Δήμος Ζίτσας

Τελευταιες ανακοινωσεις του δημου μας

Ενημερωθείτε

Στο τμήμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Αποφάσεις

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας.

Προσκλήσεις

Οι πιο πρόσφατες προσκλήσεις του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοινώσεις

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Έργα

Τα πιο πρόσφατα έργα του Δήμου Ζίτσας.

Υπερσύγχρονο καλαθοφόρο όχημα απέκτησε ο Δήμος Ζίτσας

Υπερσύγχρονο καλαθοφόρο όχημα απέκτησε ο Δήμος Ζίτσας

Με ένα υπερσύγχρονο καλαθοφόρο όχημα, αξίας 217.000 ευρώ, ενισχύει τον στόλο των μηχανημάτων του, ο Δήμος Ζίτσας. Πρόκειται για  όχημα βαρέως τύπου το οποίο συμβάλει στον εκσυγχρονισμό και τη βελτιστοποίηση  της λειτουργίας της υπηρεσίας ηλεκτροφωτισμού του Δήμου, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα συνθήκες ασφάλειας για τους εργαζόμενους καθώς διαθέτει υπερσύγχρονα συστήματα χειρισμού και αντιηλεκτροπληξιακό καλάθι.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος κατά την παραλαβή του οχήματος το πρωί της Παρασκευής (13-01-2023) επεσήμανε: «Ο εκσυγχρονισμός του στόλου των οχημάτων του Δήμου αποτελεί κυρίαρχο μέλημά μας, καθώς έτσι εξασφαλίζουμε ασφαλείς συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους και ταυτόχρονα επιτυγχάνουμε αναβάθμιση των υπηρεσιών προς τους δημότες με μικρότερο κόστος. Το καινούργιο καλαθοφόρο έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά νέων οχημάτων (απορριμματοφόρο ανακύκλωσης και απορριμματοφόρο σύμμεικτων, φορτηγό όχημα)  που προμηθευτήκαμε τα τελευταία χρόνια αξιοποιώντας στο έπακρο χρηματοδοτικά «εργαλεία» όπως είναι το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ». Παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη ο διαγωνισμός ύψους 1,5εκατ. ευρώ μέσω του προγράμματος «ΤΡΙΤΣΗΣ» για την προμήθεια ηλεκτρικών οχημάτων». Ερωτηθείς  ο Δήμαρχος για τα προβλήματα που ανακύπτουν από την έλλειψη προσωπικού υπογράμμισε πως «θα πρέπει όλοι να κατανοήσουν και ειδικά όσοι ασκούν κριτική εκ του ασφαλούς πως είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί εξειδικευμένο προσωπικό καθώς οι χειριστές μηχανημάτων έργου είναι ελάχιστοι» φέρνοντας ως παράδειγμα την προσπάθεια που καταβάλει η Δημοτική Αρχή τα τελευταία χρόνια να προχωρήσει μέσω ΑΣΕΠ στην πρόσληψη χειριστή Μηχανήματος Έργου (χορτοκοπτικού οχήματος) για το υπερσύγχρονο μηχάνημα ελκυστήρα καταστροφέα-κλαδοκόπο που διαθέτει. Ταυτόχρονα ο Δήμαρχος Ζίτσας επανέφερε την πρότασή του για τη δημιουργία στα Δημόσια ΙΕΚ ειδικότητας χειριστών μηχανημάτων έργου δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε νέους να εκπαιδεύονται και να καταρτίζονται πάνω στον τομέα αυτό.   

Αναρτήθηκε στις 13 Ιανουάριος 2023

Πληροφορίες

Ο Δήμος Ζίτσας βρίσκεται 7 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης των Ιωαννίνων και ο πληθυσμός της περιοχής ανέρχεται σε 17.293 κατοίκους.

Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα