Δήμος Ζίτσας

Πληροφοριες για την περιοχη μας

Επισκεφθείτε

Πώς θα έρθετε, πού θα μείνετε, τι θα κάνετε και τι θα δείτε. Όλες οι χρήσιμες πληροφορίες για τον επισκέπτη, αλλά και τον δημότη του Δήμου Ζίτσας.

Πληροφορίες

Πληροφορίες για τον τρόπο πρόσβασης, τους οικισμούς και τις επιχειρήσεις του Δήμου.

Αξιοθέατα

Τα αξιοθέατα του Δήμου με πληροφορίες, φωτογραφικό υλικό και πώς θα φτάσετε εκεί.

Εκδηλώσεις

Ενημερωθείτε για όλες τις εκδηλώσεις που έγιναν ή πρόκειται να γίνουν στην περιοχή.

Πολιτισμός

Η πολιτιστική κληρονομιά του Δήμου μέσα από διάφορες δραστηριότητες.

Πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου

Ο Δήμος Ζίτσας, με τη συνεργασία των Πολιτιστικών Φορέων και των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου, διοργανώνει μια σειρά πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, Πασσαρώνος – Εκάλης - Ζίτσας, -Ευρυμενών και Μολοσσών.Στόχος αυτών των δράσεων, εκτός από την ψυχαγωγία και τη διασκέδαση των κατοίκων και των επισκεπτών, είναι η διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, η πνευματική και κοινωνική αναβάθμιση των κατοίκων, καθώς και η ενίσχυση - ανάπτυξη των απομακρυσμένων περιοχών.

Θεατρική Ομάδα

Θεατρική Ομάδα

Η θεατρική ομάδα του δήμου Ζίτσας ( πρώην δήμου Πασσαρώνος), δημιουργήθηκε στα τέλη του 2008 με έδρα την Ελεούσα Ιωαννίνων, με πολλή όρεξη και κέφι υπό τις οδηγίες του ηθοποιού και σκηνοθέτη μας Νίκου Σφαιρόπουλου.

Όνειρο της ομάδας, ένας εναλλακτικός τρόπος έκφρασης, με αγάπη για το θεατρόφιλο και όχι μόνο κοινό και στόχο την ψυχαγωγία και την διάδοση έργων συγγραφέων της ελληνικής σύγχρονης λογοτεχνίας. Κατάφερε να γίνει γρήγορα ομάδα, να εξασφαλίσει με τη δουλειά της την αμέριστη συμπαράσταση, υλική και ηθική, του πρώην Δήμου Πασσαρώνος και να ανεβάσει τρία έργα που μπορούμε να τα χαρακτηρίσουμε επιτυχίες αν κρίνουμε από τον τρόπο που τα υποδέχθηκε ο κόσμος.

Τμήμα Παραδοσιακών Χορών Ελεούσας

Τμήμα Παραδοσιακών Χορών Ελεούσας

Το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών Ελεούσας Δήμου Ζίτσας (Ελεούσα), ιδρύθηκε το 2003 με πρωτοβουλία της τότε δημοτικής αρχής του Δήμου Πασσαρώνος και στεγάζεται στην οδό Σκουφά 3Α (αίθουσα Θωμά Πασχάλη), στην έδρα του δήμου Ελεούσα.

Στόχος του είναι να διατηρήσει και να αναδείξει την πλούσια και αστείρευτη παράδοση του τόπου και να την παραδώσει  αναλλοίωτη στις επόμενες γενιές.

Αδελφοποίηση Δήμου Ζίτσας με τον Δήμο Nardo της Κάτω Ιταλίας

Αδελφοποίηση Δήμου Ζίτσας με τον Δήμο Nardo της Κάτω Ιταλίας

Την Πέμπτη 09/06/2011 ο Δήμαρχος του νέου Δήμου Ζίτσας Ρογκότης Δημήτριος, με τον Πρόεδρο του Δημ. Συμβουλίου Παππά Παναγιώτη, τους Αντιδημάρχους Ράρρα Φώτιο (υπεύθυνο της αδελφοποίησης) και Πάϊκα Σπυρίδωνα, τον Δημ. Σύμβουλο Καραμπίνα Κώστα, τον Πρόεδρο της Δημ. Ενότητας Ζίτσας Γρίβα Περικλή, εκπροσώπους της Αδελφότητας Ζιτσαίων και της Πανηπειρωτικής Εστίας, το Χορευτικό του Δήμου και αρκετούς Δημότες, αναχώρησαν για την Ιταλία με σκοπό την αδελφοποίηση του Δήμου Ζίτσας με το Δήμο Nardo της Κάτω Ιταλίας.

Σύλλογοι

Στο Δήμο Ζίτσας δραστηριοποιείται πληθώρα Πολιτιστικών Φορέων που διοργανώνουν μια σειρά πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες (Πασσαρώνος, Εκάλης, Ζίτσας, Ευρυμενών και Μολοσσών).

Βράβευση Θεατρικής Ομάδας "Επί Σκηνής" στο 29ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας

Βράβευση Θεατρικής Ομάδας "Επί Σκηνής" στο 29ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας

Η Θεατρική Ομάδα «Επί Σκηνής» του Δήμου Ζίτσας συμμετείχε στο διαγωνιστικό κομμάτι του 29ουΠανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού θεάτρου, που έγινε στην Καρδίτσα από τις 22 ως τις 31 Μαρτίου 2013, με τη θεατρική παράσταση «ΠΛΟΥΤΟΣ» του Αριστοφάνη.

Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ¨ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ» ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ¨ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ» ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Η Θεατρική Ομάδα «Επί Σκηνής» του Δήμου Ζίτσας συμμετείχε, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, στο 30ό Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού θεάτρου, που έγινε στην Καρδίτσα από τις 21 ως τις 30 Μαρτίου 2014, με τη θεατρική παράσταση «Το Σκλαβί» της Ξένιας Καλογεροπούλου.

ΚΙΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ "Η Πασσαρών"

ΚΙΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ "Η Πασσαρών"

Το Κιθαριστικό Σύνολο Ροδοτοπίου Ιωαννίνων "Η Πασσαρών" είναι ένας επίσημα αναγνωρισμένος σύλλογος μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Σύμφωνα με το καταστατικό, σκοπός του συλλόγου είναι, μεταξύ άλλων, η ανάπτυξη της μουσικής παιδείας, η δημιουργία μουσικού συνόλου από κιθάρες με σκοπό τη μελέτη, ερμηνεία και παρουσίαση διαφόρων μουσικών ειδών, η ενθάρρυνση για τη συμμετοχή κιθαριστών σε αυτό, η δυνατότητα συνεργασίας και σύμπραξης του κιθαριστικού συνόλου με μουσικούς διαφορετικών μουσικών οργάνων, με χορωδίες κτλ, η διοργάνωση επιμορφωτικών εκδρομών για την παρακολούθηση καλλιτεχνικών παραστάσεων κ.ά.

Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα