Δήμος Ζίτσας

Τελευταιες ανακοινωσεις του δημου μας

Ενημερωθείτε

Στο τμήμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Αποφάσεις

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας.

Προσκλήσεις

Οι πιο πρόσφατες προσκλήσεις του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοινώσεις

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Έργα

Τα πιο πρόσφατα έργα του Δήμου Ζίτσας.

Συγχαρητήρια του Δημάρχου Ζίτσας στους επιτυχόντες στα Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι.

 

Το σερί των επιτυχιών στις Πανελλαδικές Εξετάσεις συνεχίστηκε και τη φετινή χρονιά για τα δύο Λύκεια του Δήμου Ζίτσας καθώς  μεγάλος αριθμός μαθητών τους από όλες τις κατευθύνσεις κατάφεραν να εισαχθούν σε σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και μάλιστα με υψηλές  βαθμολογίες.

Στο Γενικό Λύκειο Ελεούσας τα χαμόγελα και η περηφάνια ήταν διάχυτα μετά την ανακοίνωση των βάσεων καθώς οι επιτυχίες των μαθητών του υπερβαίνουν κατά 10% και πλέον το ποσοστό εισαγωγής σε πανελλαδικό επίπεδο, σύμφωνα με τα στοιχεία που επεξεργάστηκε ο Δ/ντης του σχολείου κ. Νίκος Παππάς.  Ειδικότερα, το ποσοστό επιτυχίας στο Λύκειο Ελεούσας κυμάνθηκε στο 92% καθώς από τους 57 υποψηφίους οι 52 είναι πλέον  μελλοντικοί φοιτητές και σπουδαστές με το 72% να περνά σε Πανεπιστημιακές σχολές και το 28% σε σχολές των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων της χώρας. Φυσικά δεν έλειψαν και οι πρωτιές καθώς δύο μαθήτριες, η Μυριούνη Σ. Ειρήνη και η Σοσώνη Ν.Κωνσταντίνα  αρίστευσαν περνώντας πρώτες στο παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης και Οικονομικών Επιστημών στα Ιωάννινα αντίστοιχα ενώ την τρίτη θέση της Νομικής Θεσσαλονίκης κατέλαβε η Παναγιώτα Β. Παππά. Όσο για τους υπόλοιπους υποψηφίους κατάφεραν σε μεγάλο ποσοστό να βρίσκονται στην πρώτη δεκάδα των επιτυχόντων. 

Σημαντικές ωστόσο είναι και οι επιτυχίες των μαθητών του Λυκείου Ζίτσας καθώς από τους έξι υποψηφίους οι πέντε είναι μελλοντικοί φοιτητές και σπουδαστές.

Οι επιτυχίες που σημείωσαν οι μαθητές των δύο Λυκείων του Δήμου Ζίτσας αποκτούν ιδιαίτερη σημασία τη φετινή χρονιά καθώς ο βαθμός δυσκολίας των Πανελλαδικών Εξετάσεων ήταν ιδιαίτερα αυξημένος γεγονός που αποτυπώθηκε και με την πτώση των βάσεων.

Αναρτήθηκε στις 27 Αύγουστος 2015

Πληροφορίες

Ο Δήμος Ζίτσας βρίσκεται 7 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης των Ιωαννίνων και ο πληθυσμός της περιοχής ανέρχεται σε 17.293 κατοίκους.

Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα