Δήμος Ζίτσας

Τελευταιες ανακοινωσεις του δημου μας

Ενημερωθείτε

Στο τμήμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Αποφάσεις

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας.

Προσκλήσεις

Οι πιο πρόσφατες προσκλήσεις του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοινώσεις

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Έργα

Τα πιο πρόσφατα έργα του Δήμου Ζίτσας.

Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός κατά της οζώδους δερματίτιδας των βοοειδών

Στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Ηπείρου, στις 6-6-2016, με θέμα «Εμβολιασμός κατά της Οζώδους Δερματίτιδας των Βοοειδών» αναλύθηκε η επιτακτική ανάγκη για τον καθολικό εμβολιασμό των βοοειδών της περιοχής με σκοπό την αποτροπή επέκτασης της νόσου.

Κατόπιν τούτων, ο Δήμος Ζίτσας ενημερώνει όλους του κατόχους βοοειδών ότι ο εμβολιασμός κατά της  Οζώδους Δερματίτιδας  είναι υποχρεωτικός. Ο εμβολιασμός αυτός θα γίνεται  σε όλα τα βοοειδή της εκτροφής  για τρία συνεχόμενα έτη δηλαδή από το 2016 έως και το 2018.Σε περίπτωση που δεν γίνει εμβολιασμός σε μία μονάδα υπάρχει κίνδυνος να μην μπορεί ο κτηνοτρόφος να πουλήσει μοσχάρια, πέρα  από τον κίνδυνο προσβολής των ζώων του από την ασθένεια. Επιπρόσθετα, σε περίπτωση που διαπιστωθεί κρούσμα οζώδους δερματίτιδας σε μία εκτροφή θα θανατώνεται όλο το ζωικό κεφάλαιο της εκτροφής.

Επειδή τα εμβόλια αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν στην αγορά, θα πρέπει να κινητοποιηθούν όλοι οι βοοτρόφοι ώστε να τα παραγγείλουν άμεσα. Στο διάστημα μέχρι την παραλαβή τους, συστήνουμε στους κτηνοτρόφους να ενημερώσουν τα Μητρώα τους και να έχουν την απαραίτητη σήμανση (ενώτια) στα ζώα τους, ώστε να μπορεί να γίνει ο εμβολιασμός γρήγορα και απρόσκοπτα. Επιπλέον να εφαρμόζονται τα μέτρα βιοασφάλειας και υγιεινής στα βοοειδή ώστε να προστατευθούν τα ζώα μέχρι την εφαρμογή του εμβολιασμού.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλέφωνο του Δήμου Ζίτσας 2653360015, αρμόδια υπάλληλος Άννα Αναστασιάδου Γεωπόνος.

Αναρτήθηκε στις 08 Ιούνιος 2016

Πληροφορίες

Ο Δήμος Ζίτσας βρίσκεται 7 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης των Ιωαννίνων και ο πληθυσμός της περιοχής ανέρχεται σε 17.293 κατοίκους.

Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα