Δήμος Ζίτσας

Τελευταιες ανακοινωσεις του δημου μας

Ενημερωθείτε

Στο τμήμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Αποφάσεις

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας.

Προσκλήσεις

Οι πιο πρόσφατες προσκλήσεις του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοινώσεις

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Έργα

Τα πιο πρόσφατα έργα του Δήμου Ζίτσας.

Ο Στέφανος Ντούσκος με τους μαθητές του Γυμνασίου Ελεούσας

Ο Στέφανος Ντούσκος  με τους μαθητές του Γυμνασίου Ελεούσας

Τις  αξίες και τα ιδανικά που προάγει ο αθλητισμός και ο πρωταθλητισμός είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν οι μαθητές του Γυμνασίου Ελεούσας  στην εκδήλωση που οργάνωσε η Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή του Δήμου Ζίτσας με καλεσμένους τον «χρυσό» Ολυμπιονίκη κωπηλασίας Στέφανο Ντούσκο και την επίσης Ολυμπιονίκη και καθηγήτρια φυσικής αγωγής Τόνια Σβάιερ. 

 

Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον  των μαθητών τους διηγήθηκε την πορεία του προς την κορυφή και τις εμπειρίες που έχει αποκτήσει και τους συμβούλεψε να δουλεύουν και να προσπαθούν για να πετύχουν το στόχο τους όποιος κι αν είναι αυτός. «Η  επιμονή και υπομονή αποτελούν μυστικά για την επιτυχία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Στέφανος Ντούσκος ενώ τόσο εκείνος όσο και η Τόνια Σβάιερ υπογράμμισαν με νόημα «πως όλοι μας μαθαίνουμε και από τις ήττες». «Η αποτυχία πρέπει να αποτελεί αφορμή για προβληματισμό και να  γίνεστε περισσότερο δυνατοί για να πετυχαίνετε τους στόχους σας» τόνισαν οι δύο Ολυμπιονίκες κωπηλασίας.

 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Ελεούσας με τον πρόεδρο της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Ζίτσας Φώτη Ράρρα  να καλωσορίζει τους Ολυμπιονίκες και να προτρέπει τους μαθητές «να διδαχθούν από τα μαθήματα ζωής που παραδίδουν εκείνοι». Ταυτόχρονα υπογράμμισε «την εποικοδομητική και αγαστή», όπως τη χαρακτήρισε «συνεργασία που έχει με τη Διεύθυνση του Γυμνασίου». 

 

Ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος παίρνοντας το λόγο υπογράμμισε πως «εκδηλώσεις σαν τη σημερινή πρέπει να γίνονται με πρωτοβουλία των φορέων Εκπαίδευσης και να εντάσσονται στο πρόγραμμα μαθημάτων των σχολείων όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων» γιατί όπως εξήγησε «προβάλλουν υγιή πρότυπα στα παιδιά μας».

 

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή τιμητικών πλακετών στον Στέφανο Ντούσκο και την Τόνια Σβάιερ από τη Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αφροδίτη Χατσίδου και το Διευθυντή του Γυμνασίου Ελεούσας Κωνσταντίνο Πλακαλή. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων Κωνσταντίνος Μπόζιος,  ο Πρόεδρος του Περιβαλλοντικού Ναυτικού Ομίλου (Π.Ν.Ο) Ιωαννίνων Ευθύμιος Βλάχος, και το μέλος Θωμάς Βαρδάκας καθώς και η Αντιπρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Κατερίνα Μπαλάφα.

Φωτογραφικό υλικό

Ο Στέφανος Ντούσκος  με τους μαθητές του Γυμνασίου Ελεούσας
Αναρτήθηκε στις 19 Οκτώβριος 2022

Πληροφορίες

Ο Δήμος Ζίτσας βρίσκεται 7 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης των Ιωαννίνων και ο πληθυσμός της περιοχής ανέρχεται σε 17.293 κατοίκους.

Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα