Τελευταιες ανακοινωσεις του δημου μας

Ενημερωθείτε

Στο τμήμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Αποφάσεις

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας.

Προσκλήσεις

Οι πιο πρόσφατες προσκλήσεις του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοινώσεις

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Έργα

Τα πιο πρόσφατα έργα του Δήμου Ζίτσας.

Μειώνονται τα τέλη ύδρευσης στο Δήμο Ζίτσας

Μειώνονται τα τέλη ύδρευσης στο Δήμο Ζίτσας

Σε  μείωση  κατά 10% των τελών ύδρευσης προχωρά ο Δήμος Ζίτσας από τη νέα χρονιά καθώς και σε απαλλαγές για τις ευπαθείς ομάδες σε μια προσπάθεια να δώσει «ανάσα» στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

Ειδικότερα, το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίασή του το απόγευμα της Πέμπτης (23/11/2017) έκανε δεκτή με ευρεία πλειοψηφία την εισήγηση του αρμόδιου αντιδημάρχου Φώτη Ράρρα σύμφωνα με την οποία από 01/01/2018 τα τέλη ύδρευσης στη τη Δ.Ε. Πασσαρώνος μειώνονται κατά 10% για οικιακή χρήση και 5% για τις λοιπές χρήσεις  ενώ στις υπόλοιπες Δ.Ε. Εκάλης, Ευρυμενών, Ζίτσας, Μολοσσών παραμένουν σταθερά. Παράλληλα, το Σώμα ενέκρινε την επέκταση του κοινωνικού τιμολογίου  και στους δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης όπως εισηγήθηκε ο αντιδήμαρχος ύδρευσης Γιώργος Σταλίκας.

«Ο εξορθολογισμός  στη λειτουργία των υπηρεσιών και η προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής για δίκαιη κατανομή των ανταποδοτικών τελών στους δημότες μας επιτρέπουν να προχωρήσουμε σε μειώσεις»,τόνισε μεταξύ άλλων στην εισήγησή του ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Φώτης Ράρρας και παρουσίασε αναλυτικά πως θα διαμορφωθούν τα τέλη ύδρευσης, από τη νέα χρονιά, ανά Δημοτική Ενότητα.

«Η προσπάθεια των τελευταίων ετών για έλεγχο και διορθώσεις όλων των αστοχιών και παραβλέψεων αποδίδει καρπούς» ανέφερε παίρνοντας το λόγο ο Δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος και προανήγγειλε νέες μειώσεις για την επόμενη χρονιά αν αποδώσουν τα μέτρα και οι δράσεις που προωθεί η Δημοτική Αρχή για τις υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα στο Δήμο Ζίτσας.

«Προχωράμε με σταθερά βήματα την προσπάθεια αναβάθμισης των υπηρεσιών» τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος και εξήγησε, «με μηχανισμούς που ελέγχουν τις απώλειες στα δίκτυα ύδρευσης, καθώς και με την τοποθέτηση κατάλληλων συστημάτων στα κοστοβόρα αντλιοστάσια που βελτιώνουν την απόδοση και ταυτόχρονα μειώνουν την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας». «Καταφέραμε, είπε κλείνοντας, έστω και σ’ αυτές τις δύσκολες εποχές που διανύουμε οι πολίτες για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, να ακούν για μειώσεις και όχι για αυξήσεις. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε προσηλωμένοι στον ίδιο στόχο».     

Αναρτήθηκε στις 24 Νοέμβριος 2017

Πληροφορίες

Ο Δήμος Ζίτσας βρίσκεται 7 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης των Ιωαννίνων και ο πληθυσμός της περιοχής ανέρχεται σε 17.293 κατοίκους.

Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα