Δήμος Ζίτσας

Τελευταιες ανακοινωσεις του δημου μας

Ενημερωθείτε

Στο τμήμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Αποφάσεις

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας.

Προσκλήσεις

Οι πιο πρόσφατες προσκλήσεις του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοινώσεις

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Έργα

Τα πιο πρόσφατα έργα του Δήμου Ζίτσας.

Μωβ κάδοι για ανακύκλωση ρούχων και υποδημάτων στο Δήμο Ζίτσας

Μωβ κάδοι για ανακύκλωση ρούχων και υποδημάτων στο Δήμο Ζίτσας

Στην τοποθέτηση ειδικών (μωβ) κάδων για ανακύκλωση ρούχων και υποδημάτων προχώρησε ο Δήμος Ζίτσας συνεχίζοντας την προσπάθεια που καταβάλει τα τελευταία χρόνια να ενισχύσει με συγκεκριμένες δράσεις την εναλλακτική διαχείριση των απορριμμάτων.

Οι πολίτες μπορούν να εναποθέτουν στους ειδικούς κάδους, που έχουν τοποθετηθεί σε επιλεγμένα σημεία, τα παλιά τους ρούχα και παπούτσια, τα οποία στη συνέχεια μετά από σχετική διαλογή, είτε θα ανακυκλώνονται, είτε θα επαναχρησιμοποιούνται από δικαιούχους ευάλωτων κοινωνικά ομάδων, αφού πρώτα καθαριστούν και απολυμανθούν.

Ο Δήμος Ζίτσας με τη συμμετοχή του στο δίκτυο ανακύκλωσης μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης και υπόδησης διευρύνει τους τομείς δράσεων που έχει αναπτύξει στη διαχείριση των απορριμμάτων με στόχο να επιτύχει πολλαπλά οφέλη τόσο για το περιβάλλον όσο και για την τοπική κοινωνία καθώς μειώνεται το κόστος αποκομιδής και η περιβαλλοντική ρύπανση.

Στην προσπάθεια αυτή όμως, θα πρέπει να γίνουν συμμέτοχοι όλοι οι πολίτες και να μην εναποθέτουν ανεξέλεγκτα αντικείμενα οικιακής χρήσης και ογκώδη αντικείμενα (οικιακό εξοπλισμό, μπάζα  κλπ) σε ακάλυπτους χώρους, οικόπεδα, χωράφια κ.α. Γιατί ο μηχανισμός της αποκομιδής των απορριμμάτων, ποτέ δεν είναι αρκετός αν δεν υπάρχει πνεύμα συνεργασίας από την πλευρά των δημοτών. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως   είναι στο χέρι όλων μας να διατηρήσουμε τις γειτονίες και τους οικισμούς που ζούμε καθαρούς.

 

Αναρτήθηκε στις 24 Οκτώβριος 2022

Πληροφορίες

Ο Δήμος Ζίτσας βρίσκεται 7 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης των Ιωαννίνων και ο πληθυσμός της περιοχής ανέρχεται σε 17.293 κατοίκους.

Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα