Δήμος Ζίτσας

Τελευταιες ανακοινωσεις του δημου μας

Ενημερωθείτε

Στο τμήμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Αποφάσεις

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας.

Προσκλήσεις

Οι πιο πρόσφατες προσκλήσεις του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοινώσεις

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Έργα

Τα πιο πρόσφατα έργα του Δήμου Ζίτσας.

Αγροτικά Θέματα

Ο Δήμος Ζίτσας ενημερώνει ότι το Γραφείο Υποστήριξης- Ενίσχυσης Αγροτικής Παραγωγής, έχει στόχο την υποβοήθηση του αγροτικού κόσμου μέσα από την καλύτερη οργάνωση των γεωργικών εκμεταλλεύσεων και της κτηνοτροφικής παραγωγής και βέβαια η διατήρηση του αγροτικού πληθυσμού στο Δήμο μας, με προοπτικές ανάπτυξης. Μέσα από την σελίδα μας θα δίνεται η δυνατότητα για ενημέρωση σχετικά με αγροτικά και κτηνοτροφικά θέματα, τόσο σε τοπικό όσο και σε γενικό επίπεδο.

Προκειμένου να ανταποκριθούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις απαιτήσεις σας, μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (zitsa@zitsa.gov.gr) ή τηλεφωνικά (2653360015).

Ξεκινάει το πρόγραμμα για τις Βιολογικές Καλλιέργειες

Μέτρο 11 «Βιολογική Γεωργία και Κτηνοτροφία» προϋπολογισμού 443 εκατ. ευρώ.

Αναρτήθηκε στις 09 Ιανουάριος 2017 Περισσότερα »
Υποβολή δηλώσεων παραγωγής μέχρι 15/1/2017, επεξεργασίας/εµπορίας αµπελοοινικών προϊόντων για την αµπελοοινική περίοδο 2016-2017

Μέχρι τις 15 Ιανουαρίου καλούνται οι αμπελουργοί να υποβάλλουν δήλωση παραγωγής, επεξεργασίας και εμπορίας αµπελοοινικών προϊόντων για την αµπελοοινική περίοδο 2016-2017, σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο του τμήματος Οίνου της αρμόδιας Διεύθυνσης Μεταποίησης και Ποιοτικού Ελέγχου Τροφίμων Φυτικής Παραγωγής του υπουργείου.

Αναρτήθηκε στις 29 Δεκέμβριος 2016 Περισσότερα »
Νέα Παράταση Οριστικοποίησης Ηλεκτρονικών Αιτήσεων για Νέους Αγρότες

Σε νέα παράταση της ημερομηνίας οριστικοποίησης των ηλεκτρονικών αιτήσεων στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) για το υπομέτρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών», προχώρησε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Η νέα παράταση δίδεται μέχρι τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017. Αντίστοιχα, σύμφωνα με το ΥΠΑΑΤ, παρατείνεται η ημερομηνία προσκόμισης του φυσικού φακέλου σε έντυπη μορφή, στις οικείες ΔΑΟΚ, μέχρι τις 30 Ιανουαρίου 2017.

Αναρτήθηκε στις 29 Δεκέμβριος 2016 Περισσότερα »
Μέτρα Προστασίας από την Γρίπη των Πτηνών

  Από το Τμήμα Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Ηπείρου, γίνεται γνωστό ότι το τελευταίο διάστημα επιβεβαιώνονται συνεχώς κρούσματα γρίπης των πτηνών σε κράτη- μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αναρτήθηκε στις 09 Δεκέμβριος 2016 Περισσότερα »
Παράταση της ημερομηνίας για τη συμπλήρωση και υποβολή δηλώσεων συγκομιδής σταφυλιών οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου για το έτος 2016, μέσω των ψηφιακών εφαρμογών του ΥΠΑΑΤ»

Η συμπλήρωση και υποβολή δηλώσεων συγκομιδής σταφυλιών οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου για το έτος 2016, μέσω των ψηφιακών εφαρμογών του ΥΠΑΑΤ, θα παραταθεί μέχρι την 22η Δεκεμβρίου 2016

Αναρτήθηκε στις 30 Νοέμβριος 2016 Περισσότερα »
Παράταση στις υποβολές αιτήσεων για τους Νέους Αγρότες

Από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων ανακοινώθηκε ότι μετατίθεται η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων για το Υπομέτρο 6.1 («Εγκατάσταση Νέων Γεωργών»). Συγκεκριμένα τελευταία ημέρα οριστικοποίησης ηλεκτρονικής υποβολής ορίζεται η Παρασκευή (23/12/2016), ενώ τελευταία ημέρα προσκόμισης του φακέλου υποψηφιότητας στις ΔΑΟΚ η Δευτέρα (9/1/2017). Το υπουργείο εξέδωσε εγκύκλιο, με μια σειρά διευκρινήσεων ως προς τα κριτήρια επιλεξιμότητας των υποψηφίων δικαιούχων για το πρόγραμμα των Νέων Αγροτών.

Αναρτήθηκε στις 28 Νοέμβριος 2016 Περισσότερα »
Απογραφή Ζωικού Κεφαλαίου

Υπενθυμίζουμε στους αιγοπροβατοτρόφους και χοιροτρόφους ότι, σύμφωνα με τη νομοθεσία είναι υποχρεωμένοι να διενεργούν και να κοινοποιούν στην αρμόδια Κτηνιατρική Υπηρεσία ετήσια απογραφή του ζωικού κεφαλαίου των εκτροφών τους. Για τους κατόχους εκμεταλλεύσεων  αιγοπροβάτων,  η απογραφή διενεργείται το διάστημα των μηνών Νοεμβρίου –Δεκεμβρίου και η κοινοποίησή της στην αρμόδια κτηνιατρική αρχή εκτελείται εντός προθεσμίας 30 ημερών από την διενέργειά  της που δεν ξεπερνά την 15η Δεκεμβρίου.

Αναρτήθηκε στις 17 Νοέμβριος 2016 Περισσότερα »
Ως 30 Νοεμβρίου αιτήσεις για αναδιάρθρωση αμπελώνων

Μέχρι τις 30 Νοεμβρίου μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους  οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί για ένταξη στο συμπληρωματικό πρόγραμμα για αναδιάρθρωση και μετατροπή αμπελώνων, σύμφωνα με σχετική απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ.3446/25-10-2016.

Αναρτήθηκε στις 27 Οκτώβριος 2016 Περισσότερα »
Πρόγραμμα διαχείρισης νεκρών ζώων

Ξεκίνησε στην Περιφέρεια Ηπείρου το πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης (Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και την υλοποίησή του αναλαμβάνει Ένωση Εταιρειών, η οποία αναδείχθηκε μετά από ανοιχτό ηλεκτρονικό διεθνή διαγωνισμό),  που αφορά την περισυλλογή και διαχείριση των νεκρών βοοειδών, αιγών και προβάτων, τα οποία υπόκεινται σε δειγματοληψία για Μεταδοτικές Σπογγώδεις Εγκεφαλοπάθειες (ΜΣΕ).

Αναρτήθηκε στις 27 Οκτώβριος 2016 Περισσότερα »
Ποιες αγροτικές επενδύσεις μπαίνουν στο νέο Αναπτυξιακό

Δόθηκε στην δημοσιότητα  η κοινή απόφαση των υπουργείων Οικονομίας και Αγροτικής Ανάπτυξης που καθορίζει τα είδη των επενδυτικών σχεδίων της πρωτογενούς παραγωγής που μπορούν να υπαχθούν στα καθεστώτα ενισχύσεων του νέου αναπτυξιακού νόμου (ΚΥΑ 108612/17.10.16, ΦΕΚ Β΄3410/24-10-2016). Καθορίζονται οι όροι, οι περιορισμοί και οι προϋποθέσεις.

Αναρτήθηκε στις 27 Οκτώβριος 2016 Περισσότερα »

Ο καιρός στην περιοχή

14,98° Υγρασία: 88% Άνεμος: 2,57 χμ/ώ
Αποστολή Φωτογραφίας

Γραφείο Υποστήριξης - Ενίσχυσης Αγροτικής Παραγωγής

Στο Δήμο λειτουργεί Γραφείο Υποστήριξης - Ενίσχυσης Αγροτικής Παραγωγής. Ενημερωθείτε σωστά για την καλύτερη οργάνωση των γεωργικών σας εκμεταλλεύσεων και της κτηνοτροφικής σας παραγωγής.

Περισσότερα »
Χρήσιμα Έγγραφα

Οδηγός δημότη

Βρείτε πληροφορίες που χρειάζεστε για τις συναλλαγές σας με το Δήμο Ζίτσας. Χρήσιμα έγγραφα, πιστοποιητικά και οδηγοί χωρισμένα σε κατηγορίες ώστε να βρείτε εύκολα και γρήγορα τον τομέα που σας ενδιαφέρει.

Περισσότερα »
Χρήσιμα Τηλέφωνα

Χρήσιμα Τηλέφωνα

Βρείτε τα τηλέφωνα των υπηρεσιών του Δήμου Ζίτσας καθώς και άλλα χρήσιμα τηλέφωνα όπως φαρμακεία, ιατρεία κοκ.

Περισσότερα »
Οικισμοί

Οικισμοί

Ανακαλύψτε όλους τους οικισμούς του Δήμου Ζίτσας και γνωρίστε χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την πρόσβαση, τα αξιοθεατα και τις δραστηριότητες στον καθένα από αυτούς.

Γνωρίστε τον »
Διαδραστικός Χάρτης

Διαδραστικός Χάρτης

Ανακαλύψτε όλα τα αξιοθέατα του Δήμου στο χάρτη και μάθετε πώς θα φτάσετε εκεί.

Περισσότερα »
Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα