Δήμος Ζίτσας

Τελευταιες ανακοινωσεις του δημου μας

Ενημερωθείτε

Στο τμήμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Αποφάσεις

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας.

Προσκλήσεις

Οι πιο πρόσφατες προσκλήσεις του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοινώσεις

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Έργα

Τα πιο πρόσφατα έργα του Δήμου Ζίτσας.

Ο κορυφαίος λαουτίστας Βασίλης Κώστας μάγεψε το κοινό που τον παρακολούθησε στην Κληματιά

Ο κορυφαίος λαουτίστας Βασίλης Κώστας μάγεψε το κοινό που τον παρακολούθησε στην Κληματιά

 

  «Οι Όψεις της Ψυχής» του υποψήφιου για Grammy λαουτίστα Βασίλη Κώστα μάγεψαν όσους ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Δήμου Ζίτσας και του Μορφωτικού Συλλόγου Νέων Κληματιάς "Χρήστος Καραφέρης" και παρακολούθησαν τη συναυλία του στην Κληματιά.

Ο κορυφαίος λαουτίστας μαζί με τους διεθνείς μουσικούς Πέτρο Κλαμπάνη στο κοντραμπάσο και Βαγγέλη Καρίπη στα κρουστά, πρόσφεραν μια μοναδική εμπειρία και νέες μουσικές γέφυρες στο κοινό που παρακολούθησε την μοναδική παρουσίασή τους σε ένα ξεχωριστό χώρο, στο προαύλιο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου.

Μια ιδιαίτερη στιγμή για τον Βασίλη Κώστα καθώς έπαιξε για πρώτη φορά στην Κληματιά, το χωριό της μητέρας του και παρουσίασε το έργο του «Οι Όψεις της Ψυχής», που βασίζεται στις αυθεντικές συνθέσεις του ίδιου, με ρίζες από την Ελληνική παραδοσιακή μουσική και τον σύγχρονο αυτοσχεδιασμό. Ο ίδιος ο καλλιτέχνης αναφερόμενος  στην εμπειρία του από τη συναυλία στην Κληματιά τονίζει: «Η συναυλία θα μείνει χαραγμένη για πάντα στην καρδιά μου. Μπροστά σε ένα θερμό κοινό που γέμισε το συναυλιακό χώρο στην Κληματιά Ιωαννίνων παρουσιάσαμε τη μουσική μας μαζί με τους εξαιρετικούς Πέτρο Κλαμπάνη και Βαγγέλη Καρίπη. Ευχαριστώ πολύ τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέων Κληματιάς για την πρόσκληση, οργάνωση της όλης εκδήλωσης και την τιμητική πλακέτα που σημαίνει πολλά για μένα. Ευχαριστώ, επίσης, το Δήμο Ζίτσας για την υποστήριξη του εγχειρήματος αυτού καθιστώντας το δυνατό να συμβεί όπως και τον κόσμο που αγκάλιασε αυτή την πρωτοβουλία και παρακολούθησε με τόσο σεβασμό τη συναυλία μας!  Η Κληματιά είναι το χωριό τη αείμνηστης μητέρας μου Λένας. Το χωριό που μεγαλώσαμε κοντά στους αείμνηστους Κώστα Τζούκα (παππούς μου) και Κατερίνα Τζούκα (γιαγιά μου). Σε αυτό το χωριό έμαθα την Ηπειρώτικη μουσική από το Δάσκαλό μου Ανδρέα Φάκο, τον οποίο πάντα θα σκέφτομαι, αγαπώ και ευγνωμονώ για όσα μου δίδαξε στη μουσική και τη ζωή. Το να παίζεις, λοιπόν, τη μουσική σου σε αυτό τον τόπο και μπροστά στους δικούς σου ανθρώπους αποτελεί μια τεράστια τιμή για μένα και την οικογένεια μου, την οποία δεν θα ξεχάσουμε ποτέ».

Φωτογραφικό υλικό

Ο κορυφαίος λαουτίστας Βασίλης Κώστας μάγεψε το κοινό που τον παρακολούθησε στην Κληματιά
Αναρτήθηκε στις 01 Αύγουστος 2023

Πληροφορίες

Ο Δήμος Ζίτσας βρίσκεται 7 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης των Ιωαννίνων και ο πληθυσμός της περιοχής ανέρχεται σε 17.293 κατοίκους.

Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα