Τελευταιες ανακοινωσεις του δημου μας

Ενημερωθείτε

Στο τμήμα αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Αποφάσεις

Οι πιο πρόσφατες αποφάσεις του Δήμου Ζίτσας.

Προσκλήσεις

Οι πιο πρόσφατες προσκλήσεις του Δήμου Ζίτσας.

Ανακοινώσεις

Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Ζίτσας.

Έργα

Τα πιο πρόσφατα έργα του Δήμου Ζίτσας.

Κόμβοι από το μέλλον στα διοικητικά όρια του Δήμου Ζίτσας

Κόμβοι από το μέλλον στα διοικητικά όρια του Δήμου Ζίτσας

Χριστουγεννιάτικο «μποναμά» επεφύλαξε για το Δήμο Ζίτσας η Οικονομική Επιτροπή Περιφέρειας Ηπείρου εγκρίνοντας τη δημοπράτηση διπλού κυκλικού κόμβου στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων- Κόνιτσας, συνολικού προϋπολογισμού 2.768.000 ευρώ. 

Η κατασκευή αυτού του πολύ σημαντικού οδικού έργου έρχεται να καλύψει αιτήματα που διαχρονικά εξέφραζαν οι Πρόεδροι της Κοινότητας Αγίου Ιωάννη ζητώντας  ασφαλή και διακριτή είσοδο από την Εθνική Οδό προς τον οικισμό.

 Ταυτόχρονα όμως, παίρνει «σάρκα και οστά» η συνεργασία που είχε αναπτυχθεί το προηγούμενο διάστημα μεταξύ του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη και του Δημάρχου Ζίτσας Μιχάλη Πλιάκου με στόχο να διευθετηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο κυκλοφοριακά ζητήματα όπως, η ασφαλής είσοδος-έξοδος στο εργοστάσιο της γαλακτοβιομηχανίας «ΔΩΔΩΝΗ»  καθώς και η απρόσκοπτη και ασφαλής κυκλοφοριακή ροή στο διπλό ρεύμα κατεύθυνσης της Ε.Ο. Ιωαννίνων-Κόνιτσας και στην είσοδο της έδρας του Δήμου, την Ελεούσα.

Με αφορμή την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου ο Δήμαρχος Ζίτσας  Μιχάλης Πλιάκος σε δήλωσή του αναφέρει: «τα έργα που ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή εκτιμώ πως συμπληρώνουν απόλυτα την κατασκευή του κυκλικού κόμβου στην πλατεία Δημαρχείου κατατάσσοντας πλέον την έδρα του Δήμου Ζίτσας, όσον αφορά στα κυκλοφοριακά θέματα, στην κατηγορία των πόλεων που μπορούν να ατενίζουν το μέλλον με αισιοδοξία. Αισθάνομαι την ανάγκη να συγχαρώ τη μελετητική ομάδα που εκπόνησε τις μελέτες, την Τεχνική Υπηρεσία και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου, καθώς και τη διοίκηση και τα στελέχη της γαλακτοβιομηχανίας «ΔΩΔΩΝΗ», που βοήθησαν καταλυτικά να μπει ένα τέτοιο έργο στην τελική φάση υλοποίησης. Αισθάνομαι όμως και την ανάγκη να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Ηπείρου που σε αυτά τα μεγάλα ζητήματα για το Δήμο μας δηλώνει παρών και συμβάλει καθοριστικά στην υλοποίησή τους».  

 

Φωτογραφικό υλικό

Κόμβοι από το μέλλον στα διοικητικά όρια του Δήμου Ζίτσας
Κόμβοι από το μέλλον στα διοικητικά όρια του Δήμου Ζίτσας
Αναρτήθηκε στις 02 Δεκέμβριος 2020

Πληροφορίες

Ο Δήμος Ζίτσας βρίσκεται 7 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης των Ιωαννίνων και ο πληθυσμός της περιοχής ανέρχεται σε 17.293 κατοίκους.

Πολιτιστική Πύλη Δήμου Ζίτσας
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη Υγείας Δήμου Ζίτσας
Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ζίτσας Υπουργείο Εσωτερικών ΣΥΖΕΥΞΙΣ Περιφέρεια Ηπείρου ΚΕΠ Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καθαριότητα