Δήμος Ζίτσας

Τελευταιες ανακοινωσεις του δημου μας

Ενημερωθείτε

Στο τμήμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Αποφάσεις

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας.

Προσκλήσεις

Οι πιο πρόσφατες προσκλήσεις του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοινώσεις

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Έργα

Τα πιο πρόσφατα έργα του Δήμου Ζίτσας.

Ημερίδα για τον καταρροϊκό πυρετό από το Δήμο Ζίτσας

Ημερίδα για τον καταρροϊκό πυρετό από το Δήμο Ζίτσας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Ζίτσας η ενημερωτική ημερίδα με θέμα: “ΚΑΤΑΡΡΟΪΚΟΣ ΠΥΡΕΤΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΑΤΟΥ «ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ – ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ - ΠΡΟΛΗΨΗ»”.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Δήμου Ζίτσας Πλιάκος Μιχάλης, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τους κτηνοτρόφους για την ανταπόκριση που είχαν στην προσπάθεια του δήμου να τους ενημερώσει  για την ασθένεια που εμφανίστηκε, τόνισε μεταξύ άλλων: «Στο παρελθόν γνωρίζαμε άλλες ασθένειες των ζώων, αλλά δεν γνωρίζαμε τον ιό του καταρροϊκού πυρετού.

Σήμερα ξεκινάμε μια συνεργασία με την κτηνιατρική υπηρεσία της Περιφέρειας Ηπείρου προς όφελος των κτηνοτρόφων και του δήμου γενικότερα. Ο δήμος με τα λίγα στελέχη που διαθέτει σε αυτόν τον τομέα κάνει μεγάλες προσπάθειες και στην πορεία θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό. Η αρμόδια υπηρεσία της κτηνιατρικής βρίσκεται σήμερα εδώ για να σας ενημερώσει και να απαντήσει στις ερωτήσεις που έχετε σχετικά με την αντιμετώπιση της εν λόγω ασθένειας. Ο δήμος θα βρίσκεται ανά πάσα στιγμή στο πλευρό σας. Αν κάποιο ζώο χαθεί από την ασθένεια θα φροντίσουμε για την υγειονομική ταφή του στο χώρο που προβλέπει η άδεια κάθε κτηνοτρόφου, για να μην τα πετάμε στους λάκκους όπως συνέβαινε κατά καιρούς. Με ένα τηλέφωνο στις αρμόδιες υπηρεσίες θα φροντίσουμε σωστά και υγειονομικά το θέμα.»

Στη συνέχεια έδωσε το λόγο στον αρμόδιο – διευθυντή της κτηνιατρικής υπηρεσίας της Περιφέρειας Ηπείρου κο Ζευγωλά.

Ο κος Ζευγωλάς είπε: « Μετά από την πρόσκληση του κ. Πλιάκου ήρθαμε να σας ενημερώσουμε για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο νομός μας. Πριν από δύο μήνες ο ίδιος ο Περιφερειάρχης έσπευσε αρκετές φορές να ενημερώσει τους κτηνοτρόφους καθώς η ενημέρωση σε αυτούς έγινε κι από εμένα τον ίδιο.

Ο καταρροϊκός πυρετός εμφανίστηκε και το 2001 αλλά από τότε δεν είχαμε κρούσματα κι αν αυτός εμφανίστηκε ήταν σε ήπια μορφή, τέτοια που και οι ίδιοι οι κτηνοτρόφοι δεν το καταλάβαιναν. Τώρα όμως είναι σε έξαρση.

Είναι ζωο-νόσος και όχι ζωο-ανθρωπο-νόσος. Δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο ούτε από ζώο σε ζώο. Συσκέψεις γίνονται και σε άλλους νομούς και βρισκόμαστε εδώ για να σας μεταδώσουμε τις γνώσεις μας και να απαντήσουμε σε όποια απορία έχετε.»

Στη συνέχεια ανέλαβε το λόγο η υπάλληλος της κτηνιατρικής υπηρεσίας και υπεύθυνη του προγράμματος κα Ντόντορου, η οποία μίλησε για τα συμπτώματα, τον τρόπο μετάδοσης και για το πώς μπορούν οι κτηνοτρόφοι να προφυλάξουν τα ζώα τους από τον καταρροϊκό πυρετό.

Ακολούθησε διαλογική συζήτηση και δόθηκαν απαντήσεις στις ερωτήσεις των κτηνοτρόφων.

Φωτογραφικό υλικό

Ημερίδα για τον καταρροϊκό πυρετό από το Δήμο Ζίτσας
Ημερίδα για τον καταρροϊκό πυρετό από το Δήμο Ζίτσας
Ημερίδα για τον καταρροϊκό πυρετό από το Δήμο Ζίτσας
Ημερίδα για τον καταρροϊκό πυρετό από το Δήμο Ζίτσας
Αναρτήθηκε στις 25 Σεπτέμβριος 2014

Πληροφορίες

Ο Δήμος Ζίτσας βρίσκεται 7 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης των Ιωαννίνων και ο πληθυσμός της περιοχής ανέρχεται σε 17.293 κατοίκους.

Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα