Δήμος Ζίτσας

Τελευταιες ανακοινωσεις του δημου μας

Ενημερωθείτε

Στο τμήμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Αποφάσεις

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας.

Προσκλήσεις

Οι πιο πρόσφατες προσκλήσεις του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοινώσεις

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Έργα

Τα πιο πρόσφατα έργα του Δήμου Ζίτσας.

"Πολιτιστικές Εκδηλώσεις 2012" του Δήμου Ζίτσας

Οι Πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Ζίτσας  ξεκίνησαν στις 6 Ιουλίου και θα ολοκληρωθούν το Σεπτέμβριο του 2012, αφορούν  ένα  εκτεταμένο πρόγραμμα σε όλους τους οικισμούς του δήμου, το οποίο πραγματοποιείται σε συνεργασία με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους, τις Τοπικές Κοινότητες και τους λοιπούς Τοπικούς Φορείς.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μουσικές βραδιές με έντεχνο, λαϊκό και δημοτικό πρόγραμμα, ελληνικούς χορούς και δρώμενα, θεατρικές παραστάσεις, βραδιές αφιερωμένες: σε Ευργέτες,  στην ποίηση και τη Λογοτεχνία καθώς και κινηματογραφικές προβολές για μικρούς και μεγάλους.

Εκδηλώσεις, που αφορούν την ενημέρωση των δημοτών σε αγροτικά θέματα και την προβολή των προϊόντων τους καθώς και τη διάσωση, προβολή και διάδοση της πολιτιστικής και αγροτικής κληρονομιάς, είναι η Γιορτή Κρασιού Ζίτσας και η Γιορτή της Αγρότισσας.

Οι Τέχνες κι ο Πολιτισμός επιστρέφουν στο χώρο απ’ όπου ξεκίνησαν. Ο λόφος Καστρί Μεγ. Γαρδικίου, ένας πλούσιος σε ιστορία και παράδοση τόπος, για δεύτερη χρονιά θα φιλοξενήσει εκδηλώσεις Πολιτισμού (θέατρο και έντεχνη μουσική) στο Φως του Φεγγαριού της αρχαίας Πασσαρώνας.

Πέρα από τις παραπάνω εκδηλώσεις, με τη συνεργασία πιστοποιημένης εταιρίας παροχής υπαίθριων δραστηριοτήτων, θα πραγματοποιηθούν  Αθλητικές Εκδηλώσεις στον Καλαμά, (Rafting – Tοξοβολία – Εναέρια περάσματα), δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους ντόπιους και στους τουρίστες στο δήμο μας, να ψυχαγωγηθούν  και να απολαύσουν μέρη μοναδικής και σπάνιας ομορφιάς, τα οποία δεν μπορεί κανείς να προσεγγίσει με άλλον τρόπο.

Οι Αθλητικές Εκδηλώσεις περιλαμβάνουν και τον Ποδηλατικό Γύρο της Πασσαρώνας για παιδιά ηλικίας 10 έως 14 χρονών καθώς και το Τουρνουά Ποδοσφαίρου,

Ο Σεπτέμβριος θα είναι μήνας Εθελοντισμού. Αιμοδοσία, Δενδροφύτευση, Καθαρό Περιβάλλον και άλλες δράσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες με τη συνεργασία του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Ελεούσας, με τους Σχολικούς Οργανισμούς και τους Τοπικούς Φορείς του δήμου.

Καλεσμένος είναι ο κάθε δημότης και επισκέπτης στο δήμο μας.

Δείτε ολο το πρόγραμμα εκδηλώσεων
Αναρτήθηκε στις 16 Ιούλιος 2012

Πληροφορίες

Ο Δήμος Ζίτσας βρίσκεται 7 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης των Ιωαννίνων και ο πληθυσμός της περιοχής ανέρχεται σε 17.293 κατοίκους.

Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα