Δήμος Ζίτσας

Τελευταιες ανακοινωσεις του δημου μας

Ενημερωθείτε

Στο τμήμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Αποφάσεις

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας.

Προσκλήσεις

Οι πιο πρόσφατες προσκλήσεις του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοινώσεις

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Έργα

Τα πιο πρόσφατα έργα του Δήμου Ζίτσας.

Ενημερωτική συνάντηση στο Δημαρχείο Ζίτσας για τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου

Ενημερωτική συνάντηση στο Δημαρχείο Ζίτσας για τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου

Ενημερωτική συνάντηση με αντικείμενο τα ζητήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο της περιοχής πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου (2/5/2015) στο δημαρχείο Ζίτσας, στην Ελεούσα.

Ο Δήμαρχος, Μιχάλης Πλιάκος με αγρότες, πτηνοτρόφους και κτηνοτρόφους της περιοχής συζήτησαν, αντάλλαξαν απόψεις και κατέστησαν κοινωνό των ζητημάτων που τους απασχολούν, τον βουλευτή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννη Καραγιάννη ο οποίος συμμετείχε στη συνάντηση ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση των αγροτών.

Στη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν όλα τα προβλήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο της περιοχής. Κυριάρχησαν όμως τα ακόλουθα:

  • Η λειτουργία των ΤΟΕΒ,
  • Τα γραφειοκρατικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν στη συμπλήρωση των δηλώσεων του ΟΣΔΕ,
  • Η μελέτη  διαχείρισης βοσκοτόπων,
  • Τα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης του καταρροϊκού πυρετού στα κοπάδια τους,
  • Η στήριξη και ανάπτυξη της αμπελουργικής ζώνης,
  • Το αυξημένο κόστος παραγωγής και οι χαμηλές τιμές διάθεσης στην πτηνοτροφία.

Ο Δήμαρχος Ζίτσας αφού ευχαρίστησε τον κ. Καραγιάννη για την παρουσία του στη συνάντηση, καθώς στάθηκε η αφορμή ώστε να είναι ο πρώτος κυβερνητικός βουλευτής που επισκέπτεται το Δημαρχείο, ζήτησε τη συμπαράστασή του προκειμένου τα ζητήματα που τέθηκαν τόσο από τον ίδιο όσο και από τους αγρότες, κτηνοτρόφους και πτηνοτρόφους της περιοχής να φτάσουν στα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη προκειμένου να δρομολογηθούν λύσεις.

«Είναι καθήκον μας να στηρίξουμε τον αγροτικό κόσμο,  ο καθένας μας με τον τρόπο του, προκειμένου να ξεπεραστούν τα εμπόδια που αντιμετωπίζει καθημερινά και είναι ποικιλόμορφα, καθώς προέρχονται από την φύση, την αγορά, την πολιτεία» τόνισε ο κ. Πλιάκος στη διάρκεια της συνάντησης υπογραμμίζοντας πως «ο πρωτογενής τομέας θα πρέπει να στηριχθεί πλέον  με έργα και όχι με λόγια, στην πράξη με ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις, με  συγκεκριμένα μέτρα από την κυβέρνηση, γιατί είναι ένας από τους μοχλούς που μπορεί να συμβάλει τα μέγιστα στην οικονομική ανάκαμψη της χώρας».

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ιωάννης Καραγιάννης, δεσμεύτηκε πως θα μεταφέρει στην ηγεσία του Υπουργείου όλα τα ζητήματα που τέθηκαν και απασχολούν τους αγρότες του Δήμου Ζίτσας. 

Αναρτήθηκε στις 04 Μάιος 2015

Πληροφορίες

Ο Δήμος Ζίτσας βρίσκεται 7 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης των Ιωαννίνων και ο πληθυσμός της περιοχής ανέρχεται σε 17.293 κατοίκους.

Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα