Δήμος Ζίτσας

Τελευταιες ανακοινωσεις του δημου μας

Ενημερωθείτε

Στο τμήμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Αποφάσεις

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας.

Προσκλήσεις

Οι πιο πρόσφατες προσκλήσεις του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοινώσεις

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Έργα

Τα πιο πρόσφατα έργα του Δήμου Ζίτσας.

Ενημέρωση πολιτών - λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση των κουνουπιών

Ενημέρωση πολιτών - λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση των κουνουπιών

Εν όψει καλοκαιριού και λόγω  αύξησης της θερμοκρασίας έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους τα κουνούπια. Για την αποφυγή αύξησης του πληθυσμού τους   προτείνουμε  κάποιες καλές πρακτικές  και την ταυτόχρονη ευαισθητοποίηση όλων μας.

Ενημερώνουμε λοιπόν τους δημότες μας ότι, προκειμένου για τον περιορισμό και την εξάλειψη των εστιών αναπαραγωγής των κουνουπιών ( διακοσμητικές δεξαμενές, πεταμένα λάστιχα αυτοκινήτων θεμέλια νεοανεγειρόμενων οικοδομών, φραγμένες υδρορροές, φρεάτια ομβρίων υδάτων, αποχετεύσεις, σημεία με λιμνάζοντα νερά όπως επίσης χώροι και κτίρια που συσσωρεύονται απορρίμματα πάσης φύσεως)πρέπει να λαμβάνεται μέριμνα για τον καθαρισμό της βλάστησης(κόψιμο γρασιδιού, θάμνων, φυλλωσιών) και  την επιχωμάτωση μικρών κοιλοτήτων εδάφους όπου συγκεντρώνεται νερό. Ειδικά για τις πτηνοκτηνοτροφικές εγκαταστάσεις θα πρέπει να τοποθετηθούν σίτες στα ανοίγματα. Παράλληλα, μεγάλης σημασίας για την αποφυγή τσιμπημάτων από τα κουνούπια, αποτελεί η ατομική προφύλαξη των πολιτών καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας αν είναι δυνατόν. Ενδεικτικά προτείνεται η τοποθέτηση αντικουνουπικών πλεγμάτων(σίτες) σε όλα τα παράθυρα, πόρτες, φεγγίτες, αεραγωγούς, χρήση κουνουπιέρας στον ύπνο, εγκεκριμένα εντομοκτόνα-εντομοαπωθητικά περιβάλλοντος,ανεμιστήρων ή κλιματιστικών, λαμπτήρων κίτρινου χρώματος, απομάκρυνση του στάσιμου νερού από λεκάνες, βάζα, γλάστρες, υδρορροές κ.λ.π.,κούρεμα γρασιδιού, θάμνων και φυλλωσιών, πότισμα των φυτών κατά τις πρωινές ώρες, κάλυψη του σώματος με κατάλληλα ενδύματα που προστατεύουν το σώμα, και χρήση εντομοαπωθητικών στο ακάλυπτο δέρμα και πάνω στα ρούχα.

Αναρτήθηκε στις 25 Απρίλιος 2018

Πληροφορίες

Ο Δήμος Ζίτσας βρίσκεται 7 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης των Ιωαννίνων και ο πληθυσμός της περιοχής ανέρχεται σε 17.293 κατοίκους.

Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα