Δήμος Ζίτσας

Τελευταιες ανακοινωσεις του δημου μας

Ενημερωθείτε

Στο τμήμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Αποφάσεις

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας.

Προσκλήσεις

Οι πιο πρόσφατες προσκλήσεις του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοινώσεις

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Έργα

Τα πιο πρόσφατα έργα του Δήμου Ζίτσας.

Στη Βουλή η αιφνιδιαστική μεταφορά μεταναστών στη «Φανερωμένη» και η παραχώρηση των εγκαταστάσεων της πρώην Παιδόπολης

Στη Βουλή, μέσω αναφορών του Βουλευτή Κώστα Τασούλα, έφτασε η αντίδραση του Δήμου Ζίτσας για την αιφνιδιαστική μεταφορά μεγάλου αριθμού (250 άτομα) μεταναστών-προσφύγων από το Κέντρο Φιλοξενίας στον Κατσικά σε ένα ακατάλληλο κτίριο, που νοικιάστηκε από ιδιώτη, στη θέση «Φανερωμένη» της Τ.Κ. Βουνοπλαγιάς καθώς και η επιστολή που είχε στείλει ο Δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος προς τους αρμόδιους Υπουργούς για την απόφαση παραχώρησης των εγκαταστάσεων της πρώην Παιδόπολης «Αγία Ελένη», από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Οι δύο επιστολές, στο πλαίσιο του διαύλου επικοινωνίας που έχει ξεκινήσει η Δημοτική Αρχή Ζίτσας με στόχο την ενημέρωση των πολιτικών αρχών για ζητήματα που την απασχολούν,  είχαν κοινοποιηθεί μεταξύ άλλων και στους βουλευτές Ιωαννίνων. Έτσι ο Βουλευτής της Ν.Δ. Κωνσταντίνος Τασούλας κατέθεσε τις σχετικές αναφορές στο Τμήμα Κοινοβουλευτικού Ελέγχου της Βουλής. Στην αναφορά που κατέθεσε ο κ. Τασούλας στις αρχές Ιουνίου (03-06-2016) για την παραχώρηση των εγκαταστάσεων της  πρώην Παιδόπολης η αναπληρώτρια Υπουργός Θεανώ Φωτίου στην απάντησή της διευκρινίζει: «πως το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης παραχώρησε κατά χρήση το κτιριακό συγκρότημα της Παιδόπολης «Αγία Ελένη» Ζίτσας, στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για ένα έτος με αποκλειστικό σκοπό τη φιλοξενία προσφύγων, κατά προτίμηση οικογενειών, μονογονειακών οικογενειών και ασυνόδευτων ανηλίκων, στα πλαίσια της αποτελεσματικής αντιμετώπισης των έκτακτων αναγκών που απορρέουν από την προσφυγική κρίση».

Αναρτήθηκε στις 05 Ιούλιος 2016

Πληροφορίες

Ο Δήμος Ζίτσας βρίσκεται 7 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης των Ιωαννίνων και ο πληθυσμός της περιοχής ανέρχεται σε 17.293 κατοίκους.

Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα