Δήμος Ζίτσας

Τελευταιες ανακοινωσεις του δημου μας

Ενημερωθείτε

Στο τμήμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Αποφάσεις

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας.

Προσκλήσεις

Οι πιο πρόσφατες προσκλήσεις του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοινώσεις

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Έργα

Τα πιο πρόσφατα έργα του Δήμου Ζίτσας.

Εγκαινιάστηκε το Κ.Δ.Α.Π «Ανεμόμυλος» στην Ελεούσα του Δήμου Ζίτσας

Εγκαινιάστηκε το Κ.Δ.Α.Π «Ανεμόμυλος»  στην Ελεούσα του Δήμου Ζίτσας

Με μια όμορφη τελετή που τον πρωταγωνιστικό ρόλο είχαν τα παιδιά, όπως ταιριάζει σε αυτές τις περιπτώσεις, εγκαινιάστηκε το απόγευμα της Τετάρτης (16/12/2015) το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης για  Παιδιά (Κ.Δ.Α.Π.) "Ανεμόμυλος" Ελεούσας του Δήμου Ζίτσας.

Η τελετή των εγκαινίων ξεκίνησε με τον καθιερωμένο αγιασμό, συνεχίστηκε με το καλωσόρισμα από την Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ζίτσας (ΚΕ.ΔΗ.ΖΙ) Γιάννα Γεωργούλη, τους χαιρετισμούς του Δημάρχου Μιχάλη Πλιάκου και του επικεφαλής της Αντιπολίτευσης Βασίλη Γαρδίκου και έκλεισε με χριστουγεννιάτικα δρώμενα από τα παιδιά του Κ.Δ.Α.Π.

«Η σημερινή μέρα είναι ξεχωριστή καθώς προσθέτουμε ένα ακόμη λιθαράκι στις κοινωνικές δομές που λειτουργούν στο Δήμο και που έλειπε τόσα χρόνια από την Ελεούσα», ανέφερε στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος και ανακοίνωσε το νέο στόχο της δημοτικής αρχής που είναι η δημιουργία βρεφονηπιακού σταθμού. «Επόμενο μεγάλο στοίχημα για μας είναι η δημιουργία βρεφονηπιακού σταθμού στην Ελεούσα, είπε, ξέρουμε ότι ο πήχης είναι ψηλά αλλά είμαστε εδώ, να καταβάλουμε προσπάθεια ώστε να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες των δημοτών μας και να στεκόμαστε στο πλευρό των οικογενειών που αγωνίζονται να προσφέρουν ότι καλύτερο στα παιδιά τους και ειδικά στις εργαζόμενες μητέρες». Κλείνοντας ο κ. Πλιάκος συνεχάρη την πρόεδρο, τα μέλη του Δ.Σ., τους υπαλλήλους της ΚΕ.ΔΗ.ΖΙ. και όλους όσοι συνέβαλαν ώστε μέσα  σε σύντομο χρονικό διάστημα να οργανώσουν και να λειτουργήσουν το Κ.Δ.Α.Π.

Στους στόχους που θα επιτευχθούν με τη λειτουργία του Κέντρου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων η Πρόεδρος της ΚΕ.ΔΗ.ΖΙ λέγοντας: «θέλουμε το Κ.Δ.Α.Π. "Ανεμόμυλος" Ελεούσας να γίνει μια πραγματική "όαση" χαράς, ελπίδας, συλλογικής δημιουργίας, έμπνευσης, συμμετοχής ευθύνης. Θέλουμε να κερδίσουμε την αγάπη των μικρών μας φίλων, να συμβάλουμε στο μέλλον τους με αισιοδοξία πατώντας στα στοιχειώδη εφόδια που θα πάρουν από εμάς. Θέλουμε να δώσουμε ένα χέρι βοήθειας στους εργαζόμενους γονείς της περιοχής μας απασχολώντας τα παιδιά τους όσο πιο δημιουργικά μπορούμε.»

Η κα Γεωργούλη  ευχαρίστησε το Δήμαρχο Ζίτσας Μιχάλη Πλιάκο και το Διοικητικό Συμβούλιο της Κοινωφελούς για την ουσιαστική συμβολή τους στην προσπάθεια να λειτουργήσει το Κ.Δ.Α.Π.

«Όαση» χαρακτήρισε το Κ.Δ.Α.Π και ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Βασίλης Γαρδίκος, παίρνοντας το λόγο. Συνεχάρη την πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. της ΚΕ.ΔΗ.ΖΙ και δεσμεύτηκε ότι θα σταθεί συμπαραστάτης στην προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής για τη δημιουργία στην Ελεούσα και βρεφονηπιακού σταθμού.

Στην τελετή των εγκαινίων παραβρέθηκαν η Περιφερειακή Σύμβουλος Κέλλυ Καραμάνη, ο Αντιδήμαρχος Πωγωνίου Αναστάσιος Γιούνης, οι Αντιδήμαρχοι Άλκης Βότσικας και Δημήτρης Λάμπρου, ο Διοικητής του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Φώτης Βάββας, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ελεούσας, γονείς των παιδιών που συμμετέχουν στο Κ.Δ.Α.Π και κάτοικοι.

  Με τη λειτουργία του νέου Κ.Δ.Α.Π στην Ελεούσα, ο Δήμος Ζίτσας δίνει τη δυνατότητα σε παιδιά ηλικίας από 5 έως 12 ετών να απασχοληθούν δημιουργικά εμπλουτίζοντας τις γνώσεις τους με εξωσχολικές δραστηριότητες και παιχνίδι. Με τη βοήθεια και συνδρομή καταρτισμένου προσωπικού τα παιδιά κοινωνικοποιούνται, συμμετέχουν σε δραστηριότητες που ταιριάζουν στην ιδιοσυγκρασία τους όπως είναι ο χορός, η ζωγραφική, οι εικαστικές δημιουργίες, το θεατρικό παιχνίδι, αναδεικνύουν τις δεξιότητές τους, και αναπτύσσουν τη δημιουργική φαντασία τους.

Το Κ.Δ.Α.Π. "Ανεμόμυλος" στεγάζεται στο κτιριακό συγκρότημα του 2ου Δημοτικού σχολείου Ελεούσας και λειτουργεί από τις 2.00 το μεσημέρι έως τις 8.30 το βράδυ.

Φωτογραφικό υλικό

Εγκαινιάστηκε το Κ.Δ.Α.Π «Ανεμόμυλος»  στην Ελεούσα του Δήμου Ζίτσας
Αναρτήθηκε στις 17 Δεκέμβριος 2015

Πληροφορίες

Ο Δήμος Ζίτσας βρίσκεται 7 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης των Ιωαννίνων και ο πληθυσμός της περιοχής ανέρχεται σε 17.293 κατοίκους.

Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα