Δήμος Ζίτσας

Τελευταιες ανακοινωσεις του δημου μας

Ενημερωθείτε

Στο τμήμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Αποφάσεις

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας.

Προσκλήσεις

Οι πιο πρόσφατες προσκλήσεις του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοινώσεις

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Έργα

Τα πιο πρόσφατα έργα του Δήμου Ζίτσας.

Αξιοποίηση Παραδοσιακών Διατροφικών Προιόντων για την Ανταγωνιστικότητα και την Καινοτομία των Ιταλικών και Ελληνικών ΜμΕ” και ακρωνύμιο "FOODING"

Αξιοποίηση Παραδοσιακών Διατροφικών Προιόντων για την Ανταγωνιστικότητα και την Καινοτομία των Ιταλικών και Ελληνικών ΜμΕ” και ακρωνύμιο "FOODING"

Η εταιρεία Ήπειρος Α.Ε., σας ενημερώνει στο πλαίσιο  του προγράμματος  «Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία ‘Ελλάδα- Ιταλία 2007-13’», υλοποιείται από την Περιφέρεια Ηπείρου το έργο με τίτλο: Valorization of Traditional Food Products for Competiveness and Innovation of Italian and Greek SMEs”,  “Αξιοποίηση Παραδοσιακών Διατροφικών Προιόντων για την Ανταγωνιστικότητα και την Καινοτομία των Ιταλικών και Ελληνικών ΜμΕ” και ακρωνύμιο «FOODING».

 Σκοπός του έργου

Η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, μέσω της μεταφοράς καινοτομίας για την αξιοποίηση των παραδοσιακών μεσογειακών διατροφικών προϊόντων και την ανάδειξη της Μεσογειακής Διατροφής.

Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν

- Θα πρέπει να ανατρέξουν στην ιστοσελίδα του προγράμματος: http://www.foodingproject.eu, όπου θα βρουν την φόρμα συμμετοχής και την οποία θα πρέπει να συμπληρώσουν προκειμένου να ισχύσει η συμμετοχή τους.

 - Μπορούν επίσης να απευθυνθούν στα γραφεία της Ήπειρος Α.Ε. προκειμένου να υποβάλλουν την αίτησή τους

 

Διάρκεια αιτήσεων: από 15 έως τις 30 Οκτωβρίου 2015.

Ένα από τα παραδοτέα του έργου (με στόχο τον εντοπισμό και μεταφορά καινοτομίας στην παραδοσιακή και τοπική αλυσίδα αγροδιατροφικών- τοπικών προιόντων), είναι: η Δημιουργία Θερμοκοιτίδων για νέους φορείς καινοτομίας.

Θα υπάρξει πρόσκληση προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν (μέσα από την ιστοσελίδα του έργου http://www.foodingproject.eu) τις καινοτόμες τεχνολογίες και ιδέες τους σχετικά με τον αγροδιατροφικό τομέα.

Μετά από αξιολόγηση, θα επιλεγούν οι δέκα (10) καλύτερες ιδέες- τεχνολογίες. Οι φορείς των δέκα πρώτων θα εγκατασταθούν σε «θερμοκοιτίδα», με δωρεάν τεχνική και νομική υποστήριξη και στόχο την υλοποίηση των προτάσεών τους, και τρεις (3) από αυτές θα συμμετέχουν σε διεθνή ταξίδια εργασίας ως πριμοδότηση.

 

Αξιολόγηση

Η αξιολόγηση των αιτήσεων θα διενεργηθεί από πενταμελή (5) επιτροπή, η οποία έχει συσταθεί από:

- Περιφέρεια Ηπείρου (αποτελείται από 3 μέλη)

- Περιφερειακό Συμβούλιο Έρευνας και Καινοτομίας (ΠΣΕΚ) Περιφέρειας Ηπείρου

- 2 μέλη από την Περιφέρεια Ηπείρου & την Αναπτυξιακή Εταιρεία της Περιφέρειας, Ήπειρος Α.Ε.

 
 Επίσης…

Η εταιρεία Ήπειρος Α.Ε., εκ μέρους της Περιφέρειας, θα διοργανώσει στις 30 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 12 το μεσημέρι στην αίθουσα του Περιφερειακό που Συμβουλίου (στοά Σάρκα) μια ενημερωτική ημερίδα σχετική με το πρόγραμμα «FOODING», η οποία θα απευθύνεται στους τοπικούς φορείς διοίκησης και ανάπτυξης, στους φορείς του αγροτοδιατροφικού και οικονομικού- επιχειρησιακού τομέα, σε νέους μελλοντικούς επιχειρηματίες με καινοτόμες ιδέες καθώς και σε φορείς εκπαίδευσης και μεταφοράς τεχνογνωσίας και καινοτομίας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην εταιρεία Ήπειρος Α.Ε. στα τηλέφωνα 26510-36686 & 26510-83087 και συγκεκριμένα στην υπεύθυνη του έργου κα Μαίρη Στεργίου και στο μέλος της ομάδας έργου κα Γεωργία Κιτσάκη.

Αναρτήθηκε στις 23 Οκτώβριος 2015

Πληροφορίες

Ο Δήμος Ζίτσας βρίσκεται 7 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης των Ιωαννίνων και ο πληθυσμός της περιοχής ανέρχεται σε 17.293 κατοίκους.

Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα