Δήμος Ζίτσας

Τελευταιες ανακοινωσεις του δημου μας

Ενημερωθείτε

Στο τμήμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Αποφάσεις

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας.

Προσκλήσεις

Οι πιο πρόσφατες προσκλήσεις του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοινώσεις

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Έργα

Τα πιο πρόσφατα έργα του Δήμου Ζίτσας.

«Οδηγίες τήρησης κανόνων υγιεινής & περιβάλλοντος σε πτηνο-κτηνοτροφικές μονάδες»

«Οδηγίες τήρησης κανόνων υγιεινής & περιβάλλοντος σε πτηνο-κτηνοτροφικές μονάδες»
  1. Τόσο το εσωτερικό όσο και το περιβάλλον των σταύλων θα διατηρείται καθαρό και θα γίνεται κατά τακτά χρονικά διαστήματα απολύμανση με απολυμαντικό υγρό ή ασβέστη.
  2. Στα ανοίγματα των τοίχων θα είναι μονίμως τοποθετημένο συρματόπλεγμα Ν016.

 

  1. Η διαχείριση των αποβλήτων θα πρέπει να γίνεται με τρόπο που να εξασφαλίζει την ενδεδειγμένη συλλογή και διάθεση τόσο των υγρών όσο και των στερεών αποβλήτων. Απαγορεύεται η ροή υγρών αποβλήτων στον περιβάλλοντα χώρο της μονάδας και εν γένει η ανεξέλεγκτη διάθεση αποβλήτων.
  2. Εφόσον γίνεται χρήση ξηράς στρωμνής, η προσθήκη αχύρου θα πρέπει να εξασφαλίζει την αποτελεσματική συγκράτηση των υγρών. Ύστερα από κατάλληλη ωρίμανση η ξηρά στρωμνή μπορεί να απομακρύνεται σε κατάλληλους αγρούς, στους οποίους θα ενσωματώνεται άμεσα με άρωση αποκλειόμενης της απλής εναπόθεσης. Απαγορεύεται αυστηρά η διάθεση της στερεάς κόπρου σε υδάτινους αποδέκτες.
  3. Η κοπροσωρός, για την προσωρινή παραμονή της κόπρου στο γήπεδο της μονάδας, εφόσον δεν είναι δυνατή η άμεση απομάκρυνση ή δεν χρησιμοποιείται ξηρά στρωμνή ή αυτή δεν είναι αποτελεσματική και για την απαραίτητη περαιτέρω επεξεργασία ωρίμανσής της, θα έχει δάπεδο από τσιμέντο υπερυψωμένο, ώστε να μην επηρεάζεται από τα γύρω επιφανειακά νερά- και εφόσον προκύπτουν υγρά- κατάλληλη κλίση για στράγγιση υγρών σε βόθρο. Επίσης θα καλύπτεται με νάυλον ή σκέπαστρο για να μην  επηρεάζεται από τα νερά της βροχής.
  4. Οι ιδιοκτήτες των μονάδων θα πρέπει παράλληλα με τα μέτρα υγιεινής και καθαριότητας να χρησιμοποιούν εγκεκριμένα χημικά σκευάσματα και να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον περιορισμό της ανάπτυξης, την καταπολέμηση και διασπορά της μύγας και άλλων υγειονομικής σημασίας εντόμων (όπως ψύλλων, σκνίπας), όπως εφαρμογή κατάλληλων εντομοκτονιών σύμφωνα με τις οδηγίες της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Ιωαννίνων, η αλλαγή ιματισμού και υποδημάτων πριν την απομάκρυνση τους από το σταύλο, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη και κρούσματα λεϊσμανίασης και καταρροϊκού πυρετού που εμφανίστηκαν στο Νομό μας κατά το πρόσφατο παρελθόν.
  5. Για τη διατήρηση οικοσίτων ζώων εντός οικισμού, τίθεται μεταξύ άλλων αυστηρή προϋπόθεση τήρησης των επιβαλλόμενων όρων υγιεινής και προστασίας του Περιβάλλοντος και ως εκ τούτου οι ιδιοκτήτες τους οφείλουν άμεση συμμόρφωση.
  6. Οι εμπορικές πτηνο-κτηνοτροφικές μονάδες, που δεν έχουν φροντίσει να εφοδιαστούν με την από το Νόμο προβλεπόμενη άδεια εγκατάστασης θα πρέπει να απευθυνθούν στη Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομίας της Π.Ε. Ιωαννίνων για να ενημερωθούν σχετικά και σε κάθε περίπτωση να συμμορφωθούν άμεσα με τις περιβαλλοντικές απαιτήσεις.
  7. Οι αδειοδοτημένες μονάδες να τηρούν τις τυχόν εγκεκριμένες μελέτε, περιβαλλοντικούς όρους και άλλες δεσμεύσεις που προκύπτουν από τις σχετικές διατάξεις.
Αναρτήθηκε στις 18 Απρίλιος 2016

Πληροφορίες

Ο Δήμος Ζίτσας βρίσκεται 7 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης των Ιωαννίνων και ο πληθυσμός της περιοχής ανέρχεται σε 17.293 κατοίκους.

Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα