Δήμος Ζίτσας

Πληροφοριες για την περιοχη μας

Επισκεφθείτε

Πώς θα έρθετε, πού θα μείνετε, τι θα κάνετε και τι θα δείτε. Όλες οι χρήσιμες πληροφορίες για τον επισκέπτη, αλλά και τον δημότη του Δήμου Ζίτσας.

Πληροφορίες

Πληροφορίες για τον τρόπο πρόσβασης, τους οικισμούς και τις επιχειρήσεις του Δήμου.

Αξιοθέατα

Τα αξιοθέατα του Δήμου με πληροφορίες, φωτογραφικό υλικό και πώς θα φτάσετε εκεί.

Εκδηλώσεις

Ενημερωθείτε για όλες τις εκδηλώσεις που έγιναν ή πρόκειται να γίνουν στην περιοχή.

Πολιτισμός

Η πολιτιστική κληρονομιά του Δήμου μέσα από διάφορες δραστηριότητες.

Θεατρική Ομάδα

Θεατρική Ομάδα

Η θεατρική ομάδα του δήμου Ζίτσας ( πρώην δήμου Πασσαρώνος), δημιουργήθηκε στα τέλη του 2008 με έδρα την Ελεούσα Ιωαννίνων, με πολλή όρεξη και κέφι υπό τις οδηγίες του ηθοποιού και σκηνοθέτη μας Νίκου Σφαιρόπουλου.

Όνειρο της ομάδας, ένας εναλλακτικός τρόπος έκφρασης, με αγάπη για το θεατρόφιλο και όχι μόνο κοινό και στόχο την ψυχαγωγία και την διάδοση έργων συγγραφέων της ελληνικής σύγχρονης λογοτεχνίας. Κατάφερε να γίνει γρήγορα ομάδα, να εξασφαλίσει με τη δουλειά της την αμέριστη συμπαράσταση, υλική και ηθική, του πρώην Δήμου Πασσαρώνος και να ανεβάσει τρία έργα που μπορούμε να τα χαρακτηρίσουμε επιτυχίες αν κρίνουμε από τον τρόπο που τα υποδέχθηκε ο κόσμος.

Ξεκίνησε ελληνικά και συγκεκριμένα με το θεατρικό έργο του Μανόλη Κορρέ «Ο Μίδας έχει αυτιά γαϊδάρου». Κεντρικό στοιχείο του έργου ήταν το χρήμα και η καταλυτική επίδρασή του στις ανθρώπινες σχέσεις. Το κεντρικό πρόσωπο του έργου ήταν ένας υπάλληλος που ζούσε μέσα στη φτώχεια, τη μιζέρια, τη γκρίνια, την αμφισβήτηση. Ώσπου ένα ψέμα του έφερε έναν κόσμο όπως τον ονειρευότανε αλλά και προβλήματα που δε μπορούσε να τα φανταστεί.

Πέρυσι η ομάδα εμπλουτίστηκε με νέα πρόσωπα, συνέχισε και επέμενε ελληνικά, με το αριστούργημα του Παντελή Χορν «Ο Σέντζας». Το έργο απαιτητικό, πρόκληση για την ομάδα, με έντονα ελληνικά στοιχεία, τόσο στους ρόλους όσο και στο ύφος, αλλά ταυτόχρονα μοντέρνο πρωτοποριακό για την εποχή του, δεν άργησε να αγαπηθεί από όλους μας.

Ξεκίνησε τις παραστάσεις από τα Γιάννινα. Έδωσε με μεγάλη επιτυχία τρεις θεατρικές παραστάσεις 8, 9, 10 Μαΐου 2010 στο Καμπέρειο κι επειδή και στις τρεις δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο, έδωσε άλλη μια παράσταση τη Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010 στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ (Φρόντζο) με ελεύθερη είσοδο.

Παραστάσεις έδωσε ακόμα και στα μεγάλα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Πασσαρώνος από 30 Ιουλίου μέχρι 4 Αυγούστου. Φέτος συνέχισε και πάλι ελληνικά με το έργο «Δεν είμαι εγώ ή η λογική» του Γρηγ. Ξενόπουλου. Είναι ένα από τα λιγότερο γνωστά έργα στο ευρύ κοινό, αν και εκείνος το θεωρούσε το καλύτερο έργο του.

Σκοπός του συγγραφέα είναι να σατιρίσει την ανθρώπινη λογική ή μάλλον να σατιρίσει τους ανθρώπους που έχουν ως οδηγό τους μόνο τη λογική, παραμερίζοντας εντελώς τη φαντασία. Και ενώ η σάτιρα των ανθρώπων της φαντασίας είναι κοινό θέμα σάτιρας πολλών έργων, η σάτιρα της λογικής είναι σπανιότερο θέμα. Η σύνθεση της ομάδας ποικίλει και πάντα είναι ανοιχτή σε όσους θα ήθελαν να είναι μαζί μας σε αυτό το όμορφο ταξίδι...

Φωτογραφικό υλικό

Θεατρική Ομάδα
Θεατρική Ομάδα
Θεατρική Ομάδα
Θεατρική Ομάδα
Θεατρική Ομάδα
Θεατρική Ομάδα
Θεατρική Ομάδα

Ο καιρός στην περιοχή

11,98° Υγρασία: 76% Άνεμος: 0 χμ/ώ
Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα