Δήμος Ζίτσας

Τελευταιες ανακοινωσεις του δημου μας

Ενημερωθείτε

Στο τμήμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Αποφάσεις

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας.

Προσκλήσεις

Οι πιο πρόσφατες προσκλήσεις του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοινώσεις

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Έργα

Τα πιο πρόσφατα έργα του Δήμου Ζίτσας.

Έξτρα μοριοδότηση σε νέους καλλιεργητές για τις άδειες φύτευσης αμπελώνων για οινοποίηση

Έξτρα μοριοδότηση σε νέους καλλιεργητές για τις άδειες φύτευσης αμπελώνων για οινοποίηση

Έξτρα μοριοδότηση σε όσους πραγματοποιούν πρώτη εγκατάσταση, σε βιοκαλλιεργητές, κατοίκους μειονεκτικών περιοχών και σε κατόχους μικρομεσαίων εκμεταλλεύσεων που θέλουν να διευρύνουν την εκτασή τους, δίνει η σχετική απόφαση για τον τρόπο κατανομής των νέων αδειών φύτευσης οινάμπελων για το 2016. Όπως αναφέρει η απόφαση που υπογράφει ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάρκος Μπόλαρης, θα χορηγηθούν άδειες νέας φύτευσης, που αντιστοιχούν στο 1% του συνόλου των αμπελουργικών εκτάσεων της χώρας σύμφωνα με την απογραφή που αναφέρεται στις φυτεμένες εκτάσεις την 31η Ιουλίου 2015 και η οποία θα ανακοινωθεί την 1η Μαρτίου του 2016.

Οι αιτήσεις για τις νέες άδειες ξεκινούν την 1η Μαρτίου και λήγουν στις 15 Απριλίου. Για να μπορεί κάποιος να κάνει αίτηση, πρέπει να πληροί τουλάχιστον μία από τις παρακάτω προϋποθέσεις:

Φυσικά πρόσωπα

α) ο αιτών να διαθέτει αγροτεμάχιο/α έκτασης τουλάχιστον ίσης με την έκταση που αιτείται. Η έκταση για την οποία αιτείται άδεια νέας φύτευσης δύναται να αντιστοιχεί σε ένα ή περισσότερα αγροτεμάχια και υπολογίζεται αθροιστικά.

Η εν λόγω έκταση μπορεί να είναι είτε ιδιόκτητη είτε ενοικιαζόμενη. Σε δεόντως αιτιολογημένες περιπτώσεις κατά τη διάρκεια της περιόδου ισχύος της άδειας, οι αιτούντες έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν την αρχικά αιτούμενη έκταση με άλλη αντίστοιχου μεγέθους και με τα ίδια χαρακτηριστικά όσον αφορά τα κριτήρια προτεραιότητας.

β) ο αιτών να διαθέτει επαρκείς επαγγελματικές δεξιότητες και ικανότητες. Ειδικότερα αν ο αιτών είναι φυσικό πρόσωπο θα πρέπει να ικανοποιεί τουλάχιστον μία από τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

  • Να είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότης
  • Να είναι κάτοχος αμπελουργικής έκτασης οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου τουλάχιστον τα πέντε τελευταία έτη
  • Να είναι οινοποιός
  • Να είναι απόφοιτος Α.Ε.Ι ή Α.Τ.Ε.Ι Γεωπονίας/Οινολογίας ή να κατέχει κατάρτιση σχετική με την αμπελουργία και προαιρετικά την οινολογία

Νομικά πρόσωπα

  • Να είναι κάτοχος , ιδιόκτητης ή μισθωμένης αμπελουργικής έκτασης οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου τουλάχιστον τα πέντε τελευταία έτη
  • Βάσει καταστατικού λειτουργίας να ασκεί αγροτική δραστηριότητα. Όταν το νομικό πρόσωπο βάσει καταστατικού δεν ασκεί αγροτική δραστηριότητα τότε το κριτήριο θεωρείται ότι ικανοποιείται όταν ο επικεφαλής του νομικού προσώπου καλύπτει ως φυσικό πρόσωπο τις προϋποθέσεις σπουδών ή κατάρτισης.
Αναρτήθηκε στις 21 Ιανουάριος 2016

Πληροφορίες

Ο Δήμος Ζίτσας βρίσκεται 7 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης των Ιωαννίνων και ο πληθυσμός της περιοχής ανέρχεται σε 17.293 κατοίκους.

Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα