράβευσή της από την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία

 

Συγχαρητήρια επιστολή στην Αδελφότητα Αετόπετρας απέστειλε ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος με αφορμή την τιμητική διάκριση που της απονεμήθηκε από την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδίας Ελλάδος.

Η Αδελφότητα Αετόπετρας βραβεύτηκε για την ενεργό και πολυσχιδή δράση της από το 1901 μέχρι σήμερα, στη διάρκεια της εκδήλωσης που πραγματοποίησε η Πανηπειρωτική για την κοπή της πίτας του Ηπειρώτη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

«Μας κάνετε υπερήφανους καθώς αποδεικνύετε πως είστε  άξιοι πρεσβευτές της πλούσιας παράδοσης όχι μόνο του τόπου καταγωγής σας, της Αετόπετρας, αλλά και ολόκληρου του Δήμου», αναφέρει στην επιστολή του ο Δήμαρχος Ζίτσας και προσθέτει, «Είναι γνωστή σε όλους μας η άοκνη προσπάθειά σας να υπηρετήσετε τους σκοπούς και τους στόχους της Αδελφότητας για τη διατήρηση της πλούσιας πολιτιστικής παράδοσης και των δεσμών της νεότερης γενιάς  με τον τόπο καταγωγής τους. Είμαι σίγουρος πως θα συνεχίσετε όλοι σας με επιτυχία τις δραστηριότητες της Αδελφότητας και στην προσπάθειάς σας αυτή να ξέρετε πως θα συνεχίσουμε ως  Δημοτική Αρχή Ζίτσας να είμαστε στο πλευρό σας συμπαραστάτες και αρωγοί».

Η Πανηπειρωτική βράβευσε την Αδελφότητα Αετόπετρας για τη συνεισφορά της στη σύσφιξη και ανάπτυξη των σχέσεων των αποδήμων Αετοπετριτών, την καταγραφή, διατήρηση και προβολή της παράδοσης και γενικότερα κάθε μορφής εκδήλωσης του λαϊκού μας πολιτισμού.

 Την τιμητική πλακέτα παρέλαβε από τον Πρόεδρο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Χρυσόστομο (Μάκη) Κιάμο – Χήτο ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Αετόπετρας Νίκος Ζέκης.

Ο Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής κατά την τελετή της βράβευσης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Πρέπει να πω ότι με ιδιαίτερη συγκίνηση κάνουμε τη βράβευση αυτή, διότι η Αετόπετρα είναι ένα ζωντανό κύτταρο της αποδημίας και μάλιστα από τις αρχαιότερες Αδελφότητες στο λεκανοπέδιο της Αττικής. Η δράση της είναι γνωστή και πράγματι θεωρούμε τιμή και χαρά που ο Πρόεδρός της είναι και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανηπειρωτικής. Θέλουμε το παράδειγμα αυτό των παλαιών Αδελφοτήτων και τη δράση τους να την ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες Αδελφότητες. Μόνο έτσι θα είμαστε ενωμένοι και αγαπημένοι και έτσι θα πάμε μπροστά ως Ήπειρος».

Ακολούθως, παίρνοντας το λόγο ο Πρόεδρος της Αδελφότητας τόνισε: «Για κάποιες καταστάσεις χρειάζονται τρία πράγματα: ο τόπος, ο χρόνος και οι συνθήκες. Για ένα μικρό χωριό με είκοσι κατοίκους το χειμώνα, όπως είναι η Αετόπετρα, αυτός ο χρόνος, ο τόπος και οι συνθήκες είναι σήμερα εδώ, στη μεγαλύτερη γιορτή των αποδήμων Ηπειρωτών της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας. Ευχαριστούμε για την τιμή που μας κάνατε. Το βραβείο είναι αφιερωμένο σε όλους τους Αετοπετρίτες, που ανιδιοτελώς και χωρίς κούραση έδιναν τα πάντα για την Αδελφότητα και αυτή τους επέστρεφε την ευτυχία. Η Αετόπετρα είναι η ζωή μας, είναι η πηγή μας, είναι ο δρόμος ο παντοτινός. Θα τη διαφυλάξουμε, όπως άλλοτε έκαναν και οι πρόγονοί μας εδώ και 123 ολόκληρα χρόνια».

 

Αναρτήθηκε στις 01 Μάρτιος 2024

Πληροφορίες

Ο Δήμος Ζίτσας βρίσκεται 7 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης των Ιωαννίνων και ο πληθυσμός της περιοχής ανέρχεται σε 17.293 κατοίκους.

Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα